Νίκο Γουίλιαμς: Η έγκυος που διέσχισε τη Σαχάρα και το μετάλλιο από τον γιο του φύλακα του Στάμφορντ Μπριτζ [βίντεο] - iefimerida.gr

Νίκο Γουίλιαμς: Η έγκυος που διέσχισε τη Σαχάρα και το μετάλλιο από τον γιο του φύλακα του Στάμφορντ Μπριτζ [βίντεο]

Ο Φεράν Τόρες έχει σκοράρει και ο Νίκο Γουίλιαμς πανηγυρίζει κατά τη διάρκεια του τελικού
Ο Φεράν Τόρες έχει σκοράρει και ο Νίκο Γουίλιαμς πανηγυρίζει κατά τη διάρκεια του τελικού / Φωτογραφία: AP / Yuki Iwamura
ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΕΛΙΑΣ

Ο Νίκο Γουίλαμς προφανώς δεν θα πάρει το ίδιο μερίδιο δόξας που απολαμβάνει ο Φεράν Τόρες μετά το γκολ που πέτυχε. Μπορεί όμως και να μην τον πολυνοιάζει.

Όταν λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής -απόγευμα στο Νιού Τζέρσεϊ-, ο Νίκο Γουίλαμς με κεφαλιά γύρισε τη μπάλα στην καρδιά της περιοχής της Αργεντινής, είδε τον Φεράν Τόρες να κάνει αυτό που έπρεπε στο Μουντιάλ 2026. Ήδη ο Γουίλιαμς ήξερε τι έπρεπε να κάνει ο ίδιος. Μάλλον τι ήθελε να κάνει. Και το έκανε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Φεράν Τόρες είναι αυτός που έκλεψε την παράσταση. Πήρε δικαίως τη δόξα, καθώς με το γκολ του η Ισπανία στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια. Ο Νίκος Γουίλιαμς λίγο αργότερα πήρε το μετάλλιο του, κατευθύνθηκε στο σημείο της εξέδρας που καθόταν η μητέρα του και της το παρέδωσε. Το λιγότερο που μπορούσε να κάνει.

Το ζευγάρι από τη Γκάνα, οι διακινητές και ο πόνος

Πίσω στο μακρινό 1993, εννέα χρόνια προτού γεννηθεί ο Νίκο Γουίλιαμς, η Μαρία και ο Φέλιξ ένα ζευγάρι από τη Γκάνα πλήρωναν διακινητές για να τους μεταφέρουν στην Ευρώπη με την ελπίδα να εξασφαλίσουν μια καλύτερη ζωή. Ταξιδεύοντας στην έρημο Σαχάρα, τους πέταξαν από το ο φορτηγό που τους μετέφερε με άλλους Γκανέζους και αναγκάστηκαν να διασχίσουν την έρημο χωρίς φαγητό και νερό. Κάποιοι από τους επιβένοντες στο φορτηγό δεν τα κατάφεραν. Ο Φέλιξ λέει ότι μέχρι σήμερα νιώθει πόνο στα πέλματα των ποδιών του από το περπάτημα στην καυτή άμμο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Περπάτησαν για μέρες και έφτασαν στη Μελίγια, μια παράλια πόλη στη βόρεια ακτή της Αφρικής, η οποία αποτελεί έδαφος της Ισπανίας. Σκαρφάλωσαν στον φράχτη που υπάρχει εκεί, αλλά τελικά συνελήφθησαν και αφού δεν είχαν τα κατάλληλα έγγραφα επρόκειτο να σταλούν πίσω προτού εμφανιστεί ως από μηχανής θεός ένας δικηγόρος. Είπε στην Μαρία και τον Φέλιξ να πουν ότι είναι από τη Λιβερία και όχι από τη Γκάνα. Η Λιβερία βρισκόταν σε πόλεμο και μπορούσαν να ζητήσουν άσυλο ως πρόσφυγες. Παρεμπιπτόντως, η Μαρία ήταν έγκυος.

Έκαναν ότι τους είπε ο δικηγόρος και κατέληξαν στη Χώρα των Βάσκων όπου τους φρόντισε ένας ιερέας από μια τοπική εκκλησία. Το όνομά του ήταν Ινιάκι Μαρδόνες. Όταν η Μαρία γέννησε το πρώτο της παιδί λίγους μήνες αργότερα στο Μπιλμπάο, του έδωσε το όνομα του ιερέα. Το 2002, στο Παμπλόνα, ήρθε στον κόσμο ο Νίκο.

Η περιπέτεια του Φέλιξ στο Λονδίνο και ο Ινάκι

Αυτός που χρωστά την ύπαρξή του σε μια γυναίκα που διέσχισε την έρημο Σαχάρα κουβαλώντας ένα παιδί στην κοιλιά της. Καθώς και στον πατέρα του Φέλιξ Γουίλιαμς, ο οποίος πέρασε σχεδόν μια δεκαετία εργαζόμενος στο Λονδίνο για να στηρίξει την οικογένειά του στην Ισπανία. Έκανε διάφορες δουλειές, αρχικά σε εμπορικό κέντρο και στη συνέχεια ως ηλεκτρολόγος συντήρησης και φύλακας ασφαλείας στο στάδιο Στάμφορντ Μπριτζ της Τσέλσι.

Ο Νίκο και ο Ινάκι Γουίλιαμς έμαθαν σε σχετικά μεγάλη ηλικία την ιστορία των γονιών τους με τον πρώτο να έχει ως πρότυπο τον δεύτερο, αυτό που τον πήγαινε στο σχολείο με ένα ποδήλατο βουνού. Κυρίως όμως, αυτόν με τον οποίο μοιράστηκε το ποδοσφαιρικό του όνειρο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μουντιαλ 2026 γκολ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ