Κάαν Κάιρινεν: Από την κατάθλιψη στην καταξίωση -Η δύσκολη διαδρομή του νέου χαφ της ΑΕΚ [βίντεο] - iefimerida.gr

Κάαν Κάιρινεν: Από την κατάθλιψη στην καταξίωση -Η δύσκολη διαδρομή του νέου χαφ της ΑΕΚ [βίντεο]

Ο Κάαν Κάιρινεν με την φανέλα της εθνικής Φινλανδίας
Ο Κάαν Κάιρινεν με τη φανέλα της Εθνικής Φινλανδίας / Φωτογραφία / AP
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΙΣΤΑΣ

Ο Κάαν Κάιρινεν αποτελεί τον «εκλεκτό» του Μάρκο Νίκολιτς για την ενίσχυση στα χαφ της ΑΕΚ, όμως η διαδρομή του μέχρι εδώ περιελάμβανε σημαντικές προσωπικές δυσκολίες.

Ο Κάαν Κάιρινεν είναι με κάθε επισημότητα παίκτης της ΑΕΚ από το πρωί της Τρίτης (7/7). Οι «κιτρινόμαυροι» κινήθηκαν «κάτω από τα ραντάρ» και έφτασαν σε συμφωνία με τη Σπάρτα Πράγας, ώστε ο Φινλανδός να δώσει μία επιπλέον επιλογή στον Μάρκο Νίκολιτς, όσον αφορά τη θέση των χαφ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέχρι, όμως, να φτάσει στα πρωταθλήματα με τη Σπάρτα Πράγας και την καταξίωση στην Εθνική Φινλανδίας, ο νέος μέσος της πρωταθλήτριας Ελλάδας χρειάστηκε να περάσει αρκετές δύσκολες προσωπικές στιγμές, όμως κατάφερε να βγει πιο δυνατός μέσα από αυτές.

Κάαν Κάιρινεν: Ο θάνατος του πατέρα του σε μικρή ηλικία και η αγάπη για τη μητέρα του

Ο νέος χαφ της ΑΕΚ γεννήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου του 1998 στο Τούρκου της Φινλανδίας. Έχει δύο αδέρφια, όντας το μεσαίο παιδί από τα τρία της οικογένειας.

Το πρώτο βαρύ «χτύπημα» στη ζωή του νεαρού Κάιρινεν ήρθε το 2003. Όντας πέντε ετών, ο Φινλανδός έχασε τον πατέρα του, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή. Ως εκ τούτου, η μητέρα του έπρεπε να μεγαλώσει τρία παιδιά μόνη της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ίδια δούλευε μέρα-νύχτα, ώστε να μην λείψει τίποτα σε κανένα από τα παιδιά της. Με δηλώσεις του, ο Κάιρινεν έχει δείξει την ευγνωμοσύνη και την αγάπη που τρέφει στν μητέρα του: «Η μαμά μου είναι το είδωλό μου. Ζούσαμε πολύ ταπεινά, αλλά πάντα είχαμε φαγητό στο ψυγείο και μπορούσα επίσης να παίζω ποδόσφαιρο».

Η μεταγραφή στη Μίντιλαντ, η κατάθλιψη και η τροφική διαταραχή

Στα 18 του έκανε το μεγάλο «βήμα», καθώς πήρε μεταγραφή στη Μίντιλαντ. Παρ' όλα αυτά, η μετακόμιση στη Δανία δεν τον βοήθησε. Δεν κατάφερε να αγωνιστεί στην πρώτη ομάδα, ενώ αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες σε προσωπικό επίπεδο.

Το γεγονός ότι ήταν μόνος του σε μία νέα χώρα, χωρίς την οικογένειά του και τους φίλους του προκάλεσε ψυχικά προβλήματα στον Κάιρινεν. Μετά, άρχισαν και τα σωματικά.

Δεν μπορούσε να φάει λόγω τροφικής διαταραχής, με αποτέλεσμα το βάρος του να μειωθεί σημαντικά. Σε παλαιότερη συνέντευξη Τύπου, ο ίδιος έχει δηλώσει πως: «Δεν ήξερα πού ανήκω. Δεν είχα διάθεση ή κίνητρο. Ήμουν λυπημένος, καταθλιπτικός, ανήσυχος. Πίστευα ότι δεν ήμουν αρκετός. Έκλαιγα για πολλές μέρες».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η επιστροφή στη Φινλανδία βοήθησε τον Κάιρινεν να «αναγεννηθεί»

Τον Ιανουάριο του 2018, τα πράγματα άρχισαν να βελτιώνονται. Ο Φινλανδός χαφ επέστρεψε στην πατρίδα του και την Ίντερ Τούρκου, ομάδα η οποία τον ανέδειξε.

Έτσι, ο Κάιρινεν μπόρεσε να περάσει χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους του, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει να νιώθει καλύτερα μέσα του. Πλέον, δεν ένιωθε τόσο μεγάλη πίεση.

Το 2019 εντάχθηκε δανεικός στην Ελσίνκι, με την αυτοπεποίθησή του να ανεβαίνει και πάλι. Οι εμφανίσεις του στον αγωνιστικό χώρο βελτιώθηκαν σημαντικά. Ο μεγαλύτερος αδερφός του μετακόμισε μαζί του, πράγμα που τον βοήθησε σημαντικά.

«Και ίσως από όλα αυτά να φαίνεται ότι οι συμβουλές της μητέρας μου πάντα έχουν μείνει μαζί μου. Ότι όλα θα γίνουν πιο εύκολα και ότι στο τέλος όλα θα πάνε καλά. Είμαι σίγουρος ότι δεν το πίστευα όλες τις στιγμές, αλλά πάντα έμενε στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Και σίγουρα με βοήθησε να περάσω τις φουρτούνες», έχει δηλώσει ο νέος μέσος της ΑΕΚ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η καταξίωση στη Σπάρτα Πράγας και η νέα «πρόκληση» στην ΑΕΚ

O Κάαν Κάιρινεν πραγματοποίησε το ξεπέταγμά του στη Σπάρτα Πράγας. Με 151 εμφανίσεις, επτά γκολ και 24 ασίστ, αποτέλεσε βασικό «γρανάζι» της τσέχικης ομάδας και πανηγύρισε δύο πρωταθλήματα και ένα κύπελλο (νταμπλ).

Η προσωπική του διαδρομή δείχνει πως στη ζωή όλα μπορούν να ξεπεραστούν, αν έχεις διπλά σου ανθρώπους που αγαπάς και σε αγαπάνε.

Πλέον, στα 27 του χρόνια, έρχεται στην ΑΕΚ, για να πετύχει μεγάλα πράγματα, όντας στην καλύτερη φάση της καριέρας του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ