H εθνική Σκωτίας δεν αντιμετώπισε προβλήματα κόντρα στο Κουρασάο και έτσι επικράτησε με σκορ 4-1 στο μεταξύ τους φιλικό αγώνα πριν το Μουντιάλ του 2026.
Η διαφορά κλάσης και ποιότητας ήταν ξεκάθαρη από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Οι Βρετανοί ήθελαν να εκμεταλλευτούν από την αρχή την υπεροχή τους και να σημειώσουν όσο το δυνατόν πιο πολλά γκολ μπορούσαν. Από την άλλη το Κουρασάο έδειξε ότι έχει πολλά να μάθει από τέτοια ματς. Ειδικά πριν την έναρξη του Μουντιάλ 2026.
Στην τελική έκβαση του αγώνα και το αποτέλεσμα έπαιξε σημαντικό ρόλο και η αποβολή του Λοκάντια στο 38' με απευθείας κόκκινη κάρτα. Κάτι που ήταν λογικό και επόμενο να επηρεάσει τους υπόλοιπους παίκτες του Κουρασάο που είχαν μπει πιο δυνατά στο ματς και πήραν το προβάδισμα με τον Τσονγκ στο 17'.
Σκωτία-Κουρασάο: Όταν... γκάζωσαν οι Βρετανοί ξέφυγαν για τα καλά
Μετά την αποβολή του Λοκάντια στο 38' τα δεδομένα έμελλε να αλλάξουν άμεσα στο ματς. Η Σκωτία έγινε πιο αποτελεσματική και πιο γρήγορη στο παιχνίδι της. Σε πρώτη φάση ισοφάρισε με τον Κέρτις στο 45+1'.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Σκωτία ανέβασε ακόμη περισσότερο τον ρυθμό του αγώνα. Αυτό έφερε σε δύσκολη θέση την άμυνα του Κουρασάο που είχε αρκετά προβλήματα να αντιμετωπίσει και να λύσει σε δεύτερο χρόνο. Αλλά δεν τα κατάφερε.
Η Σκωτία πήρε το προβάδισμα στο 59' με τον Σάκλαντ. Ο ίδιος παίκτης ήταν αυτός που ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1. Ένα από τα θετικά για την Σκωτία ήταν ότι παρά τις αλλαγές που έγιναν με την αρχή του δεύτερου ημιχρόνου η μπάλα μπορούσε να βγει εύκολα και με άνεση μπροστά. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 81' ο Κρίστι, ο οποίος ήταν εύστοχος από το σημείο του πέναλτι.