Η Άστον Βίλα βάζει πλώρη για την κατάκτηση του Europa League και της τέταρτης θέσης στην Premier League, συνδυασμός που ευνοεί το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Η Άστον Βίλα επικράτησε 4-0 της Νότιγχαμ Φόρεστ και προκρίθηκε στον τελικό του Europa League. Στον τελικό της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 20 Μαΐου στην Κωνσταντινούπολη, θα αντιμετωπίσει την Φράιμπουργκ, η οποία στον άλλο ημιτελικό νίκησε 3-1 τη Μπράγκα.
Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει λόγους να θέλει την Άστον Βίλα νικήτρια στον τελικό της Κωνσταντινούπολης την ομάδα από το Γουίτον του Μπέρμιγχαμ και όχι αυτή από το κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης. Ταυτόχρονα, οι ομάδες μας θέλουν την Αστον Βίλα τέταρτη στην Premier League.
Η Άστον Βίλα μέσω Europa League και Premier League επηρεάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο
Τους λόγους που αυτός ο συνδυασμός ευνοεί το ελληνικό ποδόσφαιρο εξηγεί σε ανάρτησή του στα social media ο καθ' ύλην αρμόδιος ως media consultant της UEFA, Ανδρέας Δημάτος.
«Το ενδεχόμενο κατάκτησης του Europa League από την Αστον Βίλα στον τελικό της Κωνσταντινούπολης δημιουργεί ευνοϊκά δεδομένα για τη δεύτερη ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος στον προκριματικό των μη πρωταθλητών του Champions League!», αναφέρει αρχικά ο Ανδρέας Δημάτος σύμφωνα με τον οποίο αν η Άστον Βίλα κατακτήσει το Europa League: «από τη μία θα διώξει απευθείας στη League Phase την κορυφαία σε συντελεστή των 11 ομάδων του League Path, που θα είναι η δεύτερη του πορτογαλικού πρωταθλήματος, Μπενφίκα ή Σπόρτινγκ που παύει να είναι πιθανός αντίπαλος!».
Η Άστον Βίλα, το Europa League, η Premier League και το ντόμινο
Ο media consultant της UEFA συνεχίζει: «Επίσης οι δύο ομάδες (από τις έξι) του δεύτερου προκριματικού με τον υψηλότερο συντελεστή θα ανέβουν χωρίς ματς στον τρίτο προκριματικό με εξασφαλισμένο εισιτήριο για το Europa League ακόμα κι αν αποκλειστούν εκεί!
Η μία από τις δύο θα είναι δεδομένα η Μπόντο Γκλιμτ, η δεύτερη ο… Ολυμπιακός, αν τερματίσει εκείνος δεύτερος στην Ελλάδα.
Αν είναι ο ΠΑΟΚ δεύτερος, την Μπόντο θα ακολουθήσει λογικά η Φενέρμπαχτσε και ο Δικέφαλος θα είναι στους δύο ισχυρούς του β’ προκριματικού, πιθανότατα μαζί με τη Σέλτικ!
Η ΑΕΚ ως δεύτερη θα είναι ανίσχυρη με πιθανούς αντιπάλους Σέλτικ και Στουρμ Γκρατς με τα τωρινά δεδομένα!».
Η Άστον Βίλα και ο συνδυασμός Europa League, Premier League
Ο Ανδρέας Δημάτος ξεκαθαρίζει ότι δεν αρκεί η κατάκτηση του Europa League από την Αστον Βίλα: «Απαραίτητη προϋπόθεση για όλα αυτά δεν είναι μόνο να κατακτήσει το Europa η Αστον Βίλα, αλλά να τερματίσει στην πρώτη τετράδα της Πρέμιερ Λιγκ. Αν τερματίσει πέμπτη, τότε θα χρησιμοποιήσει το σποτ του κατόχου και η Αγγλία θα βγάλει στο Champions League και την έκτη ομάδα της Πρέμιερ!».
Ο Ανδρέας Δημάτος ολοκληρώνει την ανάρτησή του με μια αναφορά στην επιτυχία της Ράγιο Βαγεκάνο, η οποία με δεύτερη νίκη επί του Στρασβούργου και την πρόκριση στον τελικό του Conference League, χάρισε στην Ισπανία τη δεύτερη θέση στο εφετινό ranking της UEFA στέλνοντας την πέμπτη ομάδα της La Liga στο Champions League: «Με την απόκρουση του πέναλτι στις καθυστερήσεις ο τερματοφύλακας της Ράγιο έστειλε οριστικά στο Champions League και την πέμπτη ομάδα της Λα Λίγκα… Η Ισπανία δεν μπορεί πλέον να χάσει τη δεύτερη εφετινή θέση από τη Γερμανία!».