Μουντιάλ 2022: Σάλος με δηλώσεις βετεράνου Καταριανού ποδοσφαιριστή: «Η ομοφυλοφιλία είναι βλάβη στο μυαλό» - iefimerida.gr

Μουντιάλ 2022: Σάλος με δηλώσεις βετεράνου Καταριανού ποδοσφαιριστή: «Η ομοφυλοφιλία είναι βλάβη στο μυαλό»

Στάδιο Αλ Τζανούμπ, Κατάρ
Στάδιο Αλ Τζανούμπ, Κατάρ / Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ακόμη μια δήλωση που αναμένεται να προκαλέσει ιδιαίτερη συζήτηση, 12 ημέρες πριν από τη σέντρα στο Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ, έκανε ένας από τους πρεσβευτές της διοργάνωσης.

Ο πρώην διεθνής με την Εθνική Κατάρ, Χαλίντ Σαλμάν, μιλώντας στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, υποστήριξε ότι η ομοφυλοφιλία είναι «βλάβη στο μυαλό», καθώς το κράτος του Κόλπου ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το Μουντιάλ 2022 το διάστημα 20 Νοεμβρίου-18 Δεκεμβρίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε συνέντευξη στην Ντόχα, η οποία έχει προγραμματιστεί να προβληθεί την Τρίτη (8/11), ο βετεράνος διεθνής ποδοσφαιριστής αναφέρθηκε στο θέμα της ομοφυλοφιλίας, η οποία είναι παράνομη στη μουσουλμανική χώρα.

Ορισμένοι ποδοσφαιριστές έχουν εκφράσει ανησυχίες για τα δικαιώματα των φιλάθλων που θα ταξιδέψουν στο Κατάρ για το Μουντιάλ, ειδικά των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων και γυναικών, για τους οποίους οι οργανώσεις δικαιωμάτων υποστηρίζουν ότι οι νόμοι του Κατάρ κάνουν διακρίσεις.

Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ: «Πρέπει να αποδεχθούν τους κανόνες μας εδώ»

«Πρέπει να αποδεχθούν τους κανόνες μας εδώ», είπε ο Σαλμάν. Η ομοφυλοφιλία είναι χαράμ. Ξέρετε τι σημαίνει χαράμ (απαγορευμένο);», σημείωσε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν ρωτήθηκε γιατί είναι απαγορευμένη, ο Σαλμάν απάντησε: «Δεν είμαι αυστηρός μουσουλμάνος, αλλά γιατί είναι απαγορευμένη; Γιατί είναι μία βλάβη στο μυαλό».

Στη συνέχεια, η συνέντευξη διακόπηκε αμέσως από έναν συνοδό.

Οι διοργανωτές έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι όλοι ήταν ευπρόσδεκτοι στο Κατάρ κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η χώρα αναμένει περισσότερους από ένα εκατομμύριο επισκέπτες για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το Κατάρ είναι η πρώτη χώρα της Μέσης Ανατολής που φιλοξενεί το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά το μικρό έθνος έχει δεχθεί έντονες πιέσεις τα τελευταία χρόνια για τη μεταχείριση των ξένων εργαζομένων και τους περιοριστικούς κοινωνικούς νόμους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ