Ινφαντίνο: «Όλος ο κόσμος είναι καλοδεχούμενος στις δύο μεγάλες διοργανώσεις στις ΗΠΑ» - iefimerida.gr

Ινφαντίνο: «Όλος ο κόσμος είναι καλοδεχούμενος στις δύο μεγάλες διοργανώσεις στις ΗΠΑ»

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο
Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο / Φωτογραφία: AP Photo / Abbie Parr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο κόσμος θα είναι καλοδεχούμενος στις Ηνωμένες Πολιτείες για το Μουντιάλ του 2026 και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων δήλωσε o Τζιάνι Ινφαντίνο, λίγες ημέρες μετά από συνάντησή του με αξιωματούχους της κυβέρνησης τoυ Ντόναλντ Τραμπ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνδιοργανώσουν το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο με το Μεξικό και τον Καναδά, ενώ θα φιλοξενήσουν και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων από τις 14 Ιουνίου έως τις 13 Ιουλίου, σε 11 διαφορετικές πόλεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δηλώσεις του Ινφαντίνο έρχονται σε ένα πλαίσιο αυξημένων ανησυχιών, λόγω της μεταναστευτικής πολιτικής του προέδρου ,Τραμπ, η οποία έχει δημιουργήσει ερωτήματα σχετικά με πιθανά εμπόδια για τους χιλιάδες φιλάθλους απ’ όλο τον κόσμο που αναμένεται να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ για τις δύο διοργανώσεις.

Ο Τραμπ ξεκίνησε μία αυστηρή εκστρατεία για την επιβολή της μεταναστευτικής νομοθεσίας μετά την ανάληψη των καθηκόντων του τον περασμένο Ιανουάριο, χαρακτηρίζοντας τη μη νόμιμη μετανάστευση ως «εισβολή» και προσπαθώντας να αυξήσει τις απελάσεις.

«Είχαμε συνάντηση την περασμένη εβδομάδα με την Ομάδα Εργασίας του Λευκού Οίκου για τα Παγκόσμια Κύπελλα της FIFA και την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών. Και ο κόσμος είναι καλοδεχούμενος στην Αμερική. Φυσικά οι παίκτες, φυσικά όσοι εμπλέκονται, όλοι μας, αλλά σίγουρα και όλοι οι φίλαθλοι», δήλωσε ο Ινφαντίνο στο Συνέδριο της FIFA την Πέμπτη (15/5) που διεξάγεται στην Ασουνσιόν της Παραγουάης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Και να είμαστε ξεκάθαροι. Αυτό δεν το λέω εγώ, αυτό προέρχεται από την αμερικανική κυβέρνηση. Όλοι είναι καλοδεχούμενοι, προφανώς όσοι θέλουν να έρθουν να γιορτάσουν το ποδόσφαιρο... Όσοι έρθουν για να δημιουργήσουν προβλήματα, όπως συμβαίνει σε κάθε χώρα στον κόσμο, δεν είναι καλοδεχούμενοι. Δεν είναι καλοδεχούμενοι πουθενά στον κόσμο».

Ο Άντριου Τζουλιάνι, γιος του πρώην δημάρχου της Νέας Υόρκης, Ρούντι Τζουλιάνι, θα είναι εκτελεστικός διευθυντής της προεδρικής ομάδας εργασίας για το Μουντιάλ του 2026.

Ο πρόεδρος Τραμπ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι επιθυμεί όσοι ταξιδέψουν στις ΗΠΑ για να παρακολουθήσουν τη διοργάνωση, να έχουν μια ομαλή εμπειρία σε κάθε στάδιο της επίσκεψής τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τζιάνι Ινφαντίνο Fifa
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ