Το ελληνικό Μπόουλινγκ Κωφών επέστρεψε δυναμικά στην Ευρώπη -Στόχος οι «Deaflympics 2029» - iefimerida.gr

Το ελληνικό Μπόουλινγκ Κωφών επέστρεψε δυναμικά στην Ευρώπη -Στόχος οι «Deaflympics 2029»

Μπόουλινγκ
Μπόουλινγκ / Φωτογραφία shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά από χρόνια απουσίας από τις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις, το ελληνικό Μπόουλινγκ Κωφών έκανε δυναμική επιστροφή στη διεθνή σκηνή.

Η ελληνική αποστολή συμμετείχε ξανά σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να θέτει τις βάσεις για τη δημιουργία μιας ισχυρής Εθνικής Ομάδας.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών (Ε.Ο.Α.Κ.) προχώρησε στην ενεργοποίηση του σχεδίου αναγέννησης του αθλήματος, με τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα να αποτελεί το πρώτο σημαντικό βήμα ενόψει του μεγάλου στόχου: των 26ων Ολυμπιακών Αγώνων Κωφών – Deaflympics 2029, που θα φιλοξενηθούν στην Αθήνα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ελληνική παρουσία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ιταλίας

Η ελληνική ομάδα συμμετείχε στο 13ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπόουλινγκ Κωφών, το οποίο πραγματοποιήθηκε από τις 29 Ιουνίου έως τις 12 Ιουλίου 2026 στο Σαν Λάζαρο Ντι Σαβένα της Ιταλίας.

Οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες βρέθηκαν αντιμέτωποι με την ευρωπαϊκή ελίτ του αθλήματος, αποκτώντας πολύτιμες εμπειρίες και αποδεικνύοντας πως το ελληνικό Μπόουλινγκ Κωφών έχει σημαντικές προοπτικές για το μέλλον.

Η σύνθεση της ελληνικής αποστολής

Την Ελλάδα εκπροσώπησαν οι διεθνείς αθλητές Χρήστος Τσολκανάκης, Δημήτριος Ζαφειρόπουλος, Ευγενία Φερμάνη και Χριστίνα Ιωαννίδου.

Την αποστολή καθοδήγησε το τεχνικό επιτελείο με ομοσπονδιακό προπονητή τον Παναγιώτη Βαρδάκη και βοηθό προπονήτρια τη Χρυσή Καραπάσια.

Οι επιδόσεις των Ελλήνων αθλητών

Στο ατομικό ανδρών, ανάμεσα σε 56 συμμετέχοντες, ο Χρήστος Τσολκανάκης κατέλαβε την 29η θέση με 1.050 πόντους και μέσο όρο 175,00, ενώ ο Δημήτρης Ζαφειρόπουλος ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στην 34η θέση με 1.035 πόντους και μέσο όρο 172,50.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο ατομικό γυναικών, η Ευγενία Φερμάνη κατέλαβε την 25η θέση μεταξύ 47 αθλητριών, συγκεντρώνοντας 970 πόντους με μέσο όρο 166,66. Η Χριστίνα Ιωαννίδου ολοκλήρωσε στην 44η θέση με 849 πόντους και μέσο όρο 141,50.

Στις δυάδες, το δίδυμο των ανδρών Χρήστος Τσολκανάκης – Δημήτρης Ζαφειρόπουλος κατέλαβε την 25η θέση μεταξύ 28 συμμετοχών με 2.003 πόντους, ενώ στις γυναίκες οι Ευγενία Φερμάνη και Χριστίνα Ιωαννίδου πήραν την 20ή θέση μεταξύ 24 ομάδων με 1.874 πόντους.

Νέα αρχή για το ελληνικό Μπόουλινγκ Κωφών

Η Ε.Ο.Α.Κ. χαρακτήρισε τη συμμετοχή στην Ιταλία ως την επίσημη αφετηρία της επιστροφής του αθλήματος σε υψηλό επίπεδο, τονίζοντας πως κάθε διεθνής διοργάνωση αποτελεί μέρος της προετοιμασίας για τους Deaflympics 2029.

Η Ομοσπονδία συνεχάρη τους αθλητές και το προπονητικό επιτελείο, υπογραμμίζοντας πως η προσπάθεια θα συνεχιστεί με στόχο την ενίσχυση των εγχώριων πρωταθλημάτων και τη δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας που θα εκπροσωπήσει επάξια την Ελλάδα στη μεγάλη διοργάνωση της Αθήνας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μπόουλινγκ κωφοί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ