Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Η Τσέλσι διέλυσε την Παρί με 3-0 και στέφθηκε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια - iefimerida.gr

Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Η Τσέλσι διέλυσε την Παρί με 3-0 και στέφθηκε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια

Η Τσέλσι κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Η Τσέλσι κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων / Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Τσέλσι με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κόουλ Πάλμερ, «διέλυσε» την κάτοχο του Champions League, Παρί Σεν Ζερμέν με 3-0 και μετά το Conference League, κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Η ομάδα του Έντσο Μαρέσκα μπήκε με όρεξη στο ματς στο «Metlife Stadium» του Νιου Τζέρσεϊ, κάτι που ήταν φανερό καθόλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Πρώτη καλή στιγμή για τους «Μπλε» ήταν μόλις στο 3ο λεπτό από την επικίνδυνη σέντρα του Κουκουρέγια, ενώ στο 8ο λεπτό ο Κόουλ Πάλμερ με ένα τρομερό σουτ «άγγιξε» τα δίχτυα, καθώς η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας του Ντοναρούμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Παρί άρχισε να ανεβάζει την ένταση μετά τα πρώτα δεκαπέντε λεπτά και είχε την πρώτη της καλή ευκαιρία στο 16', όταν ο Ρουίθ έδωσε μία εξαιρετική πάσα στον Ντουέ, αλλά εκείνος δεν εκτέλεσε έχοντας το τέρμα μπροστά του, θέλοντας να βρει τον Χακίμι. Δύο λεπτά αργότερα, ο ίδιος απείλησε ξανά, αλλά ο Σάντσεθ τον σταμάτησε.

Ωστόσο, η Τσέλσι ήταν αυτή που πήρε το προβάδισμα, με αριστερό πλασέ του Κόουλ Πάλμερ στο 22΄για το 1-0, ενώ στη συνέχεια, ο Άγγλος «χτύπησε» και δεύτερη φορά στο 30'. Πέρασε τους Μπεράλδο και Βιτίνια και νίκησε τον Ντοναρούμα για το 2-0.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο 23χρονος όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και στο 43΄έδωσε τρομερή πάσα στον Ζοάο Πέδρο και εκείνος με ωραίο τελείωμα έκανε το 3-0.

Στο δεύτερο μέρος, οι παίκτες τους Λουίς Ενρίκε έψαχναν ένα γρήγορο γκολ και απείλησαν την εστία του Σάντσεθ, πρώτα με τον Κβαρατχέλια στο 48' και έπειτα με τον Ντεμπελέ στο 52΄, αλλά ο Ισπανός τερματοφύλακας ήταν σε εξαιρετική μέρα και είπε «όχι» και στους δύο.

O Ντελάπ στο 68', μόλις είχε περάσει στο ματς, άγγιξε το 4-0, δεν κατάφερε όμως να κερδίσει τον Ντοναρούμα, ο οποίος τον νίκησε και στο 80', σε ένα τετ α τετ με τον Άγγλο.

Αν και η Παρί Σεν Ζερμέν προσπάθησε, δεν βρήκε το γκολ, ενώ από το 86' και μετά έμεινε με δέκα παίκτες, έπειτα από την κόκκινη στον Ζοάο Νέβες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάπως έτσι, η Τσέλσι έκανε την «έκπληξη» απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης και κατέκτησε το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων.

Οι συνθέσεις:

ΤΣΕΛΣΙ (Έντσο Μαρέσκα): Σάντσεθ, Κουκουρέγια, Κόλγουιλ, Τσαλόμπα, Τζέιμς (77΄ Ντιούσμπερι-Χολ), Γκουστό, Φερνάντες (60΄ Σάντος), Πάλμερ, Καϊσέδο, Πέδρο Νέτο (77΄ Ενκουνκού), Ζοάο Πέδρο (67΄ Ντέλαπ)

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ (Λουίς Ενρίκε): Ντοναρούμα, Χακίμι (73΄ Ράμος), Μαρκίνιος, Μπεράλντο, Νούνο Μέντες, Νέβες, Βιτίνια, Φαμπιάν Ρουίθ (73΄ Ζαϊρ-Εμερί), Ντουέ (73΄ Μαγιουλού), Ντεμπελέ, Κβαρατσκέλια (58΄ Μπαρκολά)

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ