Αλλάζει χέρια η Βιλερμπάν και πηγαίνει στην οικογένεια Μπας - iefimerida.gr

Αλλάζει χέρια η Βιλερμπάν και πηγαίνει στην οικογένεια Μπας

Ο Τόνι Πάρκερ θα αποχωρήσει από τη διοίκηση της Βιλερμπάν
Ο Τόνι Πάρκερ θα αποχωρήσει από τη διοίκηση της Βιλερμπάν / Φωτογραφία : AP
ΘΕΜΗΣ ΛΙΟΥΔΑΚΗΣ

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του «BeBasket» η οικογένεια Μπας είναι πολύ κοντά στην εξαγορά της Βιλερμπάν.

Ο ιστορικός σύλλογος από τη Γαλλία το τελευταίο χρονικό διάστημα περνάει κάποιες δύσκολες ημέρες. Όλα ξεκίνησαν ιδανικά για τον Τόνι Πάρκερ και τους συνεργάτες του, καθώς ο πήχης μπήκε πολύ ψηλά. Ωστόσο, στην πράξη τα... κουκιά δεν έβγαιναν και έτσι πρέπει να υπάρξει αλλαγή -και μάλιστα άμεσα- στη διοίκηση της Βιλερμπάν με την οικογένεια Μπας να είναι σε διαπραγματεύσεις και αυτή τη στιγμή να έχει τον πρώτο λόγο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα, η εν λόγω οικογένεια ήταν αυτή που πούλησε τους Λος Άντζελες Λέικερς για ένα ιστορικό χρηματικό ποσό πριν από μερικά χρόνια, βάζοντας στα ταμεία της δέκα δισεκατομμύρια δολάρια. Παρόλα αυτά η διαφορά με τη διοίκηση της Βιλερμπάν είναι κοντά στα 30 εκατομμύρια ευρώ με τους Μπας να δίνουν 50 «χαρτιά» και τους Γάλλους να ζητάνε 80. Όμως, όλα δείχνουν ότι στο τέλος θα υπάρχει συμφωνία και η γαλλική ομάδα θα μπει σε μία νέα εποχή, χωρίς χρέη.

Βιλερμπάν: Το όνειρο έγινε... εφιάλτης μέσα σε μερικές ημέρες

Η Βιλερμπάν βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή στην ιστορία της, καθώς οι διοικητικές ανακατατάξεις και το ενδεχόμενο αλλαγής στο ιδιοκτησιακό της καθεστώς συμπίπτουν με δραστικές αλλαγές στο αθλητικό της πλάνο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αποτέλεσμα αυτού ήταν ο δραματικός περιορισμός του μπάτζετ του γαλλικού συλλόγου, το οποίο «συρρικνώθηκε» θεαματικά από τα 59 εκατομμύρια ευρώ στα μόλις 24 εκατομμύρια, αναγκάζοντας τη διοίκηση να προσαρμοστεί άμεσα σε μια νέα, πολύ πιο λιτή πραγματικότητα.

Αυτή η απότομη οικονομική προσαρμογή είχε άμεσο και βαρύ αντίκτυπο στη συγκρότηση του ρόστερ, διαλύοντας ουσιαστικά το φιλόδοξο «γαλλικό εγχείρημα» που προσπαθούσε να χτίσει η ομάδα. Οι απώλειες βασικών στελεχών υπήρξαν αλλεπάλληλες: ο Σιλβέν Φρανσίσκο αποχώρησε για να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό AKTOR, ο Ντάνιελ Τάις μετακόμισε στο Ισραήλ για λογαριασμό της Μακάμπι Τελ Αβίβ, ενώ ο Αρμόνι Μπρουκς παραχωρήθηκε ως δανεικός στη Βαλένθια.

Αυτό το κύμα αποχωρήσεων αποτυπώνει ξεκάθαρα τη βαθιά κρίση στην οποία έχει περιέλθει ο σύλλογος, ο οποίος καλείται πλέον να επαναπροσδιορίσει τους στόχους του με πολύ πιο περιορισμένα μέσα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ βιλερμπαν Τόνι Πάρκερ Euroleague μπάσκετ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ