ΑΕΚ - Παναιτωλικός 5-0: Γύρισε από την Αγγλία... θυμωμένη! -Γκολ και θέαμα στη Νέα Φιλαδέλφεια [βίντεο] - iefimerida.gr

ΑΕΚ - Παναιτωλικός 5-0: Γύρισε από την Αγγλία... θυμωμένη! -Γκολ και θέαμα στη Νέα Φιλαδέλφεια [βίντεο]

Οι παίκτες της ΑΕΚ πανηγυρίζουν το τέταρτο γκολ κόντρα στον Παναιτωλικό
Οι παίκτες της ΑΕΚ πανηγυρίζουν το τέταρτο γκολ κόντρα στον Παναιτωλικό / EUROKINISSI / ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑΤΑΛΙ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΙΣΤΑΣ

Ακόμη ένα εύκολο βράδυ είχε η... καταιγιστική ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, επικρατώντας με 5-0 του Παναιτωλικού για την 8η αγωνιστική της Super League.

Με τον καλύτερο τρόπο επέστρεψε στις εγχώριες υποχρεώσεις της η ΑΕΚ! Μετά τις δύο ήττες στο Champions League, η πρωταθλήτρια Ελλάδας έψαχνε αντίδραση και την βρήκε, νικώντας εύκολα τον Παναιτωλικό με 5-0 για την όγδοη αγωνιστική της Super League.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Μουκουντί έδωσε το... έναυσμα για την έναρξη του πάρτι, κάνοντας στο πέμπτο λεπτό το 1-0. Ο απίστευτος Κοϊτά σκόραρε στο 23' και έδωσε την ασίσ στον Ζίνι στο 38', ενώ ο Βάργκα στο 56' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έκανε το 4-0.

Το... κερασάκι στην τούρτα έβαλε με ωραίο γκολ ο Ζούμπκοφ στις καθυστερήσεις, με τον Ουκρανό να πετυχαίνει το πρώτο του επίσημο γκολ με τα κιτρινόμαυρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, με τη νίκη αυτή, η ΑΕΚ συμπληρώνει και επίσημα έναν χρόνο αήττητη στην Super League, αφού τελευταία φορά είχε ηττηθεί στις 26 Οκτωβρίου του 2025.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Super League: Καταιγιστική ΑΕΚ, «καθάρισε» τον Παναιτωλικό από το ημίχρονο

Η ΑΕΚ μπήκε με... ορμή στο ματς και έφτασε κοντά στο γκολ, πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό. Στα 40 δευτερόλεπτα, ο Κοϊτά έκανε ωραία ενέργεια από τα δεξιά, αλλά ο Ξενόπουλος έδιωξε σε κόρνερ το παράλληλο γύρισμα που επιχείρησε ο Μαυριτανός.

Τελικά, το γκολ για την πρωταθλήτρια Ελλάδας δεν άργησε να έρθει. Στο 5', ο Μάνταλος εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά και ο Μουκουντί εκμεταλλεύτηκε την κακή έξοδο του Ξενόπουλου, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι «κιτρινόμαυροι» δεν έβγαλαν το πόδι από το... γκάζι και συνέχισαν να κυριαρχούν απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο. Στο έβδομο λεπτό, ο Ρότα γύρισε ωραία από τα δεξιά, όμως το σουτ του Μάνταλου κατέληξε άουτ.

Στο 13', η ομάδα του Νίκολιτς έχασε τεράστια ευκαιρία για το δεύτερο γκολ. Ο Βάργκα πέρασε ωραία στον Ζίνι, με τον Ανγκολέζο να ανεβάζει ταχύτητα, να φτάνει στην περιοχή του Παναιτωλικού και τον Ξενόπουλο να λέει «όχι» στο πλασέ του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τρία λεπτά μετά, ο Ξενόπουλος μπλόκαρε την κοντινή κεφαλιά του Βάργκα, την οποία ο Ούγγρος επιχείρησε μετά από σέντρα του Πήλιου.

Ο... καταιγισμός ευκαιριών από πλευράς ΑΕΚ έφερε το δεύτερο γκολ στο 23'. Ο Βιτάλις πέρασε ωραία στον Κοϊτά, με τον Μαυριτανό να κάνει ωραία ενέργεια από τα δεξιά, να αποφεύγει τον προσωπικό του αντίπαλο και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, «γράφοντας» το 2-0.

Με την συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, ο Παναιτωλικός έφτασε για πρώτη φορά κοντά σε γκολ. Ωστόσο, ο Μουκουντί επενέβη έγκαιρα και το σουτ του Μεχία κατέληξε σε κόρνερ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το... πάρτι των «κιτρινόμαυρων» δεν είχε σταματημό, με το τρίτο γκολ να έρχεται στο 38'. Ο Κοϊτά πήρε και πάλι την μπάλα από τα δεξιά, έκανε το κατάλληλο γυρισμά και ο Ζίνι με ωραίο πλασέ στην κίνηση πέτυχε το 3-0!

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, δεν σημειώθηκε κάποια σημαντική ευκαιρία, με την ΑΕΚ να πηγαίνει στα αποδυτήρια έχοντας... καθαρίσει την υπόθεση νίκη από το ημίχρονο.

Super League: Η ΑΕΚ κράτησε εύκολα το «τρίποντο» κόντρα στον Παναιτωλικό

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο. Στο 51', ο Ζίνι ανατράπηκε από τον Ξενόπουλο, με τον Φίτσα να δείχνει αρχικά κόρνερ. Το VAR παρενέβη και διόρθωσε την απόφαση, με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Βάργκα, με τον Ούγγρο επιθετικό να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Ξενόπουλου για το 4-0.

Η ΑΕΚ έφτασε μία... ανάσα από το πέμπτο γκολ. Στο 64ο λεπτό, ο Ζίνι σούταρε ωραία έξω από την περιοχή, με τον Ξενόπουλο να αποκρούει και να διώχνει την μπάλα σε κόρνερ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τελικά, το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε ο Ζούμπκοφ, με τον Ουκρανό να σκοράρει με ωραίο σουτ στις καθυστερήσεις και να διαμορφώνει το τελικό 5-0. Έτσι, η ΑΕΚ πανηγύρισε την τρίτη διαδοχική νίκη της στην Super League.

ΑΕΚ (Μάρκο Νίκολιτς): Μπρινιόλι, Πήλιος (80' Λυκογιάννης), Ρότα, Μουκουντί, Ρέλβας, Κάιρινεν (62' Μαρίν), Βιτάλις, Κοϊτά, Μάνταλος (62' Κουτέσα), Ζίνι (68' Ζούμπκοφ), Βάργκα (62' Γιόβιτς)

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ξενόπουλος, Προδρομίτης, Κόγιτς, Στάγιτς, Μανρίκε, Νακάμπα (46' Νικολάου), Εστεμπάν, Μπάσι (46' Άλεξιτς), Εράκοβιτς, Οπόκου, Μεχία

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Super League AEK Παναιτωλικός Ποδόσφαιρο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ