Καταιγιστική η Εθνική στην πρεμιέρα του «Ακρόπολις» με... καυτό Γιάννη -Νίκησε με 104-86 τη Λετονία - iefimerida.gr

Καταιγιστική η Εθνική στην πρεμιέρα του «Ακρόπολις» με... καυτό Γιάννη -Νίκησε με 104-86 τη Λετονία

Χαμογελαστός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στην επιστροφή του
Χαμογελαστός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στην επιστροφή του / Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η Εθνική Ελλάδας μπάσκετ στην πρεμιέρα του Τουρνουά Ακρόπολις, επικρατώντας με 104-86 της Λετονίας.

Στην πρώτη εμφάνιση με τα «γαλανόλευκα», ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παρουσιάστηκε σε εξαιρετική κατάσταση, με 25 πόντους και 10 ριμπάουντ σε λιγότερα από 20 λεπτά συμμετοχής.

To αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βελτιώθηκε στα τρίποντα, που ήταν μεγάλο «αγκάθι» στα προηγούμενα ματς. Εκτός από τον «Greek Freak», θετικοί ήταν οι Λαρεντζάκης (14π.), Σαμοντούροβ (11π.), Ντόρσεϊ (10π.), ενώ βοήθησαν οι Καλαϊτζάκης, Μήτογλου, Σλούκας και Παπανικολάου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φορτσάτη η Εθνική στην επιστροφή του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Με το πόδι πατημένο στο… γκάζι ξεκίνησε το ματς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, παρότι είχε να παίξει σε ματς (είτε επίσημο, είτε ανεπίσημο) για περισσότερο από 3,5 μήνες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων της Εθνικής, σημειώνοντας τους επτά πρώτους πόντους, κάτι που βοήθησε τους συμπαίκτες του να πάρουν ώθηση.

Πριν συμπληρωθεί το πεντάλεπτο η «γαλανόλευκη» είχε προηγηθεί με 12 πόντους διαφορά (16-4) έχοντας κυριαρχήσει στο παρκέ. Κρατούσε σταθερά το προβάδισμα στο σκορ (21-9), φτάνοντας και στο +13 (30-17) με buzzer beater του Θανάση Αντετοκούνμπο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Γιάννης συνέχισε με τον ίδιο δαιμονιώδη ρυθμό και μετά την έναρξη της δεύτερης περιόδου, έχοντας και τη βοήθεια του Γιαννούλη Λαρεντζάκη. Ο διεθνής γκαρντ πραγματοποίησε τρίποντο «κρεσέντο» και με 3/3 σερί σουτ έξω από τα 6,75 μέτρα έστειλε τη διαφορά στο +14 (39-25), την ώρα που ο σούπερ σταρ των Μπακς έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ, σε άμυνα και επίθεση.

Στο πρώτο μισό του αγώνα και έχοντας παίξει μόλις 10:20, είχε 20 πόντους με 8/9 δίποντα, 4/5 βολές, 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 τάπες, εκτοξεύοντας το ranking του στις 30 μονάδες.

Η Εθνική ήταν καταιγιστική στην επίθεση, με 61 πόντους (61-45), σημειώνοντας συνολικά 12/20 δίποντα, 8/12 τρίποντα, 10/13 βολές, 14-1 ριμπάουντ, 14 ασίστ, για μόλις 3 λάθη. Στον αντίποδα, ο σταρ των Λετονών, Κρίσταπς Πορζίνγκις, είχε περιοριστεί αρκετά με 6 πόντους και 2/5 εντός παιδιάς. Στο σύνολο η ομάδα του Λούκα Μπάνκι είχε 15/32 εντός παιδιάς και 5 λάθη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Σπανούλης είχε δοκιμάσει διάφορά σχήματα και είχε μοιράσει τον χρόνο θέλοντας να πάρει πράγματα από τον κάθε παίκτη ξεχωριστά ανάλογα με το σχήμα και τις θέσεις.

Έπεσε ο ρυθμός, αλλά η Εθνική δεν απειλήθηκε

Μετά το άκρως θετικό πρώτο ημίχρονο, ο ρυθμός έπεσε στην 3η περίοδο, κι αυτό διότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έβρισκε συνεχώς δύο παίκτες μπροστά του, με αποτέλεσμα να μη βρει ανοικτά σουτ και εύκολο διάδρομο για το αντίπαλο καλάθι. Παρ' όλα αυτά, η Εθνική δεν έχασε τα ηνία του αγώνα και κρατούσε σταθερά τη διαφορά σε διψήφια νούμερα (64-54 στο 24' και 74-62 στο 27') μέχρι τη λήξη του δεκαλέπτου (82-66).

Ο Γιάννης είχε προλάβει ήδη να κάνει double double (25π., 10 ριμπ.), με τον Λαρεντζάκη να είναι ο δεύτερος διψήφιος, με 12 πόντους και 4/4 τρίποντα.

Λίγο-πολύ, η τελευταία περίοδος μετατράπηκε σε τυπική διαδικασία. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν χρειάστηκε να πατήσει το πόδι στο παρκέ, ο Σπανούλης έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους και, παράλληλα, ξεκούρασε τους παίκτες από το πρώτο rotation, καθώς ακολουθούν άλλα δύο, πολύ σημαντικά φιλικά ματς: με αντίπαλο την Ιταλία την ερχόμενη Παρασκευή (22/8) και με τη Γαλλία στην πρόβα τζενεράλε (24/8) πριν από το Eurobasket.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα δεκάλεπτα: 30-17, 61-45, 82-66, 104-86.

Οι πόντοι των δύο ομάδων

Ελλάδα (Βασίλης Σπανούλης): Ντόρσεϊ 10 (3/4 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 4/4 βολές, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Λαρεντζάκης 14 (4/7 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Σλούκας 8 (2/2 δίποντα, 10 ασίστ), Καλαϊτζάκης 6 (1), Παπανικολάου 8 (2), Κατσίβελης, Σαμοντούροβ 11 (2/2 βολές, 3/3 τρίποντα), Χουγκάζ, Γιάννης Αντετοκούνμπο 25 (7/9 βολές, 9/11 δίποντα, 10 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 μπλοκ), Ζούγρης 6, Θανάσης Αντετοκούνμπο 2, Μήτογλου 9 (1), Νετζήπογλου, Μπαζίνας 3 (1)

Λετονία (Λούκα Μπάνκι): Μέγερις 3, Πορζίνγκις 7 (3/4 βολές, 2/3 δίποντα, 0/4 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Ντάβις Μπέρτανς 9 (1), Ντάιρις Μπέρτανς 5 (1), Σμιτς 8, Λόμαζ 17 (2/3 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Γκραζούλις 9 (1), Στάινμπεργκς, Κίλπς 9 (3), Σίλινς, Κούρουτς 12 (4/5 τρίποντα), Ζάγκαρς 6 (2), Ζόρικς 1.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ