Αθηναϊκός-Μερσίν 80-85: Ηττήθηκε με επιστροφή από το -17 και πάει για την υπέρβαση στην Τουρκία - iefimerida.gr

Αθηναϊκός-Μερσίν 80-85: Ηττήθηκε με επιστροφή από το -17 και πάει για την υπέρβαση στην Τουρκία

Ελπίζει για το ευρωπαϊκό τρόπαιο ο Αθηναϊκός
Ελπίζει για το ευρωπαϊκό τρόπαιο ο Αθηναϊκός / Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Αθηναϊκός έκανε συγκλονιστική προσπάθεια στον τελικού του Eurocup Γυναικών, «επέστρεψε» απ’ το -17 κόντρα στη Μερσίν, μειώνοντας ακόμη και στο δίποντο, αλλά τελικά ηττήθηκε με 85-80 στο ΔΑΚ Γλυφάδας.

Οι Τούρκοι έχουν προβάδισμα ενόψει του δεύτερου τελικού στην έδρα τους στη Μεγάλη Πέμπτη, όμως η ομάδα της Στέλλας Καλτσίδου μείωσε τη... ζημιά και ελπίζει για την υπέρβαση που θα φέρει ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο για πρώτη φορά, μετά την ιστορική επιτυχία του 2010.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πάτησε... γκάζι η τουρκική ομάδα, αλλά ο Αθηναϊκός αντέδρασε και μάζεψε τη διαφορά

Μετά το αρχικό 8-9 με λέι-απ της Τάντιτς, η Μερσίν άρχισε να «χτίζει» μία διαφορά την οποία μεγάλωνε διαρκώς, φτάνοντας ως το 14-25 (+11) με το καλάθι της Γιουσκάιτε, ενώ έκλεισε την πρώτη περίοδο με +13 (16-29), χάρις σε ένα λέι-απ της Μπερκ σε «νεκρό χρόνο».

Η τουρκική ομάδα ξεκίνησε το ίδιο δυνατά και στο δεύτερο δεκάλεπτο ξεφεύγοντας με +17 (18-35) με νέο καλάθι της Ακμπάς, όμως ο Αθηναϊκός άρχισε σιγά-σιγά να βγάζει «αντίδραση» χάρις την Παυλοπούλου, η οποία με δύο τρίποντα (στο ένα πήρε και φάουλ) άρχισε να «ροκανίζει» τη διαφορά, μειώνοντας τη διαφορά στους 6 πόντους (42-48) λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου.

Ξέφυγε ξανά η Μερσίν, οι γηπεδούχοι άγγιξαν την ολική επαναφορά, αλλά δεν τα κατάφεραν

Στην εκκίνηση της τρίτης περιόδου ο Αθηναϊκός μείωσε ακόμη περισσότερο σε 50-52 με την Παρκς, όμως η τουρκική ομάδα με ένα σερί 5-0 κι ένα τρίποντο της Γιουσκάιτε έφερε την κατάσταση ξανά στο +8 (52-60). Η Μερσίν ξέφυγε ξανά με 12 πόντους με άλλο ένα καλάθι της Γιουσκάιτε (59-71) και κράτησε ένα σημαντικό προβάδισμα στην τελική ευθεία του αγώνα.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Αθηναϊκός έβγαλε τρομερό πάθος και κυνήγησε «λυσσασμένα» μία μεγάλη ανατροπή, «μαζεύοντας» σιγά-σιγά τη διαφορά για άλλη μία φορά. Με επιμέρους σκορ 11-4, μείωσε ξανά στο καλάθι (73-75) με ένα υπέροχο καλάθι της Μίλερ, βάζοντας «φωτιά» στον πρώτο τελικό. Ακολούθησαν μάχες καλάθι με το καλάθι με τις Παρκς κι Ανίγκουε να διατηρούν τον Αθηναϊκό σε απόσταση ενός καλαθιού, όμως ένα τρίποντο της εντυπωσιακής Μπερκ (25π.), έδωσε ξανά «αέρα» 5 πόντων στην Μερσίν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι βολές των Παρκς και Χρίστοβα έφεραν ξανά τις γηπεδούχες σε απόσταση… βολής, όμως η Κένεντι Μπερκ με άλλο ένα τρίποντο, - το 5ο της στο παιχνίδι- έκανε το 80-85 στα 22’’ πριν το φινάλε, «κλειδώνοντας» τη νίκη για τη Μερσίν στον πρώτο τελικό, καθώς το τρίποντο της Ιακούποβα βρήκε σίδερο και η τουρκική ομάδα έφυγε απ’ τη Γλυφάδα με προβάδισμα 5 πόντων.

Τα δεκάλεπτα: 16-29, 42-48, 62-71, 80-85

Διαιτητές: Τσουέκα, Μπαρκάουσκας, Όλιοτ

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Αθηναϊκός (Στέλλα Καλτσίδου): Ράτσα, Τσινέκε, Σταμάτη, Γουίντερμπερν 2, Παυλοπούλου 9 (2), Μίλερ 13 (1), Λουκά 2, Τάντιτς 3, Πρινς 11 (1), Παρκς 17, Ανίγκουε 18, Χρίστοβα 5.

Μερσίν (Εκρέ Μεμνούν): Κουρτούλμους, Ακμπάς, Γιαλτσίν, Ατάς, Γιουσκάιτε 17 (3), Σβεντοράιτε 8, Άλεν 16 (2), Γκεϊσελσόντερ, Μπερκ 25 (5), Τοπούζ 4, Βανλού, Ιαγκούποβα 6.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ