Euroleague: H Mπαρτσελόνα νίκησε στο νήμα την Αρμάνι -Τέταρτη ήττα για Φενέρ, «μπαμ» της Εφές στο Παρίσι - iefimerida.gr

Euroleague: H Mπαρτσελόνα νίκησε στο νήμα την Αρμάνι -Τέταρτη ήττα για Φενέρ, «μπαμ» της Εφές στο Παρίσι

Φωτογραφία: screenshot
Φωτογραφία: screenshot
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ένα παιχνίδι που τα είχε όλα - ένταση, σκαμπανεβάσματα και δραματικό φινάλε - η Μπαρτσελόνα κατάφερε να επικρατήσει της Αρμάνι Μιλάνο με 74-72 στη Βαρκελώνη, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της EuroLeague.

Ο Σέιβον Σιλντς είχε την ευκαιρία να χαρίσει τη νίκη στους Ιταλούς, όμως αστόχησε στο τελευταίο σουτ, χαρίζοντας στους Καταλανούς το τέταρτο θετικό αποτέλεσμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν νωθρό και με χαμηλό ρυθμό, ωστόσο το δεύτερο και τρίτο δεκάλεπτο έδωσαν το απαραίτητο θέαμα στους φιλάθλους. Η τέταρτη περίοδος, αντίθετα, εξελίχθηκε σε... δοκιμασία για τα νεύρα όλων, καθώς οι δύο ομάδες πέτυχαν συνολικά μόλις 21 πόντους.

Η Μπαρτσελόνα, παρά τα 18 λάθη, κατάφερε να μείνει όρθια και να γράψει το τελικό σκορ με μία εύστοχη βολή του Σενγκέλια. Κορυφαίος ήταν ο Γουίλ Κλάιμπερν με 17 πόντους σε 33 λεπτά.

Η Αρμάνι Μιλάνο από την άλλη έπεσε στο 2-5, πληρώνοντας την αστοχία της στα κρίσιμα σημεία. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα δεκάλεπτα: 14-19, 36-41, 64-61, 74-72

Πάρτι της Βαλένθια κόντρα στη Φενερμπαχτσέ

Η Βαλένθια έκανε... πάρτι απέναντι στη φιλοξενούμενη Φενέρμπαχτσε, φτάνοντας στη νίκη με 94-79 και φέρνοντας για άλλη μία φορά τις αγωνιστικές... σκιές της περσινής πρωταθλήτριας EuroLeague στο φως.

Οι «νυχτερίδες» μπήκαν δυνατά στον αγώνα, κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο στο +14 (27-13) και διατηρώντας την ένταση τους μέχρι το ημίχρονο, φτάνοντας στο +16 (51-35). Στην τρίτη περίοδο, με επιμέρους 25-21, ανέβασαν τη διαφορά στους 20 πόντους (76-56) και ουσιαστικά έβαλαν τις βάσεις για τη νίκη, παρά τις προσπάθειες αντεπίθεσης της Φενέρ. Οι Τούρκοι προσπάθησαν να μειώσουν τη διαφορά στο τελευταίο δεκάλεπτο, όμως η Βαλένθια είχε «χτίσει» ασφαλές προβάδισμα, διαχειρίστηκε με ψυχραιμία την πίεση και πανηγύρισε την επιτυχία της.

Κορυφαίος για τους νικητές (βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 4-3) ο Κάμερον Τέιλορ με 17 πόντους, 6 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ενώ για τη Φενέρμπαχτσε (υποχώρησε στο 3-4) ξεχώρισε ο Τέιλεν Χόρτον-Τάκερ με 16 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα δεκάλεπτα: 27-13, 51-35, 76-56, 94-79

Μεγάλο διπλό της Εφές στο Παρίσι

Η Αναντολού Εφές μπορεί να έχει γεμίσει το απουσιολόγιο της με τραυματίες, αλλά απέδειξε με ένα μεγάλο «διπλό» στο Παρίσι πως η καρδιά της χτυπά ακόμα δυνατά. Η τουρκική ομάδα επικράτησε με 90-80 της Παρί στη γαλλική πρωτεύουσα, πανηγυρίζοντας μία τεράστια εκτός έδρας νίκη στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της EuroLeague.

Η Εφές ανέβηκε έτσι στο 3-4, βρίσκοντας ψυχολογία και σταθερότητα μετά από μια δύσκολη περίοδο συνεχόμενων τραυματισμών και αμφισβήτησης. Οι Τούρκοι ταξίδεψαν στο Παρίσι με ροτέισον μόλις επτά παικτών, ωστόσο όλοι τους έβαλαν το δικό τους «λιθαράκι» στην επικράτηση.

Πρωταγωνιστής, όπως σχεδόν πάντα, ο Σέιν Λάρκιν, που τελείωσε το ματς με 19 πόντους, ενώ Ερτζάν Οσμάνι (18π.), Τζόρνταν Λόιντ (14π.) και Αϊζάια Κορντινιέ (14π.) έδωσαν καθοριστικές λύσεις. Η Εφές είχε 57% στα δίποντα, 18 ασίστ και μόλις 11 λάθη, στοιχεία που της επέτρεψαν να ελέγξει τον ρυθμό από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την άλλη πλευρά, η Παρί έπεσε στο 4-3, πληρώνοντας το καταστροφικό ποσοστό του Ναντίρ Χίφι, ο οποίος είχε 2/16 σουτ

Τα δεκάλεπτα: 21-17, 39-46, 60-69, 80-90

Πρώτη νίκη για Μπασκόνια

Η Μπασκόνια έσπασε το... ρόδι στην εφετινή Eurolerague, πανηγυρίζοντας στη Βιτόρια την πρώτη της νίκη. Οι Βάσκοι επικράτησαν με 92-85 της Ντουμπάι, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής, υποχρεώνοντας τους φιλοξενούμενους στην τέταρτη ήττα τους.

Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς έδειξε αποφασιστικότητα από το ξεκίνημα και, παρά τα σκαμπανεβάσματα στο πρώτο ημίχρονο, βρήκε ρυθμό στο δεύτερο μέρος, φτάνοντας δίκαια στο θετικό αποτέλεσμα.

Κορυφαίος για τους Βάσκους ο Τιμοτέ Λουαού Καμπαρό, ο οποίος μετά από ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο μεταμορφώθηκε στην επανάληψη, σημειώνοντας 22 από τους συνολικά 25 πόντους του σε αυτό το διάστημα και οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εξαιρετικός και ο Χαμιντού Ντιάλο, που συνέβαλε καθοριστικά με 14 πόντους, 8 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 26-20, 41-42, 64-60, 92-85

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Euroleague Μπαρτσελόνα Αρμάνι Μιλάνο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ