Ο Άνταμ Σίλβερ επιβεβαίωσε πως οι επαφές του NBA με τη Euroleague συνεχίζονται, αποκαλύπτοντας τις εξελίξεις γύρω από το NBA Europe.
Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο NBA και τη Euroleague παραμένουν σε εξέλιξη, παρά τις διαφωνίες που έχουν προκύψει μεταξύ των δύο πλευρών. Αυτό επιβεβαίωσε ο κομισάριος του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο, Άνταμ Σίλβερ, ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στο μέλλον του NBA Europe όσο και στο έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί για τη νέα διοργάνωση.
Ο Σίλβερ τοποθετήθηκε στο περιθώριο της αναμέτρησης των Ντάλας Μάβερικς με τους Χιούστον Ρόκετς στο Μακάο της Κίνας, στο πλαίσιο της preseason του NBA, ξεκαθαρίζοντας πως οι επαφές με τη Euroleague δεν έχουν διακοπεί.
Σίλβερ: «Οι συζητήσεις συνεχίζονται»
Παρότι η αρχική πρόταση του NBA για την απορρόφηση της Euroleague δεν βρήκε ανταπόκριση, ο Άνταμ Σίλβερ υπογράμμισε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές.
«Οι συζητήσεις συνεχίζονται. Είναι υπερβολικό να πούμε ότι βρισκόμαστε σε μία δύσκολη φάση. Εμείς προχωράμε με αυτό που αποκαλούμαι NBA Europe», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε εάν το NBA σκοπεύει να προχωρήσει στη δημιουργία της νέας ευρωπαϊκής λίγκας ακόμη και χωρίς τη συμμετοχή της Euroleague, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας.
«Ναι, αλλά θα καταλήξουμε σε κάποια συμφωνία μαζί τους», ήταν η απάντησή του.
Επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων για το NBA Europe
Παράλληλα, ο κομισάριος του NBA αναφέρθηκε στο οικονομικό σκέλος του εγχειρήματος, αποκαλύπτοντας ότι υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον από μπασκετικούς συλλόγους, αλλά και από μεγάλα ποδοσφαιρικά brands της Ευρώπης.
«Οι ενδιαφερόμενοι προέρχονται από έναν συνδυασμό υφιστάμενων μπασκετικών συλλόγων και ορισμένων από τα μεγάλα ποδοσφαιρικά brands της Ευρώπη. Τα ποσά έχουν φτάσει σε επίπεδα πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων», δήλωσε.
Οι επόμενες κινήσεις της Euroleague
Το προσεχές διάστημα αναμένεται να υπάρξουν νέες εξελίξεις, καθώς οι μέτοχοι της Euroleague πρόκειται να πραγματοποιήσουν νέα συνάντηση, προκειμένου να εξετάσουν τα δεδομένα και να διαμορφώσουν αντιπρόταση προς το NBA.
Η έκβαση των διαπραγματεύσεων ενδέχεται να επηρεάσει το χρονοδιάγραμμα έναρξης του NBA Europe, με τις δύο πλευρές να αναζητούν ένα πιθανό πλαίσιο συνεργασίας.
Πάντως, από τις τοποθετήσεις του Άνταμ Σίλβερ προκύπτει ότι το NBA παραμένει προσηλωμένο στο σχέδιο επέκτασής του στην ευρωπαϊκή αγορά, ανεξάρτητα από την τελική στάση που θα κρατήσει η Euroleague.