Μαραντόνα: «Δεν ήταν ορθή επιλογή η επιστροφή στο σπίτι», λέει ο διευθυντής της κλινικής που χειρουργήθηκε - iefimerida.gr

Μαραντόνα: «Δεν ήταν ορθή επιλογή η επιστροφή στο σπίτι», λέει ο διευθυντής της κλινικής που χειρουργήθηκε

Η κλινική που έκανε τη νευροχειρουργική επέμβαση ο Μαραντόνα
Η κλινική που έκανε τη νευροχειρουργική επέμβαση ο Μαραντόνα / Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για «αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές» του Ντιέγκο Μαραντόνα έκανε λόγο ο διευθυντής της κλινικής, όπου υπεβλήθη σε νευροχειρουργική επέμβαση, καταθέτοντας στη δίκη για τον θάνατο του θρύλου του ποδοσφαίρου.

Ο Δρ. Πάμπλο Ντιμιτρόφ ανέφερε ότι μετά την επέμβαση που έκανε ο «Ντιεγκίτο» τον Νοέμβριο του 2020 για αιμάτωμα στο κεφάλι, οι θεράποντες ιατροί επέμεναν η ανάρρωσή του να γίνει στην κλινική Olivos, για να αντιμετωπίσουν «τόσο την κινητική του αποκατάσταση όσο και την απεξάρτησή του από την τακτική κατανάλωση τοξικών ουσιών».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Σε καμία στιγμή δεν ήταν ορθή επιλογή η επιστροφή του ασθενούς στο σπίτι»

Ο Δρ. Ντιμιτρόφ υπενθύμισε ότι δύο ημέρες μετά την επέμβαση, ο Ντιέγκο Μαραντόνα είχε «ένα επεισόδιο ψυχοκινητικής διέγερσης και συμπτωμάτων στέρησης» και είχε δηλώσει «έντονα» ότι ήθελε να φύγει από την κλινική.

Αλλά «σε καμία στιγμή δεν ήταν ορθή επιλογή η επιστροφή του ασθενούς στο σπίτι», δήλωσε, καθώς επέδειξε «αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές». «Δεν έτρωγε σωστά, έπαιρνε φάρμακα που δεν του έκαναν καλό, δεν σηκωνόταν από το κρεβάτι, ήταν ξύπνιος τη νύχτα και κοιμόταν κατά την διάρκεια της ημέρας. Θεωρούσαμε ότι ένα σπίτι δεν ήταν το ιδανικό μέρος για να συνεχίσει τη θεραπεία του», επεσήμανε ο Δρ. Ντιμιτρόφ.

«Δύσκολος ασθενής ο Μαραντόνα, αδύνατη η ανάρρωση σε κλινική»

Κατά τη διάρκεια της δίκης, οι καταθέσεις των επαγγελματιών υγείας που είχε την ευθύνη για την περίθαλψη του Ντιέγκο Μαραντόνα, παρουσιάζουν έναν «δύσκολο ασθενή» που «χρειάζονταν αποτοξίνωση».

Η ομάδα υγειονομικής περίθαλψης του Μαραντόνα, συμπεριλαμβανομένου ενός από τους κατηγορούμενους, του προσωπικού του ιατρού Λεοπόλντο Λούκε, απάντησε στην συνέχεια ότι η ανάρρωση σε νοσοκομείο ή κλινική «ήταν αδύνατη» και ότι «ο ασθενής δεν επρόκειτο να συμφωνήσει να πάει πουθενά» εκτός από το σπίτι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λίγο αργότερα, η ομάδα του Μαραντόνα, συμπεριλαμβανομένου του Δρ. Λούκε, ανέφερε ότι είχε βρει ένα σπίτι για την ανάρρωσή του, με την σύμφωνη γνώμη της οικογένειας, ενώ από την κλινική επισημάνθηκε η αντίθεση σ' αυτό το ενδεχόμενο.

Υπενθυμίζεται ότι η δίκη ξεκίνησε στις αρχές Μαρτίου στο Σαν Ισίντρο του Μπουένος Άιρες και αφορά επτά γιατρούς, νοσηλευτές, έναν ψυχολόγο και ένας ψυχίατρο, που κατηγορούνται για αμέλεια που ενδεχομένως οδήγησε στον θάνατο του Μαραντόνα στις 25 Νοεμβρίου 2020, από καρδιοαναπνευστική κρίση και πνευμονικό οίδημα, σε ιδιωτική ενοικιαζόμενη κατοικία στο Τίγκρε.

Οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι αρνούνται οποιαδήποτε ευθύνη για τον θάνατο, αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης από 8 έως 25 χρόνια, ενώ η δίκη, με δύο συνεδριάσεις την εβδομάδα, αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τον Ιούλιο.

Έρευνα στην κλινική που έκανε την επέμβαση ο Μαραντόνα για έγγραφα που δεν περιλαμβάνονται στον ιατρικό φάκελο

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας την Τρίτη, το δικαστήριο διέταξε έρευνα στην κλινική για την κατάσχεση τυχόν εγγράφων που σχετίζονται με την παραμονή του Μαραντόνα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα, επικαλείται την ύπαρξη προεγχειρητικών εξετάσεων που δεν περιλαμβάνονται στον ιατρικό φάκελο του «Ντιεγκίτο».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντιέγκο Μαραντόνα δίκη Αργεντινή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ