Μουντιάλ 2022: Live η υποδοχή της Εθνικής Αργεντινής -«Φρενίτιδα» στο Μπουένος Άιρες

Ο Λιονέλ Μέσι με το τρόπαιο του Μουντιάλ στα χέρια / Φωτογραφία: ASSOCIATED PRESS

«Coronados de gloria»! Εστεμμένοι με δόξα, όπως λέει ο εθνικός ύμνος της Αργεντινής, οι παγκόσμιοι πρωταθλητές -τριών πλέον αστέρων- έχουν ξεκινήσει το ταξίδι τους από το διεθνές αεροδρόμιο Hamad στην Ντόχα, για το Μπουένος Άιρες.

Η πτήση AR1915 της Aerolíneas Argentinas, που έκανε στάση στη Ρώμη, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ezeiza, στις 07:50 το πρωί (20/12), για να ξεκινήσει ένα νέο πάρτι με τους εκατομμύρια φιλάθλους.

Ήδη η Ομοσπονδία της Αργεντινής, με ανάρτησή της στο Τwitter, έκανε γνωστό ότι η Εθνική Αργεντινής θα πανηγυρίσει το απόγευμα προς βράδυ (ώρα Ελλάδας) στον Οβελίσκο. «Η παγκόσμια πρωταθλήτρια θα βρίσκεται την Τρίτη το μεσημέρι (σ.σ.: ώρα Αργεντινής) στον Οβελίσκο για να γιορτάσει τον παγκόσμιο τίτλο με τους φιλάθλους. Ναι, είμαστε παγκόσμιοι πρωταθλητές!», ανέφερε.

Live η υποδοχή της Εθνικής Αργεντινής στο Μπουένος Άιρες:

Πρώτος -από τους παίκτες- βγήκε από το αεροπλάνο ο Λιονέλ Μέσι και, όπως ήταν φυσικό, αποθεώθηκε από τους παρευρισκόμενους. Πλέον οι παίκτες επιβιβάστηκαν στο ανοικτό πούλμαν με προορισμό το κέντρο του Μπουένος Άιρες.

Οι παίκτες ανέβαζαν ήδη από σήμερα φωτογραφίες στα social media, ποζάροντας στο αεροπλάνο με το Κύπελλο στην αγκαλιά τους. «Γεια σας πρωταθλητές! Όχι, δεν ήταν όνειρο!», έγραψε επίσης στο Twitter η Ομοσπονδία.

Υπήρχε ένα ερώτημα που αφορούσε την υποδοχή ή όχι των παικτών στο μπαλκόνι του Προεδρικού Μεγάρου, της Casa Rosada, με τους Αργεντινούς πολιτικούς να αγωνιούν να μην εκληφθούν ως κερδοσκόποι από τις αθλητικές επιτυχίες.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για να περάσουν οι Παγκόσμιοι πρωταθλητές

Ήδη πάντως οι αρχές κυκλοφορίας προχωρούσαν σε ρυθμίσεις για εκτροπές και για να εξασφαλίσουν τα 32 χιλιόμετρα αυτοκινητόδρομου μεταξύ του αεροδρομίου και του κέντρου της πρωτεύουσας, εν αναμονή μιας αναπόφευκτης συρροής φιλάθλων.

Διότι μεταξύ των εκατομμυρίων που γιόρτασαν μέχρι αργά τα ξημερώματα στο Μπουένος Άιρες τον 3ο παγκόσμιο τίτλο της «Seleccion», πολλοί είναι εκείνοι που θα επιστρέψουν για να γιορτάσουν τους ήρωες του Σκαλόνι, ακόμα και να τους συνοδεύσουν από το αεροδρόμιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για ένα δυσανάλογο πλήθος -περίπου 1 εκατομμύριο στη μεγάλη λεωφόρο 9 De Julio σύμφωνα με τον δήμο- «δεν υπήρξαν περιστατικά για αναφορά. Είναι πολύ θετικό το πώς συμπεριφέρθηκαν οι άνθρωποι», ανέφερε υπεύθυνος στο Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Λιγότερες από είκοσι συλλήψεις, για απόπειρα κλοπής ή μεμονωμένη βία, είχαν αναφερθεί, υποδηλώνοντας ότι αν οι Αργεντινοί ξέρουν πώς να κερδίζουν, ξέρουν και πώς να κάνουν πάρτι.

Τριάντα έξι χρόνια μετά τον τελευταίο παγκόσμιο τίτλο της Αργεντινής (1986) πανηγύριζαν τη θρυλική αποθέωση ενός θρυλικού παίκτη: η Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι είχε μόλις κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο νικώντας στα πέναλτι τη Γαλλία, σε ένα από τα μεγαλύτερα ματς στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Έπειτα από τέσσερις αποτυχίες σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο από το 2006, αυτή τη φορά ήταν το βράδυ του Μέσι στο τέλος του σασπένς σε μια τρομερή δοκιμασία, της οποίας ήρωας ήταν ο Αργεντινός τερματοφύλακας Εμιλιάνο Μαρτίνες.

Αυτό είναι το τρίτο αστέρι για την «Αλμπισελέστε», ύστερα από αυτά των ομάδων του Ντάνιελ Πασαρέλα (1978) και μετά του Ντιέγκο Μαραντόνα (1986). Θα φέρει το… σήμα του Μέσι, που ανακηρύχθηκε καλύτερος παίκτης της διοργάνωσης.

Αυτός ο παγκόσμιος τίτλος τού επιτρέπει να… ενταχθεί στον θρύλο του Μαραντόνα. Ξεπερνά επίσης τον Πελέ, με 13 γκολ σε πέντε διοργανώσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου, ένα περισσότερο από τον Βραζιλιάνο σε τρεις παγκόσμιους τίτλους.

«Είμαστε παγκόσμιοι πρωταθλητές! Τι άλλο να ζητήσω;», είπε ο Μέσι στο μικρόφωνο εκστασιασμένος. Πριν καθησυχάσει τους θαυμαστές του: «Θέλω να ζήσω μερικά ματς ακόμα» με την εθνική ομάδα.

«Αιώνια Δόξα», «Ευχαριστώ, Μέσι», «Παγκόσμιος Πρωταθλητής!» ή απλά «Ευχαριστώ!» πρωτοσέλιδο των καθημερινών εφημερίδων της Αργεντινής, πολλές από τις οποίες παρήγαγαν ειδικές εκδόσεις, και εξαντλήθηκαν στα περίπτερα τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η Γαλλία -από τη μεριά της- δεν τα κατάφερε στο τελευταίο της βήμα, παρά τη λάμψη του Κιλιάν Εμπαπέ, που μετρά πλέον 12 γκολ στο Μουντιάλ, όσα και ο Πελέ, σημειώνοντας χατ-τρικ στον τελικό, πρώτο μετά τον Άγγλο Τζεφ Χερστ (1966), που του χάρισε τον τίτλο του πρώτου σκόρερ της διοργάνωσης (8).

Και έτσι δεν θα γίνει το τρίτο έθνος που θα υπερασπιστεί τον τίτλο της, μετά τη Βραζιλία το 1962 ή όπως έκανε η Ιταλία (1934 και 1938).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ