Η Ελλάδα έκανε την ανατροπή, κέρδισε την Ολλανδία με (29-27) και έκανε το πρώτο βήμα στην μάχη της πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο.
Η Ελλάδα με μια τρομερή ανατροπή στα τελυταία λεπτά και ήρωες τους Παναγιώτου και Τόσκα, κέρδισε τους Ολλανδούς με (29-27) στον πρώτο αγώνα των Προκριματών του Παγκοσμίου Κυπέλλου και πάει Ρότερνταμ να τελειώσει τη δουλειά.
Η Ελλάδα ξεκίνησε καλύτερα αλλά δεν κατάφερε να κρατήσει την διαφορά
To παιχνίδι ξεκίνησε πολύ δυνατά με τους Ολλανδούς να κάνουν γρήγορα το (0-2) μόλις στο τρίτο λεπτό. Η Ελλάδα όμως αντέδρασε και με γκολ του Μπόσκου κατάφερε να φέρει το ματς τούμπα και να προηγηθεί (5-2 στο 10΄). Η ελληνική κυριαρία στο ματς συνεχίστηκε και πολύ γρήγορα η εθνική μας κατάφερε να φτάσει την διαφορά ακόμα και στα 5 γκολ (10-5 στο 17΄).
Εκεί ο ρυθμός άλλαξε και μετά απο ένα τάιμ αουτ απο πλευράς Ολλανδίας, οι Πορτοκαλοί κατάφεραν να επιστρέψουν στο ματς και με πέντε σερί γκολ κατάφεραν να φέρουν στην ισοπαλία (12-12 στο 28΄) με γκολ του Σμιτς. Η Ελλάδα εκεί βρήκε ήρωες στο πρόσωπο του Ελεθεριάδη και του Παναγιώτου και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ (14-12).
Παναγιώτου και Τόσκας έκαναν την ανατροπή
O ρυθμός συνέχισε και στο δεύτερο ημίχρονο, η Εθνική άνοιξε και άλλο την διαφορά, αλλά οι Ολλανδοί ήταν αυτοί, οι οποίοι βρήκαν ρυθμό και προηγήθηκαν για πρώτη φορά στο παιχνίδι μετά τα πρώτα λεπτά (18-19 στο 39΄). Η Εθνική μείωσε με τον Μπόσκο, αλλά δεν κατάφερε να κοντράρει τον ρυθμό της Ολλανδίας.
Μάλιστα, οι Πορτοκαλοί ανέβασαν την διαφορά ακόμα και στα 5 γκολ (20-25 στο 51΄) χάρη σε γκολ του Ντράνκετ. Εκεί όμως η Ελλάδα σάλπισε την αντεπίθεση και με ήρωες τους Παναγιώτου και Τόσκα επέστρεψε στο ματς (26-26 57΄). Η Ολλανδία αγχώθηκε, η Ελλάδα το εκμεταλλεύτηκε και με ήρωα τον Παναγιώτου , ο οποίος σκόραρε στο τελευταίο λεπτό, κατατάφερε να πάρει την νίκη με (29-27).