Η ΑΕΚ στο πρώτο της φιλικό έδειξε πολλά θετικά δείγματα, επικρατώντας με σκορ 2-1 της Ντε Γκράαφσαπ σε μία αναμέτρηση που είχε πολλή ένταση.
Οι παίκτες του Μάρκο Νίκολιτς τόσο στο πρώτο, όσο και στο δεύτερο ημίχρονο έδειξαν πάθος και αρκετή ενέργεια, ώστε να εντυπωσιάσουν τον Σέρβο τεχνικό και τους φίλους της «Ένωσης» που βρέθηκαν στο γήπεδο για να τους παρακολουθήσουν από κοντά. Οι πρωταθλητές Ελλάδας αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα, ειδικά στην άμυνα. Παρόλα αυτά από τη μέση και μπροστά έδειξαν, παρά την κούραση, ότι είναι θέμα χρόνου να βγάλουν όλη την ποιότητα που διαθέτουν. Ειδικά ο Ολεξάντρ Ζούμπκοφ, ο οποίος σημείωσε γκολ και γενικότερα ήταν ιδιαίτερα δραστήριος με την μπάλα στα πόδια του.
Σοκ στο ποδόσφαιρο: Πέθανε στα 43 του ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ, Μανού
ΑΕΚ: Δεν χάνει με τίποτα τον Ριμπάλτα -Μαζί της ως το 2029 [βίντεο]
Ένταση και πολλά νεύρα από τους παίκτες της ΑΕΚ και της Ντε Γκράαφσαπ στο πρώτο ημίχρονο μετά από δυνατά μαρκαρίσματα των Ολλανδών, ενώ λίγο πριν το φινάλε της αναμέτρησης έγινε ο κακός χαμός μιας και υπήρχαν συμπλοκές μεταξύ των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων, δείχνοντας ότι εν τέλει μόνο... φιλικό δεν ήταν το παιχνίδι μεταξύ τους.
ΑΕΚ-Ντε Γκράαφσαπ: Είχε την υπεροχή, παρά τα... βαριά πόδια
Στα πρώτα λεπτά του φιλικού με την ολλανδική ομάδα το σύνολο του Νίκολιτς έδειχνε να έχει μερικά προβλήματα όσον αφορά τις τοποθετήσεις, τις πάσες (μιας και υπήρχαν πολλά λάθη στον χώρο του κέντρου) και γενικότερα η Ντε Γκράαφσαπ ήταν εκείνη αυτή που είχε τις πρώτες μεγάλες στιγμές για κάποιο γκολ με τον Μπρινιόλι να έχει αρκετή δουλειά.
Όσο περνούσε η ώρα η ΑΕΚ έδειχνε να είναι ολοένα και καλύτερη. Ωστόσο, η ένταση μεταξύ των δύο ομάδων έμελλε να χτυπήσει... κόκκινο σε ένα άτσαλο μαρκάρισμα που έγινε, με αποτέλεσμα να υπάρχει διακοπή και πολλές κίτρινες κάρτες που έπρεπε να βγουν και από τις δύο πλευρές, ώστε τα πράγματα να... χαλαρώσουν.
Η Ντε Γκράαφσαπ έφτασε πολύ κοντά στο γκολ όταν οι παίκτες της προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν ένα σοβαρό λάθος του Μπρινιόλι, αλλά, χωρίς επιτυχία.
Η ΑΕΚ γινόταν ολοένα και καλύτερη όσο περνούσαν τα λεπτά και πήρε το προβάδισμα στο 38' όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου ο Βάργκα ήταν εκείνος που πήδηξε πιο ψηλά από κάθε άλλον παίκτη και με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των Ολλανδών.
Οι παίκτες της «Ένωσης» έδειχναν πως έχουν βρει τη... χημεία μεταξύ τους και ότι το μόνο που τους έλειπε ήταν ένα γκολ. Από την ώρα και τη στιγμή που αυτό ήρθε τότε τα πράγματα έγιναν πολύ πιο εύκολα για εκείνους με τον Ζούμπκοφ στο 45' να ανεβάζει τον δείκτη του σκορ στο 2-0 μετά από ωραία συνεργασία με τον Κοϊτά.
ΑΕΚ- Ντε Γκράαφσαπ: Πήγε το υπόλοιπο παιχνίδι όπως ήθελε
Στο δεύτερο ημίχρονο ημίχρονο ο Νίκολιτς άλλαξε όλη την 11αδα του. Μιας και ήθελε να δοκιμάσει πρόσωπα και σχήματα για να έχει πιο ξεκάθαρη εικόνα, ενόψει της συνέχειας της καλοκαιρινής προετοιμασίας της ΑΕΚ.
Ακόμα και έτσι η «Ένωση» έφτασε κοντά και σε τρίτο γκολ, έχοντας δοκάρι με τον Καλοσκάμη στο 54'.
Οι παίκτες της ΑΕΚ είχαν περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια τους, δείχνοντας σε πολλές περιπτώσεις τόσο την ανωτερότητα που είχαν σαν σύνολο, αλλά και σαν μονάδες. Μάλιστα, ο Πήλιος με τη σειρά του, μετά τον Καλοσκάμη, ήταν εκείνος που έφτασε κοντά σε τρίτο γκολ, αλλά για λίγο δεν τα κατάφερε.
Από το 70' και έπειτα η απόδοση των ποδοσφαιριστών της «Ένωσης» έπεφτε ολοένα και περισσότερο όσο περνούσε η ώρα. Κάτι που προσπάθησε να εκμεταλλευτεί η Ντε Γκράαφσαπ και εν τέλει τα κατάφερε, μειώνοντας με τον Εμπαμπό στο 80'.
Η ένταση, μετά το γκολ των Ολλανδών, ολοένα και ανέβαινε, με αποτέλεσμα οι παίκτες να πιαστούν στο 85' στα χέρια και το παιχνίδι να μην θυμίζει σε καμία περίπτωση φιλικό παιχνίδι που γίνεται το καλοκαίρι.
Λίγο πριν το τέλος του αγώνα η Ντε Γκράαφσαπ είχε ακόμη μερικές καλές στιγμές για να κάνει το 2-2 με την ΑΕΚ γενικότερα να έχει αρκετά προβλήματα στην άμυνά της και γενικότερα στη λειτουργία της στα τελευταία λεπτά. Ωστόσο, το 2-1 υπέρ των πρωταθλητών Ελλάδας έμεινε ως το τέλος.