Ο Ολεξάντρ Ζουμπκόφ βρίσκεται στην Ελλάδα για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να ανακοινωθεί από την ΑΕΚ, αποτελώντας και την πρώτη μεταγραφή της σεζόν.
Ο Ουκρανός την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στην Τουρκία για λογαριασμό της Τράμπζονσπορ, με την ΆΕΚ να είναι διατεθειμένη να βγάλει από τα ταμεία της ένα ποσό γύρω στα 6 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει.
Oι άνθρωποι της Ένωσης δούλευαν μεθοδικά εδώ και αρκετές ημέρες τη συγκεκριμένη κίνηση, η οποία πλέον βρίσκεται στην τελική ευθεία, αφού το μόνο που απομένει είναι η ανακοίνωση από την ΑΕΚ για τη μεταγραφή του 29χρονου.
ΑΕΚ: Ποιος είναι ο Ολεξάντρ Ζουμπκόφ
Ο Ουκρανός εξτρέμ είναι 29 ετών και έχει ύψος 1.82μ. Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί, μάλιστα, σε όλες τις θέσεις πίσω από τον επιθετικό, αλλά κυρίως παίζει στο πλάι και είναι αριστεροπόδαρος.
Πέρσι συμπλήρωσε 37 συμμετοχές με τη φανέλα της Τράμπζονσπορ, καταγράφοντας 4 γκολ 12 ασίστ. Με τους Τούρκους να τον αποκτούν τον Ιανουάριο του 2025, όταν και δαπάνησαν 6 εκατομμύρια ευρώ στη Σαχτάρ για να τον κάνουν δικό τους.
Ενώ το συμβόλαιο που είχε υπογράψει, ήταν ως το καλοκαίρι του 2029, με την ΑΕΚ ωστόσο να τον κάνει δικό της, όπως όλα δείχνουν.