Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, συναρπαστική εξέλιξη και έντονο «ελληνικό χρώμα» συνεχίζεται η «μάχη» για την ανάδειξη του πρώτου σκόρερ στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.
Στην κορυφή της σχετικής κατάταξης «συγκατοικούν» ο Χάρι Κέιν και ο Έρλινγκ Χάαλαντ, καθώς αμφότεροι έχουν σκοράρει από 19 φορές, με τα «χρώματα» της Μπάγερν Μονάχου και της Μάντσεστερ Σίτι.
Το άτυπο βάθρο συμπληρώνει ο Ιάπωνας επιθετικός της Φέγενορντ, Αγιάσε Ουέντα, με 18 τέρματα, ενώ στην ιδιαίτερα τιμητική πέμπτη θέση βρίσκεται ο Βαγγέλης Παυλίδης, ο οποίος έχει πετύχει 17 γκολ με τη φανέλα της Μπενφίκα. Παράλληλα, ο Μαροκινός επιθετικός του Ολυμπιακού, Αγιούμπ Ελ Κααμπί, ο οποίος εντυπωσιάζει στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, είναι στην 8η θέση με 12 γκολ.
Ο σχετικός πίνακας περιλαμβάνει ποδοσφαιριστές από τα πρωταθλήματα που διεξάγονται σε Γερμανία, Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Αυστρία, Βέλγιο, Σκωτία, Ελλάδα, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ρωσία, Ελβετία και Τουρκία.
Η πρώτη δεκάδα
- Χάρι Κέιν (32 ετών/Μπάγερν Μονάχου/Αγγλία) 19 γκολ σε 15 αγώνες
- Έρλινγκ Χάαλαντ (25/Μάντσεστερ Σίτι/Νορβηγία) 19 γκολ σε 20 αγώνες
- Αγιάσε Ουέντα (27/Φέγενορντ/Ιαπωνία) 18 γκολ σε 17 αγώνες
- Κιλιάν Εμπαπέ (26/Ρεάλ Μαδρίτης/Γαλλία) 18 γκολ σε 18 αγώνες
- Βαγγέλης Παυλίδης (26/Μπενφίκα/Ελλάδα) 17 γκολ σε 17 αγώνες
- Λουίς Σουάρες (28/Σπόρτινγκ Λισ./Κολομβία) 15 γκολ σε 17 αγώνες
- Ιγκόρ Τιάγκο (24/Μπρέντφορντ/Βραζιλία) 14 γκολ σε 20 αγώνες
- Αγιούμπ Ελ Κααμπί (32/Ολυμπιακός/Μαρόκο) 12 γκολ σε 14 αγώνες
- Σάμου Αγκεχόουα (21/Πόρτο/Ισπανία) 12 γκολ σε 16 αγώνες
- Έλντορ Σομουρόντοφ (30/Μπασακσεχίρ/Ουζμπεκιστάν) 12 γκολ σε 17 αγώνες