Το Μουντιάλ 2026 στην ΕΡΤ: Η Δημόσια Τηλεόραση ετοιμάζει μία σπάνια εμπειρία θέασης σε μικρή οθόνη και social media [βίντεο] - iefimerida.gr

Το Μουντιάλ 2026 στην ΕΡΤ: Η Δημόσια Τηλεόραση ετοιμάζει μία σπάνια εμπειρία θέασης σε μικρή οθόνη και social media [βίντεο]

Το Μουντιάλ 2026 στην ΕΡΤ: Η Δημόσια Τηλεόραση ετοιμάζει  μία σπάνια εμπειρία θέασης σε μικρή οθόνη και social media [βίντεο]
Η ομάδα της ΕΡΤ για το Μουντιάλ 2026 / Φωτογραφία: ΕΡΤ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Μουντιάλ 2026 επιστρέφει σπίτι του, στην ΕΡΤ και θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τα πάντα.

Οι απανταχού φανς του ποδοσφαίρου μετρούν ήδη αντίστροφα για την έναρξη του Μουντιάλ 2026, στα γήπεδα των ΗΠΑ, Μεξικού και Καναδά.

Η ΕΡΤ από νωρίς, όμως, βάζει άπαντες στο κλίμα της σπουδαίας αυτής διοργάνωσης, που επιστρέφει σπίτι της, στη Δημόσια Τηλεόραση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής πραγματοποιήθηκε η άτυπη σέντρα της διοργάνωσης, σε μία ξεχωριστή εκδήλωση, με την ΕΡΤ να δίνει μία γεύση από το περιεχόμενο που πρόκειται να δείτε σε τηλεόραση και social media, γνωρίζοντας και όσους θα βρίσκονται στην... καρδιά των γεγονότων.

Ήδη, από την Πέμπτη (4/6) τα social media του ERTSports έχουν προσαρμόσει το περιεχόμενό τους και τα πάντα… χτυπούν σε ρυθμούς Μουντιάλ 2026.

Με αφιερώματα και ξεχωριστές ενότητες, όπως το «What If» και το πώς θα άλλαζε η ιστορία του ποδοσφαίρου, αν δε συνέβαιναν τα πράγματα όπως τα γνωρίζουμε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καθώς και με κάθε… φωνή της ΕΡΤ, που έχει αφήσει το στίγμα της σε όλες τις μεγάλες στιγμές των Μουντιάλ. Αυτό είναι μονάχα ένα δείγμα από όσα πρόκειται να ακολουθήσουν σε μικρή και μεγάλο οθόνη τις επόμενες ημέρες, μέχρι και τις 19 Ιουλίου που θα μάθουμε την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια για το 2026.

Το δελτίο Τύπου της ΕΡΤ για το Μουντιάλ 2026

Η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική γιορτή του πλανήτη, το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου FIFA 2026 έρχεται ζωντανά και αποκλειστικά στην ΕΡΤ από τις 11 Ιουνίου έως και τις 19 Ιουλίου 2026. Ο παλμός, οι σπουδαίες αναμετρήσεις και όλη η αθλητική δράση του Μουντιάλ 2026, με τη συμμετοχή 48 ομάδων, είναι στα κανάλια της δημόσιας τηλεόρασης.

Λίγο πριν από το πρώτο σφύριγμα του Μουντιάλ 2026, η ΕΡΤ παρουσίασε τον τρόπο κάλυψης της κορυφαίας διοργάνωσης, σε μια ξεχωριστή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 4 Ιουνίου 2026, στο Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής, παρουσία δημοσιογράφων και εκλεκτών προσκεκλημένων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η ΕΡΤ δίνει τη δυνατότητα σε όλους να δουν ταυτόχρονα, ελεύθερα, προσβάσιμα, δωρεάν, από άκρο σε άκρο της Ελλάδας, τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική γιορτή του κόσμου. Από τις 11 Ιουνίου, η ΕΡΤ2 ΣΠΟΡ και η ΕΡΤ1 θα μεταδώσουν και τα 104 παιχνίδια που θα απαρτίζουν το μεγαλύτερο Μουντιάλ που έχει γίνει ποτέ στην Ιστορία» τόνισε η γενική διευθύντρια Προγράμματος της ΕΡΤ, Μαρία Κοζάκου, προσθέτοντας ότι η ΕΡΤ στέλνει στη Βόρεια Αμερική μια πολύ ισχυρή ομάδα δημοσιογράφων, σχολιαστών, influencers και τεχνικών, οι οποίοι θα βρίσκονται καθημερινά στα γήπεδα μεταφέροντας τα ρεπορτάζ, την ατμόσφαιρα και τον παλμό της μεγαλύτερης γιορτής του ποδοσφαίρου.

Στόχος της ΕΡΤ είναι να ανταποκριθεί στις ανάγκες των τηλεθεατών, τόνισε από την πλευρά του, ο διευθυντής Αθλητικών Προγραμμάτων της ΕΡΤ, Γιάννης Δάρας, σημειώνοντας ότι «οι σχολιαστές θα αποδώσουν με συναίσθημα, αντικειμενικότητα και σωστά Ελληνικά τις περιγραφές του Μουντιάλ» προσφέροντας, παράλληλα, αποκλειστικά θέματα και ιστορίες από τα γήπεδα της Βόρειας Αμερικής.

Στο πρόγραμμα του Μουντιάλ θα προσαρμοστεί και η ΕΡΑ ΣΠΟΡ, όπως ανακοίνωσε ο προϊστάμενος του αθλητικού ραδιοφώνου της ΕΡΤ, Σήφης Βοτζάκης. «Θα έχουμε 24ωρη ροή προγράμματος, κάτι που δεν είχε γίνει ποτέ τα προηγούμενα χρόνια, λόγω των μεταμεσονύκτιων αγώνων» ανέφερε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε και ο θρύλος του ελληνικού ποδοσφαίρου, Νίκος Νταμπίζας, ο οποίος, συζητώντας με τη Χριστίνα Βραχάλη, τόνισε ότι το Μουντιάλ «είναι το γεγονός της χρονιάς κι εγώ είμαι μεταξύ των τυχερών που θα το παρουσιάσουμε».

Και οι 104 συναρπαστικοί αγώνες του Μουντιάλ 2026 θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ2 ΣΠΟΡ, την ΕΡΤ1, καθώς και από το ERTFLIX όπου θα βλέπουμε τους αγώνες από διαφορετικά σημεία θέασης και με επαυξημένα στατιστικά στοιχεία, απευθείας από τα γήπεδα του Καναδά, του Μεξικού και των ΗΠΑ, που φιλοξενούν το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2026.

Επιπλέον, η ΕΡΤ θα προσφέρει πλήρη κάλυψη της κορυφαίας διοργάνωσης, με αποκλειστικό παρασκήνιο που θα μεταφέρουν οι απεσταλμένοι δημοσιογράφοι Γιάννης Καραλής, Τάσος Κολλίντζας, Πέτρος Μαυρογιαννίδης, Ιωσήφ Νικολάου, Αλέξης Σπυρόπουλος, Γιώργος Τραπεζανίδης και Γιώργος Χαϊκάλης, οι οποίοι θα αναλάβουν και την περιγραφή των αγώνων, μαζί με τους δημοσιογράφους Μίλτο Θεοδοσίου, Πάνο Μπλέτσο, Δημήτρη Μπουμπουγιατζή, Νίκο Οικονομόπουλο, Γιώργο Πολύζο, Χρήστο Σαράντο και Ηλία Χριστογιαννόπουλο.

Στο κλίμα της μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής γιορτής θα μας βάζουν καθημερινά τρεις εκπομπές στην ΕΡΤ2 ΣΠΟΡ, με ανάλυση, ρεπορτάζ και ειδικά αφιερώματα:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις 15:00, η Χριστίνα Βραχάλη και ο Έλληνας πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Νίκος Νταμπίζας μεταδίδουν τον ποδοσφαιρικό παλμό της ημέρας. Στις 20:00, ο Περικλής Μακρής, ο Παναγιώτης Κουλουμπής και οι πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ελλάδας, Τάκης Φύσσας και Ντέμης Νικολαΐδης, σχολιάζουν τα μεγάλα ματς, ενώ μετά το τέλος των αγώνων, αναλύουν τις σημαντικότερες φάσεις και τις εξελίξεις από τα γήπεδα της Βόρειας Αμερικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα από τις εκπομπές της ΕΡΤ, οι τηλεθεατές θα μπορούν να συμμετέχουν σε κληρώσεις με έπαθλο εισιτήρια για αγώνες του Παγκόσμιου Κυπέλλου.

Την αρχισυνταξία και επιμέλεια των εκπομπών της ΕΡΤ θα αναλάβουν οι: Γιάννης Αναγνωστόπουλος, Μίλτος Θεοδοσίου, Κώστας Μιχαηλίδης, Παναγιώτης Μπότσας, Μιχάλης Πέτκοφ, Δημήτρης Κασαβέτης και Λεωνίδας Κασνέτση.

Επιπλέον, η ΕΡΤ για πρώτη φορά διευρύνει την κάλυψη του μεγαλύτερου ποδοσφαιρικού γεγονότος του πλανήτη σε όλες τις διαθέσιμες πλατφόρμες της και τους επίσημους λογαριασμούς της στα Social Media, με παραγωγή πρωτογενούς περιεχομένου μέσα και έξω από τα γήπεδα, σε 24ωρη βάση, με παραλειπόμενα των αγώνων, ανθρώπινες ιστορίες και ιστορικές στιγμές που θα καταγράφει, μεταφέροντας τηλεθεατές και χρήστες του διαδικτύου στον μαγικό κόσμο του Παγκόσμιου Κυπέλλου. Τον παλμό του Μουντιάλ και την ατμόσφαιρα από τη Βόρεια Αμερική θα μας μεταφέρουν, ο Χρήστος Ανθόπουλος και ο Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, οι οποίοι θα κάνουν… τον γύρο της Αμερικής σε 40 ημέρες! Ταυτόχρονα, μέσα από τις πλατφόρμες της ΕΡΤ, θα απολαμβάνουμε ξεχωριστό περιεχόμενο με την αγαπημένη ηθοποιό Δανάη Λουκάκη, που μετά την επιτυχημένη σειρά «Ηλέκτρα», έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με τον κόσμο του ποδοσφαίρου και τους φαν της στρογγυλής θεάς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στον ρυθμό του Μουντιάλ θα μας μεταφέρουν καθημερινά, και οι ενημερωτικές εκπομπές, όπως και τα δελτία ειδήσεων του ΕΡΤnews, μεταδίδοντας τις τελευταίες εξελίξεις από τα γήπεδα της Βόρειας Αμερικής. Συνεχή κάλυψη θα προσφέρουν, φυσικά, και τα ενημερωτικά sites της Δημόσιας Τηλεόρασης, ertnews.gr και ertsports.gr, με διαρκή ροή ειδήσεων, αναλύσεις και παρουσίαση όλων των αναμετρήσεων.

Στα γήπεδα της Βόρειας Αμερικής «κατεβαίνει» και η ΕΡΑ ΣΠΟΡ, το αθλητικό ραδιόφωνο της ΕΡΤ, με 24ωρο πρόγραμμα προσαρμοσμένο στο μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού.

Με ειδικές εκπομπές για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου FIFA 2026, μετάδοση αγώνων της διοργάνωσης και αναλυτικό ρεπορτάζ από τον απεσταλμένο της ΕΡΑ ΣΠΟΡ Πέτρο Μαυρογιαννίδη και τους δημοσιογράφους και τεχνικούς της ΕΡΤ που θα βρίσκονται στις ΗΠΑ, στο Μεξικό και στον Καναδά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μουντιαλ 2026 ΕΡΤ social media Ποδόσφαιρο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ