Βαγγέλης Μαρινάκης: Στα χέρια του ομάδα... με πράσινα -Επενδύει 20,5 εκατομμύρια ευρώ στην πορτογαλική Ρίο Άβε - iefimerida.gr

Βαγγέλης Μαρινάκης: Στα χέρια του ομάδα... με πράσινα -Επενδύει 20,5 εκατομμύρια ευρώ στην πορτογαλική Ρίο Άβε

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και της Super League, Βαγγέλης Μαρινάκης
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης / Φωτογραφία: Intime-ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις επενδύσεις του στο ποδόσφαιρο συνεχίζει ο Βαγγέλης Μαρινάκης, καθώς στα χέρια του βρίσκεται ακόμη μία ομάδα.

Ο Έλληνας εφοπλιστής, που από το 2010 κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ Ολυμπιακός και από τον Μάιο του 2017 έχει εξαγοράσει τη Νότιγχαμ Φόρεστ, πλέον έχει στα χέρια του και τη Ρίο Άβε από την Πορτογαλία. Μια ομάδα με... πράσινα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Γενική Συνέλευση των μελών του πορτογαλικού συλλόγου, που πραγματοποιήθηκε το στο Δημοτικό Θέατρο «Vila do Conde» την Κυριακή (19/11), ενέκρινε με 555 ψήφους υπέρ, 21 κατά και 20 λευκά -από τα συνολικά 600 μέλη που έδωσαν το «παρών»- την εξαγορά του 80% των μετοχών του κλαμπ.

Η Ρίο Άβε ανακοίνωσε επίσημα τα αποτελέσματα της συνεδρίασης σήμερα, Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, και κάνει γνωστό πως τα μέλη της υπερψήφισαν την πρόταση να περάσει ο έλεγχος του συλλόγου στον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος θα προχωρήσει σε μια πρώτη επένδυση άνω των 20,5 εκατ. ευρώ μέχρι τον Ιούνιο του 2024.

Επίσης, γίνεται λόγος για δέσμευση από πλευράς του Έλληνα εφοπλιστή να μεγαλώσει η Ρίο Άβε ως ποδοσφαιρικό μέγεθος. Σε αυτό το πλαίσιο θα δοθούν χρήματα για τη βελτίωση των εγκαταστάσεων του γηπέδου της ομάδας, και την εξέλιξη/ανάπτυξη των Ακαδημιών της.

Αναλυτικά η επίσημη ενημέρωση της Ρίο Άβε για την επένδυση του Βαγγέλη Μαρινάκη:

«Σήμερα είναι ίσως μια από τις πιο σημαντικές ημέρες στη ζωή της Ρίο Άβε», τόνισε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Δ.Σ., Αλεξαντρίνα Κρουζ, στην έναρξη της τετράωρης έκτακτης Γενικής Συνέλευσης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Κρουζ περιέγραψε πρώτα την οικονομική κατάσταση της Ρίο Άβε και τους λόγους αυτής της έκτακτης συνέλευσης, αναφέροντας τους παράγοντες που την καθιστούν καθοριστική για το μέλλον του συλλόγου.

«Το ποδόσφαιρο έχει εξελιχθεί και έχει αλλάξει τη φιλοσοφία του και το κέντρο δράσης του. Το ποδόσφαιρο είναι πολύ πάθος, αλλά είναι επίσης ένας πολύπλοκος επιχειρηματικός κόσμος. Και το να μην ακολουθούμε αυτή την εξέλιξη, να μην συνεχίζουμε να θέλουμε να μεγαλώνουμε και να έχουμε τις προϋποθέσεις για να το κάνουμε, σημαίνει να αποδεχθούμε την ήττα και να μείνουμε ανεπανόρθωτα πίσω. Ο υποβιβασμός και η υπόθεση Ολίνγκα μας έσυραν σε βαθιά κρίση. Υπάρχουν περισσότερες από 13 εκατομμύρια ευρώ σε υποχρεώσεις. Διακυβεύονται οι ζωές πολλών οικογενειών.

Είναι μια εύθραυστη κατάσταση όταν αντιμετωπίζουμε προμηθευτές που δεν λαμβάνουν πληρωμή για τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Είναι οι δεσμεύσεις απέναντι στην Πολιτεία που βλέπουμε ότι δεν θα μπορέσουμε να εκπληρώσουμε. Μην νομίζετε ότι πρόκειται για δραματοποίηση, πολλοί νόμιζαν ότι ήμουν δραματική, αλλά είναι πραγματικότητα. Έχουμε την ευθύνη για περισσότερα από 600 παιδιά και νέους στην εκπαίδευσή μας. Η Ρίο Άβε βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση», τόνισε η Κρουζ.

Για τον δρόμο που πιστεύει ότι πρέπει να ακολουθήσει η Ρίο Άβε ανέφερε: «Το τοπίο γύρω μας έχει εξελιχθεί και όλοι πρέπει να το γνωρίζουμε. Πιστεύετε ότι ήταν τυχαίο που άλλοι σύλλογοι άρχισαν να είναι πιο ανταγωνιστικοί, να βελτιώνουν τις συνθήκες τους, να δομούνται στη διοργάνωση και να έχουν αποτελέσματα σαν αυτά που είχαν ήδη;

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σχεδόν όλοι οι σύλλογοι της 1ης και της 2ης Λίγκας αναζήτησαν ξένα επενδυτικά μοντέλα. Η Μπράγκα, η Φαμαλικάο, η Εστορίλ, η Βιζέλα, η Πορτιμονένσε, η Φαρένσε, η Τσάβες κλπ. Είναι διαστρεβλωμένη η ιστορία αυτών των συλλόγων; Δεν είναι περήφανα τα μέλη τους για τις ομάδες τους Είναι αυτοί οι σύλλογοι πιο κοντά στην επιτυχία από εμάς ή όχι; Αγαπητά μέλη, με ανοιχτή καρδιά, αν δεν θεωρούσατε αυτή την πρόταση πολύ θετική, έγκυρη και ικανή να επαναφέρει τη Ρίο Άβε στο δρόμο της επιτυχίας, δεν θα ερχόσασταν εδώ. Δεν έχω σχέδιο Β. Ανέλαβα την υποψηφιότητά μου με το θάρρος και την πεποίθηση ότι θα μπορέσω να βρω μια λύση για τη Ρίο Άβε. Και το έκανα. Μια καλή λύση. Πιστεύω ακράδαντα ότι είναι μια εξαιρετική λύση για τη Ρίο Άβε».

Ακολούθως, η Αλεξαντρίνα Κρουζ παρουσίασε την επενδυτική πρόταση που επέλεξε το Δ.Σ., μεταξύ όλων όσων υπήρξαν αυτούς τους μήνες, ανακοινώνοντας και επίσημα το όνομα του Έλληνα εφοπλιστή. «Ο κ. Μαρινάκης έχει αποδείξει ποιος είναι στο ποδόσφαιρο. Δεν το έχει κάνει μόνο με τις επιχειρήσεις του. Έχει αποδείξει τη δυναμική του στο ποδόσφαιρο και ειδικότερα στο πιο πρόσφατο πρότζεκτ του με τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Ανέβασε επίπεδο και ενδυνάμωσε το κλαμπ. Έτσι βλέπει τη Ρίο Άβε, ως ένα μέρος των ομάδων που θέλει να συμπεριλάβει και να έχει ως μέρος του ευρωπαϊκού του πρότζεκτ».

Στη συνέχεια εξήγησε πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης «θέλει το 80% των μετοχών μέσω μιας αύξησης (μετοχικού κεφαλαίου) της Ρίο Άβε. Για τον σκοπό αυτό, εγγυάται άμεσα την οικονομική ισορροπία του συλλόγου, με διευθέτηση οφειλών και μείωση των υποχρεώσεων, εκτός από την επένδυση στην πρώτη ομάδα στο μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου. Επιπλέον, βραχυπρόθεσμα προτεραιότητα θα είναι οι βελτιώσεις υποδομής στο στάδιο της Ρίο Άβε, καθώς και η συνεχής εξέλιξη και ανάπτυξη της Ακαδημίας του συλλόγου.

Μια επένδυση 20,5 εκατομμυρίων ευρώ θα είναι εγγυημένη μέχρι τον Ιούνιο του 2024, μετά την οποία ο επενδυτής θα δεσμευτεί σθεναρά στη συνέχιση της πολιτικής ανάπτυξης της Ρίο Άβε ως βασικός μέτοχός της».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ