Δεύτερη απώλεια βαθμών για την ΑΕΚ μακριά από τη Νέα Φιλαδέλφεια, με τον μαχητικό Astera AKTOR να υποχρεώνει σε ισοπαλία την «Ένωση» στην 4η αγωνιστική της Super League.
Για δεύτερη φορά μετά από θρίαμβό της στο Champions League η ΑΕΚ είναι κατώτερη των περιστάσεων σε παιχνίδι του ελληνικού πρωταθλήματος με θεωρητικά βατό αντίπαλο και μάλιστα μακριά από την έδρα της, τη Νέα Φιλαδέλφεια όπου πανηγυρίζει τη μια νίκη μετά την άλλη και δείχνει πιο κυρίαρχη και αποτελεσματική.
Ο Asteras AKTOR που μετρούσε μόνο ήττες, «μάσησε σίδερα», ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικός και κοίταξε στα μάτια την ομάδα του Νίκολιτς που είχε σε τρομερή μέρα τον Μπρινιόλι ο οποίος με σωτήριες αποκρούσεις γλίτωσε τα... χειρότερα για τους «κιτρινόμαυρους που... πλήρωσαν την αδυναμία τους να τελειώσουν τις φάσεις στην αντίπαλη εστία.
Μοιραίος ο Γιόβιτς στο φινάλε, με τον Σέρβο σέντερ φορ να χάνει δυο μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρει. Με αυτογκόλ προηγήθηκε η «Ένωση, με Μπαρτόλο μετά από ολέθριο λάθος του Μουκουντί ισοφάρισαν οι Αρκάδες. Δεύτερη ισοπαλία για τον Δικέφαλο στη φετινή Super League που με τους 8 βαθμούς έχει υποχωρήσει στην τέταρτη θέση, τον πρώτο της πόντο πήρε η ομάδα της Τρίπολης.
Καλύτερο ξεκίνημα από την ΑΕΚ - Προηγήθηκε με αυτογκόλ
Η ΑΕΚ θέλησε να επιβάλλει τον ρυθμό της και δεν άργησε να απειλήσει την αντίπαλη εστία. Μόλις στο 3ο λεπτό είχε την πρώτη της στιγμή όταν και ο Ζίνι σούταρε όμως ο Χατζηεμμανουήλ ήταν σε ετοιμότητα για να μπλοκάρει και να «καθαρίσει την φάση. Στο 11ο λεπτό, η «Ένωση είχε τις προϋποθέσεις να βρει γκολ από έμμεσο ωστόσο η κομπίνα της δεν στέφθηκε με επιτυχία.
Ο Γιόβιτς έστρωσε τη μπάλα στον Μαρίν που επιχείρησε να σκοράρει με δυνατό σουτ ωστόσο η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ, ενώ ο Asteras AKTOR... απάντησε με τον Κετού που εκτέλεσε, αλλά ο Μπρινιόλι του είπε «όχι» με μεγάλη απόκρουση απομακρύνοντας σε κόρνερ.
Από την δεξιά πλευρά «χτυπούσε» κυρίως η ΑΕΚ με τους Ρότα και Μάγερ ο οποίος σύγκλινε στον άξονα και γινόταν επί της ουσίας τρίτος χαφ. Ο Κροάτης δημιουργούσε διαρκώς ρήγματα με τις κινήσεις του και δοκίμαζε το πόδι του, όπως στο 19ο λεπτό με σουτ που κατέληξε άουτ.
Στο 21ο λεπτό, η ΑΕΚ έλυσε τον γόρδιο δεσμό στο ματς κι όλα ξεκίνησαν όταν ο Ρότα έκλεψε τη μπάλα και συμμετείχε με... ασίστ σε αυτογκόλ των γηπεδούχων. Ο Μάγερ κουβάλησε την μπάλα όσο έπρεπε και την κατάλληλη στιγμή την έδωσε στον διεθνή μπακ που έκανε το γύρισμα στην περιοχή και ο Λάσκαρης άθελα του την έστειλε στα δίχτυα για το 0-1.
Ο Asteras AKTOR ισοφάρισε - Μεγάλο λάθος ο Μουκουντί
Η ΑΕΚ παρουσιάζε κενά στη μεσαία της γραμμή, κάτι που επέτρεπε στους Αρκάδες να βγαίνουν εύκολα στην κόντρα και να πατάνε περιοχή ωστόσο οι «κιτρινόμαυροι» εξουδετέρωναν τους κινδύνους που παρουσιάζονταν, κάτι που δεν μπόρεσαν να αποφύγουν στο 31ο λεπτό όπου ο Asteras AKTOR ισοφάρισε σε 1-1 έπειτα από ολέθριο λάθος του Μουκουντί.
Σε σημείο που η ΑΕΚ έδειχνε να έχει τον έλεγχο, δέχτηκε την ισοφάριση όταν και ο Καμερουνέζος στοπ έπαιξε με τη φωτιά και... κάηκε. Ο Μακέντα πίεσε ψηλά, o Μουκουντί έκανε τσαφ στο ύψος της περιοχής και ο Ιταλός φορ μοίρασε στον Μπαρτόλο που δεν αστόχησε από κοντά εκτελώντας για το 1-1.
Μετά το... αρχικό σοκ της ισοφάρισης, η ΑΕΚ ανέβασε στροφές με στόχο να βρει ξανά το γκολ που θα της έδινε εκ νέου προβάδισμα πριν πάει στα αποδυτήρια ωστόσο στις ευκαιρίες που δημιούργησε, η μπάλα δεν κατέληξε στα δίχτυα.
Στο 43ο λεπτό, ο Μπρινιόλι έπαιξε γρήγορα με βολέ, ο Γκατσίνοβιτς κατέβασε ιδανικά και είδε τον Ζίνι, αλλά το τελείωμά του δεν ήταν δυνατό και ο Χατζηεμμανουήλ μπλόκαρε, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Μπρινιόλι ήταν εκεί για να μπλοκάρει τη μπάλα σε κεφαλιά του Κετού στο δεύτερο δοκάρι.
Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους οι δυο ομάδες είχαν στις στιγμές τους. Στο 45+2' έπειτα από υποδειγματικό passing game από πλευράς ΑΕΚ, ο Γιόβιτς έστρωσε στον Πήλιο που είχε ανέβει όμως το τελείωμά του ήταν άστοχο, ενώ ένα λεπτό μετά, ο Μπαρτόλο εκτέλεσε φάουλ και ο Μπρόρσον δεν κατάφερε να δώσει στη μπάλα τροχιά προς την εστία.
Βρήκε δίχτυα με Βάργκα η ΑΕΚ, αλλά ακυρώθηκε για οφσάιντ
Ο Asteras AKTOR αιφνιδίασε την ΑΕΚ μόλις στα 34 δευτερόλεπτα από την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου όταν και Μέντες πάτησε περιοχή και εξαπέλυσε σουτ που πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπρινιόλι.
Στο 51', ο Γιόβιτς πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Ρέλβας έβαλε το πόδι του και η μπάλα έφυγε άουτ και ένα λεπτό αργότερα, ο Μάρκο Νίκολιτς αποφάσισε να προχωρήσει στις πρώτες του αλλαγές για να φρεσκάρει επιθετικά την ομάδα του, αντικαθιστώντας τους Γκατσίνοβιτς και Αριάγκα με Κοϊτά και Βάργκα.
Με τις αλλαγές, η ΑΕΚ έδειξε βελτίωση και έγινε πιο απειλητική, ανέβασε στροφές επιθετικά όμως «πλήρωνε» την αδυναμία της να τελειώσει τις φάσεις. Στο 56' μια κεφαλιά του ανενόχλητου Μουκουντί έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μάγερ πέρασε παράλληλα και δεν ανησύχησε τον γκολκίπερ των γηπεδούχων.
Το γκολ που τόσο έψαχνε η ομάδα του Νίκολιτς ήρθε στο 59ο λεπτό όταν και από σουτ του Κοϊτά η μπάλα έφτασε στον Βάργκα που έσπρωξε από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα όμως οι πανηγυρισμοί δεν κράτησαν πολύ μιας και το τέρμα του Ούγγρου φορ ακυρώθηκε απευθείας λόγω του ότι ήταν εκτεθειμένος.
Ο Μπρινιόλι κράτησε το μηδέν με μεγάλες αποκρούσεις
Από τα πόδια του Μάγερ ξεκινούσαν οι περισσότερες επιθέσεις από πλευράς ΑΕΚ που αν πίεζε ασφυκτικά για γκολ, ο Asteras AKTOR είχε την πιο καθαρή ευκαιρία για να βρει δίχτυα. Στο 64', ο Μπρινιόλι κατέβασε ρολά με σωτήρια επέμβαση σε τρομερή ενέργεια του Μπαρτόλο.
Η μπάλα πήγαινε διαρκώς πάνω-κάτω, η ΑΕΚ προσπαθούσε να δημιουργήσει κινδύνους από τα πλάγια και ο Μπρινιόλι ήταν εκεί για να κρατήσει το μηδέν με μεγάλη απόκρουση στο 76' σε τελείωμα του Μέντες από κοντά, ενώ ένα λεπτό αργότερα μπλόκαρε τη σέντρα του Κώτσιρα.
Μεγάλες χαμένες ευκαιρίες από Γιόβιτς για την... λύτρωση
Ο Γιόβιτς είχε δυο τεράστιες ευκαιρίες να... λυτρώσει την «Ένωση ωστόσο η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι. Μέσα σε διάστημα ενός λεπτού, ο Σέρβος στράικερ αστόχησε και δεν το... πίστευε ούτε ο ίδιος. Κι όλα αυτά αφού είχε προηγηθεί σουτ του Κοϊτά στο 84' που πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 86', ο Ρότα γύρισε τη μπάλα όμως το τελείωμα του Γιόβιτς ήταν αδύναμο και η μπάλα δεν πέρασε τη γραμμή μιας και ο Μπρόρσον πρόλαβε να την απομακρύνει, ενώ ένα λεπτό αργότερα πλάσαρε άστοχα άουτ σπαταλώντας μια ακόμη μεγάλη στιγμή για το «χρυσό» γκολ.
Στις καθυστερήσεις, η ΑΕΚ πίεσε για να βρει το γκολ της νίκης ωστόσο η μοναδική αξιόλογη στιγμή της ήταν μια κεφαλιά του Βάργκα στο 90+5' που πέρασε άουτ, με το 1-1 να παραμένει μέχρι τέλους που βρήκε τις δυο ομάδες να μοιράζονται βαθμούς.
Αsteras AKTOR: Χατζηεμμανουήλ, Κώτσιρας, Τζόρνταν Σίλβα, Μπρόρσον, Λάσκαρης, Μέντες, Κουρμπέλης (74′ Μπουζούκης), Έντερ, Μπαρτόλο (90+2′ Τερεζίου), Κετού (81′ Παπακανέλλος), Μακέντα (74′ Ρικαρντίνιο).
ΑΕΚ: Μπρινιόλι, Ρότα, Μουκουντί, Ρέλβας, Πήλιος, Μαρίν, Αριάγκα (52′ Βάργκα), Μάγερ, Γκατσίνοβιτς (52′ Κοϊτά), Ζίνι (88′ Μάνταλος), Γιόβιτς.