Με μηνύσεις απαντά ο Μπενζεμά στις κατηγορίες για σχέσεις με τη «Μουσουλμανική Αδελφότητα» - iefimerida.gr

Με μηνύσεις απαντά ο Μπενζεμά στις κατηγορίες για σχέσεις με τη «Μουσουλμανική Αδελφότητα»

Ο Καρίμ Μπενζεμά με τα χρώματα της Αλ Ιτιχάντ στη Σαουδική Αραβία
Ο Καρίμ Μπενζεμά με τα χρώματα της Αλ Ιτιχάντ στη Σαουδική Αραβία / Φωτογραφία: Twitter-Ittihad Club
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο επιθετικός της Αλ Ιτιχάντ και κάτοχος της «Χρυσής Μπάλας», Καρίμ Μπενζεμά, ετοιμάζει την αντεπίθεσή του.

Κατηγορούμενος το βράδυ της Τρίτης από τον υπουργό Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν για «διαβόητες σχέσεις με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα» στο πλατό του καναλιού CNews, ο πρώην σέντερ φορ της Ρεάλ Μαδρίτης εξετάζει το ενδεχόμενο να καταθέσει μήνυση. Παράλληλα, διαψεύδει, μέσω του δικηγόρου του, οποιαδήποτε σχέση με την ισλαμιστική οργάνωση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αυτό είναι ψευδές! Ο Καρίμ Μπενζεμά δεν είχε ποτέ την παραμικρή σχέση με αυτή την οργάνωση», εξήγησε άνθρωπος από το περιβάλλον του ποδοσφαιριστή. «Επέλεξε επίσης να ζήσει στη Σαουδική Αραβία η οποία κήρυξε την εν λόγω τρομοκρατική οργάνωση, κάτι που η Γαλλία δεν έχει κάνει ποτέ», συνέχισε, σύμφωνα με τη Le Parisien.

Ποιοί είναι οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι και γιατί η οργάνωση αυτή συνδέεται με τον Μπενζεμά;

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα έχει μακρά ιστορία που χρονολογείται από την ίδρυσή της από τον σεΐχη Χασάν Αλ Μπάνα το 1928 στην Ισμαηλία της Αιγύπτου. Αρχικά, η οργάνωση στόχευε στην εμπέδωση ισλαμικών αξιών στην Αίγυπτο και στην αντίσταση στη βρετανική επιρροή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ενώ αρχικά συμμετείχε σε ειρηνευτικές αποστολές και ανθρωπιστικές προσπάθειες, η Μουσουλμανική Αδελφότητα σταδιακά ριζοσπαστικοποιήθηκε, εμπνέοντας άλλες εξτρεμιστικές ομάδες. Απαγορεύτηκε στην Αίγυπτο το 1954, ενώ έκτοτε υπήρχε σε μια νομική γκρίζα ζώνη, ιδίως μετά την εξουσία του Ανουάρ Σαντάτ, όπως αναφέρει η Marca.

Οι κατηγορίες κατά της Μουσουλμανικής Αδελφότητας περιλαμβάνουν τον υποτιθέμενο ρόλο της στη δημιουργία της Χαμάς.

Επιπλέον, συνδέεται με την Αραβική Άνοιξη του 2011, όπου τα μέλη της κατέλαβαν για λίγο την εξουσία σε μια προσπάθεια να επιδείξουν μια ειρηνική πλευρά.

Ωστόσο, αυτό οδήγησε στην εκδίωξη του εκλεγμένου ηγέτη τους, Μοχάμεντ Μόρσι, με πραξικόπημα το 2013 και στην επακόλουθη απαγόρευση της οργάνωσης στην Αίγυπτο από τον Αμπντέλ Φατάχ ελ Σίσι, με αποτέλεσμα τη φυλάκιση ή την καταδίκη σε θάνατο ορισμένων επιφανών μελών της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ