Μουντιάλ 2026: Η Τουρκία πήρε το τρίποντο της τιμής κόντρα στις ΗΠΑ, Αυστραλία και Παραγουάη τα βρήκαν... στη μέση [βίντεο] - iefimerida.gr

Μουντιάλ 2026: Η Τουρκία πήρε το τρίποντο της τιμής κόντρα στις ΗΠΑ, Αυστραλία και Παραγουάη τα βρήκαν... στη μέση [βίντεο]

Μονομαχία των Κάθερες και Μέτκαλφ
Μονομαχία των Κάθερες και Μέτκαλφ / Φωτογραφία: AP
ΠΑΥΛΟΣ ΧΥΤΗΡΗΣ

Κυριολεκτικά... όλοι κερδισμένοι στον Δ' όμιλο του Μουντιάλ 2026, όπου οι ΗΠΑ πήραν την πρώτη θέση με Αυστραλία και πιθανότατα Παραγουάη να ακολουθούν.

Δύο πολύ διαφορετικά παιχνίδια ως προς την φύση τους, διαφορετικά αποτελέσματα, αλλά... όλοι κερδισμένοι: η αποκλεισμένη Τουρκία νίκησε 3-2 τις ΗΠΑ, όμως οι Αμερικανοί πέρασαν ως πρώτοι με έξι βαθμούς, ενώ ακολούθησαν Αυστραλία και Παραγουάη που έμειναν ισόπαλες και πήγαν στους τέσσερις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ΗΠΑ ηττήθηκαν με 3-2 από την Τουρκία αλλά καπάρωσαν την πρώτη θέση, ενώ Αυστραλία και Παραγουάη τα... βρήκαν στο βολικό 0-0 και πιθανότατα περνούν αμφότερες με τέσσερις βαθμούς. Οι Αυστραλοί δεν έχουν κανένα άγχος, καθώς πήραν τη δεύτερη θέση, ενώ οι πιθανότητες είναι υπέρ και της τρίτης Παραγουάης.

Τουρκία - ΗΠΑ 3-2: Νίκη... τιμής

Στο παιχνίδι που θεωρητικά έκρινε την πρώτη θέση, Τουρκία και ΗΠΑ πέτυχαν από δύο γκολ νωρίς. Ο χορός άνοιξε στο 3', με τους Αμερικανούς να παίρνουν προβάδισμα με τον Τράστι, που βρήκε στόχο με τη δεύτερη τελική του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, η απάντηση ήταν άμεση. Η Τουρκία βρήκε το πρώτο της γκολ στη διοργάνωση στο 10', αφού ο Γκιουλέρ βγήκε απέναντι στον Αμερικανό γκολκίπερ, έμεινε ψύχραιμος και εκτέλεσε εξαιρετικά για το 1-1.

Το παιχνίδι είχε εκπληκτικό ρυθμό και στο 31' ήρθε η ανατροπή. Ο Γκιουλέρ έβαλε τη μπάλα στην περιοχή, ο Ελμαλί τη γύρισε και ο Κοκτσού ευστόχησε για το 2-1 της Τουρκίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε θεαματικά. Με ισοφάριση των ΗΠΑ, αφού ο Μπερχάλτερ τιμώρησε την τουρκική άμυνα και έκανε το 2-2 με δυνατό σουτ στο 49'.

Οι Αμερικανοί προσπάθησαν να κλέψουν το τρίποντο, είχαν δοκάρι, αλλά αντίθετα ηττήθηκαν, αν και αυτό δεν τους επηρέασε βαθμολογικά. Στο όγδοο λεπτό του έξτρα χρόνου, ο Αϊχάν έδωσε τη νίκη στην Τουρκία, η οποία τουλάχιστον κατάφερε να σώσει... κάτι από την αξιοπρέπειά της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παραγουάη - Αυστραλία 0-0: Γιατί να τσακώνονται;

Ο βαθμός της ισοπαλίας ήταν πολύ ελκυστικός για Παραγουάη και Αυστραλία, που έφτασαν αμφότερες στους τέσσερις.

Στο πρώτο μέρος ελάχιστα συνέβησαν, με τα «καγκουρό» να έχουν αναμενόμενα την κατοχή, αλλά να μην βρίσκουν και ευκαιρίες. Οι τελικές ήταν κυρίως από απόσταση και ανίκανες να απειλήσουν σοβαρά.

Το μοτίβο της αναμέτρησης ήταν παρόμοιο και στο δεύτερο 45λεπτο, μόνο που ανώτερη ήταν η Παραγουάη. Και πάλι οι Αυστραλοί είχαν τις καλύτερες στιγμές, όμως, με τον Ιρακούντα να αστοχεί από κοντά στο 59' και τον Μπος στο 83'.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ