Ο Εμμανουήλ Καραλής εκμεταλλεύτηκε την απουσία του Μόντο Ντουπλάντις και πήρε με άνεση το πρώτο του διαμάντι στον τελικό του Diamond League.
Η κορυφή στον τελικό του Diamond League στις Βρυξέλλες έχει πλέον το όνομα του Εμμανουήλ Καραλή. Ο σπουδαίος Έλληνας επικοντιστής δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα, έχοντας αντίπαλο μονάχα τον εαυτό του, από τη στιγμή που ο Μόντο Ντουπλάντις αποσύρθηκε πριν από τον τελικό λόγω ενοχλήσεων στο πόδι.
Το άλμα του Καραλή στα 5.92μ. ήταν υπεραρκετό για να του χαρίσει το πρώτο του διαμάντι και να γεμίσει το ήδη πλούσιο παλμαρέ του.
Ωστόσο, ο Καραλής έκανε και ένα ακόμα πολύ μεγάλο άλμα, με την τρίτη προσπάθεια, στα 6.12μ. για να ολοκληρώσει τον τελικό του.
Πώς ο Καραλής έφτασε ως το πρώτο διαμάντι της καριέρας του
Η απουσία του Μόντο Ντουπλάντις άλλαξε άρδην τα δεδομένα. Ο Εμμανουήλ Καραλής δεν έχει άλλον αντίπαλο, αφού οι δυο τους έχουν εκτοξεύσει το επί κοντώ και οι υπόλοιποι δεν μπορούν να τους φτάσουν.
Ο Καραλής ξεκίνησε με άλμα στα 5.52μ. αλλά στη συνέχεια έχασε ένα άλμα στα 5.82μ. και ο Γκούτορμσεν το εκμεταλλεύτηκε, προσπερνώντας για λίγο.
Το άλμα του Καραλή στα 5.92μ. ολοκλήρωσε τη δουλειά. Οι υπόλοιποι δεν πέρασαν τον πήχη, με τον Γκούτορμσεν να χάνει την τελευταία του προσπάθεια στο 6.02μ.
Αλλά ο Καραλής δε σταματάει πουθενά. Με την τρίτη του προσπάθεια πέρασε το 6.12μ. και με την τέταρτη καλύτερη επίδοση της καριέρας του σταμάτησε, κατέκτησε το διαμάντι και αποθεώθηκε από το κοινό στις Βρυξέλλες.