Ferrari τυλίχθηκε στις φλόγες μετά από τρομακτικό ατύχημα σε αγώνα στην Κίνα -«Ήρωας» αντίπαλος έσωσε τον οδηγό, δείτε βίντεο - iefimerida.gr

Ferrari τυλίχθηκε στις φλόγες μετά από τρομακτικό ατύχημα σε αγώνα στην Κίνα -«Ήρωας» αντίπαλος έσωσε τον οδηγό, δείτε βίντεο

Με αυτοθυσία ο Ολλανδός οδηγός Λόεκ Χάρτογκ έσωσε τον Βρετανό συνάδελφό του Όλι Μίλροϊ από τη φλεγόμενη Ferrari του
Με αυτοθυσία ο Ολλανδός οδηγός Λόεκ Χάρτογκ έσωσε τον Βρετανό συνάδελφό του Όλι Μίλροϊ από τη φλεγόμενη Ferrari του / Φωτογραφίες: X
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια στιγμή τρόμου μετατράπηκε σε συγκλονιστική επίδειξη αυτοθυσίας σε αγώνα του China GT στο International Circuit της Σαγκάης, όταν η Ferrari του Βρετανού οδηγού Όλι Μίλροϊ τυλίχθηκε στις φλόγες έπειτα από σφοδρή σύγκρουση.

  • Ο Ολλανδός οδηγός Λόεκ Χάρτογκ διέκοψε τον αγώνα του για να βοηθήσει τον Όλι Μίλροϊ, όταν είδε την Ferrari του Βρετανού αντιπάλου του να τυλίγεται στις φλόγες μετά από σφοδρή σύγκρουση στην πίστα.
  • Ο Χάρτογκ έτρεξε στο φλεγόμενο όχημα και προσπάθησε να απεγκλωβίσει τον Μίλροϊ. Χρησιμοποίησε πυροσβεστήρα και με τη βοήθεια του προσωπικού της πίστας, κατάφερε τελικά να απομακρύνει τον αντίπαλό του από τη φωτιά.
  • Από το νοσοκομείο, ο Μίλροϊ ευχαρίστησε δημόσια τον Χάρτογκ, δηλώνοντας πως του έσωσε τη ζωή. Αποκάλυψε ότι υπέστη πολλαπλά κατάγματα και τραυματισμό στον πνεύμονα, τονίζοντας πως ο Χάρτογκ είναι ήρωας.
  • Από την πλευρά του, ο Χάρτογκ υποβάθμισε την ηρωική του πράξη, δηλώνοντας ότι δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Εξήγησε ότι σταμάτησε χωρίς δισταγμό, καθώς πίστευε πως ο οδηγός δεν μπορούσε να βγει μόνος του.

Ο 36χρονος οδηγός βρισκόταν πάνω στην αγωνιστική πίστα όταν δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν με τη Ferrari του σε μια στροφή. Το όχημα βγήκε εκτός ελέγχου, άρχισε να περιστρέφεται και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα τυλίχθηκε σε μια τεράστια μπάλα φωτιάς, με πυκνούς καπνούς να υψώνονται πάνω από την πίστα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τότε, ένας από τους αντιπάλους του Βρετανού οδηγού, ο 23χρονος Ολλανδός Λόεκ Χάρτογκ Hartog, έκανε κάτι που θα μπορούσε να του κοστίσει ακόμη και τη ζωή του.

O Ολλανδός οδηγός σταμάτησε τον αγώνα και όρμησε στις φλόγες

Βλέποντας το αυτοκίνητο του Μίλροϊ τυλιγμένο στις φλόγες, ο Hartog σταμάτησε αμέσως το δικό του όχημα δίπλα στα συντρίμμια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χωρίς να περιμένει τους κριτές ή τις ομάδες ασφαλείας, ο Ολλανδός οδηγός έλυσε τη ζώνη του, βγήκε από το αυτοκίνητό του και έτρεξε προς τη Ferrari. Μέσα από κάμερα που βρισκόταν κοντά στη θέση του οδηγού, καταγράφεται η δραματική προσπάθειά του να φτάσει στον Μίλροϊ, ο οποίος είχε παγιδευτεί στο φλεγόμενο όχημα.

Ο Χάρτογκ προσπάθησε αρχικά να τον τραβήξει έξω, όμως δεν κατάφερε να τον απεγκλωβίσει. Τότε επέστρεψε για να βρει πυροσβεστήρα και να περιορίσει τις φλόγες, ενώ λίγο αργότερα έφτασαν στο σημείο και οι ομάδες πυρόσβεσης.

Με τη βοήθεια του προσωπικού της πίστας, ο Ολλανδός οδηγός κατάφερε τελικά να απομακρύνει τον Μίλροϊ από το φλεγόμενο αυτοκίνητο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δύο οδηγοί κατέληξαν σε ασφαλές σημείο, πάνω σε έναν τοίχο στην άκρη της πίστας. Ο Χάρτογκ, ωστόσο, είχε ήδη θυσιάσει κάθε πιθανότητα να συνεχίσει κανονικά τον αγώνα, προκειμένου να σώσει τη ζωή του αντιπάλου του.

«Είμαι ζωντανός χάρη σε έναν άνθρωπο»

Ο Μίλροϊ υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Από το κρεβάτι του, θέλησε να ευχαριστήσει δημόσια τον άνθρωπο που, όπως είπε, του έσωσε τη ζωή.

Ο Βρετανός οδηγός αποκάλυψε ότι υπέστη πέντε σπασμένα πλευρά, σπασμένη κλείδα, κάταγμα στο χέρι και στο δάχτυλο, καθώς και τραυματισμό στον πνεύμονα, τονίζοντας παράλληλα ότι η κατάσταση θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί πολύ χειρότερα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είμαι ακόμα ζωντανός απόψε, αποκλειστικά χάρη σε έναν άνθρωπο», ανέφερε χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι ο Ολλανδός συνάδελφός του σταμάτησε αμέσως, όταν δεν υπήρχαν ακόμη ούτε κριτές ούτε πυροσβεστικά συνεργεία στο σημείο.

Ο Μίλροϊ παραδέχθηκε επίσης ότι δεν θυμάται σχεδόν τίποτα από το ατύχημα. «Δεν θυμάμαι τίποτα από 30 δευτερόλεπτα πριν από τη σύγκρουση μέχρι μία ώρα μετά», έγραψε, προσθέτοντας ότι θα θυμάται για πάντα την πράξη γενναιότητας του Ολλανδού οδηγού.

Μάλιστα, συγκινημένος, ανέφερε ότι κάποια μέρα θα διηγηθεί την ιστορία στα τρία παιδιά του, τα οποία, όπως είπε, θα θεωρούν τον Χάρτογκ «τον μεγαλύτερο υπερήρωα στην ιστορία».

«Δεν υπήρχε πραγματικά επιλογή»

Από την πλευρά του ο Χάρτογκ προσπάθησε να υποβαθμίσει την ηρωική διάσταση της αυτοθυσίας του.

«Όταν είδα ένα αυτοκίνητο να μετατρέπεται σε μια τεράστια μπάλα φωτιάς πολύ μπροστά μου, δεν υπήρχε πραγματικά κάποια απόφαση να πάρω», έγραψε στα social media.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο 23χρονος εξήγησε ότι, από όσα είχε δει, πίστευε πως ο οδηγός πιθανότατα δεν μπορούσε να βγει μόνος του από το αυτοκίνητο. «Σταμάτησα, βγήκα και κατευθύνθηκα προς το αυτοκίνητο. Δεν υπήρξε ούτε στιγμή αμφιβολίας», ανέφερε.

Παραδέχθηκε, πάντως, ότι η κατάσταση ήταν τρομακτική και ότι υπήρχαν στιγμές που δεν ήξερε αν θα καταφέρει τελικά να βγάλει τον Μίλροϊ από το φλεγόμενο αυτοκίνητο.

«Αλλά αυτό δεν αφορά το τι έκανα εγώ. Είμαι σίγουρος ότι πολλοί άνθρωποι στην ίδια θέση θα είχαν αντιδράσει ακριβώς με τον ίδιο τρόπο», σημείωσε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ οδηγός Ferrari Ατύχημα αγώνας Κίνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ