Ο 19χρονος Ζοάο Φονσέκα έριξε νέα… βόμβα αποκλείοντας τον Νόβακ Τζόκοβιτς με 3-2 σετ (4-6, 4-6, 6-3, 7-5, 7-5) από τη συνέχεια του Roland Garros.
Μετά τον Γιανίκ Σίνερ και ο Νόβακ Τζόκοβιτς έμεινε εκτός συνέχειας του Roland Garros. Ο Σέρβος τενίστας προηγήθηκε με 2-0 σετ του Ζοάο Φονσέκα, αλλά ο Βραζιλιάνος κατάφερε να πετύχει μία τεράστια ανατροπή.
Λυγίζοντας τον Τζόκοβιτς και παίρνοντας την πρόκριση στους «16» του δεύτερου Grand Slam της σεζόν. Με έναν αποκλεισμό που σηματοδοτεί κάτι σπουδαίο, μιας και πλέον δεν υπάρχει στον δρόμο για το Roland Garros κανένας τενίστας που να έχει κατακτήσει τον τίτλο.
Κάτι που σημαίνει πως στο Παρίσι θα έχουμε νέο… βασιλιά στις 7 Ιουνίου.
Προβάδισμα με 2-0 για τον Τζόκοβιτς
Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, ο Τζόκοβιτς έμοιαζε άτρωτος. Στο πρώτο σετ ξεκίνησε με δύο break, φτάνοντας ως το 5-1, αλλά ο Φονσέκα πάλεψε για να κλείσει τη διαφορά αυτήν, παίρνοντας πίσω το ένα, αλλά έχασε το σετ με 6-4.
Όπως ακριβώς συνέβη και στο δεύτερο σετ, με τον Σέρβο να το κατακτά με το ίδιο σκορ, κάνοντας ένα break.
Η κούραση του Τζόκοβιτς και η τεράστια ανατροπή του Φονσέκα
Ωστόσο, τα πόδια του 39χρονου δεν άντεξαν. Από τη στιγμή που ο Φονσέκα βρήκε τρόπο να επιβιώνει στο σερβίς του και να κυριαρχεί από τη βασική γραμμή, όσο ο χρόνος περνούσε, τόσο τα πράγματα εξελίχθηκαν ιδανικά για αυτόν.
Το τρίτο σετ το κατέκτησε με 6-3, στο τέταρτο σετ επέστρεψε από break κάτω για να κάνει το 2-2 και να «σπάσει» τον Νόλε για το 7-5.
Για να φτάσουμε στο decider. Εκεί όπου ο Τζόκοβιτς προηγήθηκε ξανά με break, με τον Βραζιλιάνο να απαντά άμεσα, κάνοντας το 3-3. Με το σκορ στο 5-5, το Νο30 του κόσμου «έσπασε» και πάλι το σερβίς του Τζόκοβιτς για να προηγηθεί με 6-5.
Και παρότι ο Τζόκοβιτς βρήκε break point, οι άσοι του Φονσέκα τον οδήγησαν στο 7-5 και σε μία τεράστια ανατροπή. Με τον Βραζιλιάνο να κλείνει έχοντας 11 άσους, τους 5 εξ αυτών στο τελευταίο σετ, τρεις για να κλείσει το ματς και να περιμένει Ρούουντ ή Πολ στους «16».