Ο Λιονέλ Σκαλόνι απάντησε σε 91χρονο δημοσιογράφο, που τον ρώτησε σχετικά με τον Λιονέλ Μέσι, ενόψει της αναμέτρησης με την Ιορδανία.
Η «Αλμπισελέστε» έχει πάρει δύο νίκες στον όμιλο, με πέντε γκολ του Λιονέλ Μέσι, έχοντας εξασφαλίσει την πρόκρισή της στη φάση των «32» του Μουντιάλ 2026.
Κάτι που σημαίνει πως ο Λιονέλ Μέσι μπορεί να ξεκουραστεί στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου απέναντι στην Ιορδανία (28/6 - 05:00).
Το οποίο επιβεβαίωσε και ο εκλέκτορας της «Αλμπισελέστε». Ο Σκαλόνι απάντησε, εμφανώς συγκινημένος, σε ερώτηση του Ενρίκε Μακάγια Μάρκες, ενός Αργεντίνου δημοσιογράφου που στα 91 του, εργάζεται στο 18ο Μουντιάλ της καριέρας του.
«Απαντάω επειδή αξίζετε μια ειλικρινή απάντηση. Ο Λίο θα παίξει λίγο αργότερα» του είπε ο Σκαλόνι, επιβεβαιώνοντας πως ο Μέσι θα βρίσκεται στον πάγκο για λόγους ξεκούρασης.
«Όσοι παίζουν το αξίζουν» τόνισε ο Σκαλόνι για την Αργεντινή
Μάλιστα, το ρεπορτάζ των Αργεντίνων κάνει λόγο για τον Νίκο Παζ, ο οποίος αναμένεται να πάρει τη θέση του Λιονέλ Μέσι.
Ωστόσο, η επόμενη υποχρέωση της «Αλμπισελέστε» στη φάση των «32» θα είναι μετά από αρκετές ημέρες, κάτι που σημαίνει πως ίσως δούμε τον Αργεντίνο… μάγο έστω και για λίγο στο χορτάρι.
Με τον Σκαλόνι να τονίζει πως άπαντες αξίζουν της εμπιστοσύνης του. «Όσοι παίζουν αύριο αξίζουν να παίξουν, είναι μέρος της ομάδας. Όλη η προσπάθεια που έχουμε καταβάλει στην προπόνηση οφείλεται σε αυτούς, γι' αυτό είμαστε εδώ. Καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια όταν δεν παίζουν. Η ιδέα είναι να δώσουμε την ευκαιρία στους περισσότερους παίκτες να αγωνιστούν. Το αξίζουν και, εφόσον το επιτρέψει το παιχνίδι, αυτό θα κάνουμε.
Θα ήθελα πολύ να δώσω σε όλους χρόνο συμμετοχής και όταν έχω την ευκαιρία, το κάνω και είναι επειδή το αξίζουν. Είναι κι αυτοί φανταστικοί παίκτες. Το όνειρο ως προπονητής είναι να έχεις την ομάδα να αποδίδει με τον ίδιο τρόπο, ανεξάρτητα από τους παίκτες που την αποτελούν. Αν φοράς τη φανέλα και παίζεις, δεν έχει σημασία αν παίζεις σε έναν αγώνα με σημασία για τους βαθμούς ή όχι. Θα κάνεις το καλύτερο δυνατό για να κερδίσεις, τίποτα δεν αλλάζει. Είμαστε στην ίδια κατάσταση που ήμασταν την πρώτη μέρα».