ΑΕΚ: Ολομέτωπη επίθεση κατά «εγκληματικής οργάνωσης» στο ελληνικό μπάσκετ - iefimerida.gr

ΑΕΚ: Ολομέτωπη επίθεση κατά «εγκληματικής οργάνωσης» στο ελληνικό μπάσκετ

Αντέδρασε η ΚΑΕ ΑΕΚ
Αντέδρασε η ΚΑΕ ΑΕΚ / Φωτογραφία: Intime-ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σκληρή ανακοίνωση, στην οποία κάνει λόγο για «εγκληματική οργάνωση στο ελληνικό μπάσκετ» και «οργανωμένο σχέδιο εξόντωσης» εξέδωσε η ΚΑΕ ΑΕΚ.

Μετά τις διαρροές περί απόρριψης του φακέλου της από την Επιτροπή Αδειοδότησης του ΕΣΑΚΕ, ενόψει του πρωταθλήματος της αγωνιστικής περιόδου 2022-23, η διοίκηση της μπασκετικής ΑΕΚ πέρασε στην αντεπίθεση.

Με μια μακροσκελή και σκληρή ανακοίνωση απαιτεί άνοιγμα όλων των φακέλων των ομάδων της Basket League, θέτει διάφορα ερωτήματα για το παρόν και το μέλλον του πρωταθλήματος, ενώ σημειώνει πως τα όσα καταγγέλλει, αποτελούν «έναν καλό λόγο για συνέχιση της κάθαρσης σε όλα τα επίπεδα και την έναρξη της εισαγγελικής έρευνας».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ανακοίνωση έρχεται στη συνέχεια προηγούμενης που είχε δημοσιεύσει η «κιτρινόμαυρη» ΚΑΕ και με την οποία έκανε λόγο περί ενός «διεστραμμένου σεναρίου» όσον αφορά τα πεπραγμένα στο ελληνικό μπάσκετ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ:

«H AEK BC με αίσθημα ευθύνης ανακοινώνει, ότι:

Παρότι συνεχίζεται και σήμερα το μπαράζ δημοσιευμάτων, περί απόρριψης του πλήρους φακέλου δικαιολογητικών της ΑΕΚ BC, δεν έχουμε λάβει γνώση της σχετικής εισήγησης της πρωτοβάθμιας Επιτροπής Αξιολόγησης.

Αντίθετα, ενημερωθήκαμε ότι θα συνεδριάσει το Δ.Σ. σχετικά με την εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης, χωρίς ωστόσο να γίνεται κάποια μνεία σχετικά με το περιεχόμενο της εισήγησης, παρόλο που ζητήσαμε να μας προσκομιστούν τα έγγραφα που αφορούν στα θέματα προς συζήτηση.

Τόσο η παράλειψη της επιτροπής να μας ενημερώσει για την εισήγησή της στο μέρος που μας αφορά, όσο και η άρνηση του ΕΣΑΚΕ να παράσχει στα μέλη του ΔΣ την ενημέρωση που δικαιούται, μάς δημιουργούν υποψίες, ότι έχει ληφθεί πράγματι απόφαση απόρριψης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είχαμε ενημερώσει εγκαίρως τον κόσμο της ΑΕΚ για το "ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ", που έχει "εκπονηθεί" εδώ και μήνες από την "εγκληματική οργάνωση", που κάνει κουμάντο στο ελληνικό μπάσκετ, και ποδηγετεί κάποιες ιστοσελίδες (site) συγκεκριμένων μιντιακών συμφερόντων, ωστόσο δεν πιστεύαμε ότι θα τολμούσε ποτέ μια επιτροπή, ακόμη και καθοδηγούμενη από ποταπά αίτια, να απορρίψει έναν πλήρη φάκελο με κάποια προφανώς σαθρή, έωλη και νομικά αβάσιμη αιτιολογία, παραβλέποντας τα αυταπόδεικτα και επιπλέον να αρνείται να παράσχει στον ενδιαφερόμενο και έχοντα έννομο συμφέρον την ενημέρωση που δικαιούται, παρακωλύοντας ακόμη και την ομαλή άσκηση του δικαιώματός του για προετοιμασία για έφεση.

Σε καμία ευνομούμενη χώρα στον κόσμο δεν δύναται ο κριτής να ταυτίζεται με τον ωφελούμενο. Δεν δύναται δηλαδή ο κύριος Πανταζόπουλος (Πρόεδρος της ΚΑΕ Περιστέρι και μέλος της Επιτροπής Αξιολόγησης) ν’ αποφασίζει για τους φακέλους ΑΕΚ, Άρη και Λάρισας, η απόρριψη των οποίων θα οδηγήσει σε ευρωπαϊκή συμμετοχή της ομάδας του. Ουσιαστικά, πρόκειται για μία πρωτοφανή και ανοίκεια προσπάθεια να κερδίσει στα χαρτιά ό,τι έχασε στο παρκέ.

Σε καμία ευνομούμενη χώρα στον κόσμο δεν μπορεί νομικός σύμβουλος και μέλος Επιτροπής Αξιολόγησης, εν προκειμένω η κυρία Σουζάνα Δόγα, να καλείται να ψηφίσει διερωτώμενη για το εργασιακό της μέλλον στον οργανισμό και προφανώς φοβούμενη την αντιμετώπισή της από τη "Νέα Τάξη Πραγμάτων".

Σε καμία ευνομούμενη χώρα στον κόσμο δεν εκδιώκεται ο ασκών με πληρότητα τα καθήκοντά του οικονομικός διευθυντής ενός οργανισμού, επειδή πρέπει να τοποθετηθεί αντ’ αυτού ως Επιχειρησιακός Διευθυντής, και συγκεκριμένα ο Κωνσταντίνος Μουλίνος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Κωνσταντίνος Μουλίνος προσπάθησε να μας παγιδεύσει με μία προχειρογραμμένη διάταξη του κανονισμού για τα "ban" και όταν βρήκε τοίχο, κατέφυγε σε απάτη προσπαθώντας να βγάλει ψεύτικες τις χορηγίες της ΑΕΚ ΒC με υπογεγραμμένες συμβάσεις, και ψεύτες όλους τους χορηγούς μας, που τις έχουν υπογράψει. Και γι’ αυτό το λόγο φέρεται να "κόπηκε" ο φάκελος μας, ο φάκελος δηλαδή μιας εταιρίας που έχει τακτοποιήσει τα πάντα.

Αν η κάθαρση της "Νέας Τάξης" του ελληνικού μπάσκετ ξεκινήσει από την ΑΕΚ (και ενώ ο φάκελός μας πληροί ΟΛΕΣ τις τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις), θέτουμε αρχικά μερικά ερωτήματα, τις απαντήσεις των οποίων, γνωρίζουν "οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ", και αποτελούν έναν καλό λόγο για συνέχιση της κάθαρσης σε όλα τα επίπεδα και την έναρξη της εισαγγελικής έρευνας:

1) Πόσο δίνει στο Στοίχημα το να χάνεις στην έδρα σου με διαφορά μεγαλύτερη των 10 πόντων στο Ά Δεκάλεπτο;

2) Πόσο δίνει στο Στοίχημα Έλληνας διεθνής, με διψήφιους πόντους και ριμπάουντ σε μέσους όρους, να "τραυματίζεται" στο ημίχρονο του αγώνα, έχοντας 6 πόντους και 1 ριμπάουντ και να "τίθεται" εκτός αγώνα;

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

3) Ποιοι δύο (2) μπασκετικοί μεγαλοδημοσιογράφοι πλησίασαν προμηθευτή της ΑΕΚ ΒC πιέζοντάς τον να προκαλέσει πρόβλημα στην εταιρία μας, υποσχόμενοι ότι δεν πρέπει να ανησυχεί γιατί "η επόμενη ημέρα είναι ήδη εξασφαλισμένη" (για τον προμηθευτή) από τη "Νέα Τάξη Πραγμάτων"; Τα ονόματα των μεγαλοδημοσιογράφων και του προμηθευτή θα βρίσκονται στη διάθεση της Εισαγγελίας Αθηνών.

4) Πώς χρηματοδοτούνται οι ΚΑΕ; Με αυξήσεις κεφαλαίου; Με δάνεια; Ποιοι είναι οι πραγματικοί μέτοχοι των ΚΑΕ;

Απαιτούμε ν’ ανοικτούν και επαναξιολογηθούν όλοι οι φάκελοι, σε μία ανοικτή διαδικασία, με παρουσία όλων των εκπροσώπων των ΚΑΕ, καθώς υπάρχουν ενδείξεις για κακή, καταχρηστική και μεροληπτική άσκηση καθηκόντων κάποιων μελών της Επιτροπής.

Τέλος, ενημερώνουμε, ότι η ΑΕΚ ΒC και ο κ. Μάκης Αγγελόπουλος θα κινηθούν με αγωγές κατά των μελών της Επιτροπής πλην του Προέδρου του ΕΣΑΚΕ, κου Ευάγγελου Γαλατσόπουλου, ο οποίος βρίσκεται στη θέση του δίχως ατζέντα, με προφανή κατεύθυνση το καλό του ελληνικού μπάσκετ και πλην του κου Σταύρου Δουβή, ο οποίος όπως ανακοινώσαμε παραιτήθηκε σήμερα καταγγέλοντας τους χειρισμούς της Επιτροπής Αξιολόγησης».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο αντιπρόεδρος της ΑΕΚ υπέβαλλε την παραίτησή του από την Επιτροπή Αξιολόγησης

Νωρίτερα, η ΚΑΕ ΑΕΚ ενημέρωσε με σχετική ανακοίνωσή της πως ο αντιπρόεδρός της, Σταύρος Δουβής, υπέβαλλε την Τετάρτη 15 Ιουνίου την παραίτησή του από την Επιτροπή Αξιολόγησης της Basket League.

«Ο αντιπρόεδρος της ΑΕΚ BC αποχώρησε καταγγέλλοντας τους χειρισμούς μελών της Επιτροπής», αναφέρεται συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της Ένωσης.

Είχε προηγηθεί η συνεδρίαση της Επιτροπής Αξιολόγησης την Τρίτη (14/06), κατά την οποία απερρίφθησαν -μέσω εισήγησης- συνολικά τέσσερις αιτήσεις, μεταξύ των οποίων και εκείνη της ΑΕΚ.

Στο προγραμματισμένο για την Πέμπτη (16/6) Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ θα εξεταστεί η εισήγηση της Επιτροπής, ώστε να εγκριθεί ή να απορριφθεί. Στην περίπτωση που εγκριθεί, τότε οι τέσσερις ομάδες (ΑΕΚ, Άρης Απόλλων Πατρών, Λάρισα) θα έχουν δικαίωμα προσφυγής στο δευτεροβάθμιο όργανο, που θα βγάλει απόφαση σε διάστημα τριών ημερών.

Η πρώτη ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ:

Πριν από την παραίτηση Δουβή από την Επιτροπή Αξιολόγησης της Basket League, η ΚΑΕ ΑΕΚ είχε εκδώσει κι άλλο ανακοίνωση, με την οποία -μεταξύ άλλων- τόνιζε ότι πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να συμμετάσχει στη πρωτάθλημα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η AEK BC με αίσθημα ευθύνης, με αφορμή περίεργες φήμες περί μη αδειοδότησης της Ομάδας μας από τον ΕΣΑΚΕ ενημερώνει τον κόσμο της, αλλά και το φίλαθλο κοινό γενικότερα, ότι:

Η ΑΕΚ ΒC κατέθεσε υπερπλήρη φάκελο, και πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να συμμετάσχει στην Α1 (Basket League).

Η ΑΕΚ BC κατέθεσε εγγυητική επιστολή, φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, και αποδεικτικά εξόφλησης και διακανονισμών όλων των αθλητών και προπονητών της.

Η ΑΕΚ BC είναι η μοναδική ομάδα στην Ελλάδα, που έχει τακτοποιήσει πλήρως τις υποχρεώσεις της προς το Δημόσιο, έχει επενδύσει πάνω από 10.000.000 ευρώ τα τελευταία τρία χρόνια και μάλιστα "εν μέσω" πανδημίας, ο μέτοχός της έχει πληρώσει πάνω από 2.500.000 ευρώ μόνο εφέτος, προκειμένου για την εξυγίανση της εταιρίας, και συμμετείχε στη διαδικασία αδειοδότησης προσκομίζοντας μόνο ΑΛΗΘΙΝΑ στοιχεία, σε πείσμα κάποιων επιτηδείων, δήθεν εξειδικευμένων, που απαίτησαν να κατατεθούν πλασματικοί προϋπολογισμοί, βασισμένοι σε εικονικά ή ακόμη και σε πλαστά στοιχεία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ΑΕΚ ΒC έχει επιλέξει την οδό της νομιμότητας και δεν πρόκειται να υποστεί οποιαδήποτε συνέπεια, όπως αυτή που τα "παπαγαλάκια" της καταπατημένης ρήτρας εμπιστευτικότητας διαρρέουν από χθες αργά το βράδυ.

Αναμένουμε αρμοδίως επίσημη ενημέρωση, για να δούμε αν πράγματι ισχύει το διεστραμμένο σενάριο, που ακούγεται τις τελευταίες ώρες. Αν ισχύει, θα επιβεβαιώσει άλλες ομοίως άθλιες φήμες, ότι συγκεκριμένα "κέντρα εξουσίας" και άλλες ομάδες/ΚΑΕ επιδιώκουν με κάθε τρόπο τον αποκλεισμό/αφανισμό της "Βασίλισσας" και του Μάκη Αγγελόπουλου από το ελληνικό μπάσκετ.

Η ΑΕΚ ΒC παραμένει παρούσα και δυνατή στο ελληνικό μπάσκετ, και όπως είναι η πρώτη που κατέκτησε ευρωπαϊκό τίτλο, όπως είναι η πρώτη που διέδωσε τον πολιτισμό μέσω συγκεκριμένων δράσεων στο ελληνικό μπάσκετ, όπως είναι η πρώτη που διοργάνωσε δύο γιορτές/διοργανώσεις διεθνούς κύρους εντός 3 ετών κυρίως με δικά της έξοδα, όπως είναι η πρώτη ομάδα/ΚΑΕ, που αξιοποίησε και νομιμοποίησε αποκλειστικά με δικά της έξοδα ένα εγκατελειμμένο Ολυμπιακό Ακίνητο, έτσι θα είναι και η πρώτη που θα ξεσκεπάσει τα "κέντρα" και "παράκεντρα", που έχουν αρχίσει να λυμαίνονται το ελληνικό μπάσκετ και το έχουν μετατρέψει σε κακό καφέ οχλαγωγίας, παρανομίας, τζόγου και στοιχηματισμού εις βάρος κάποιων ομάδων, μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσουν μικροπροσωπικά και μικροομαδικά συμφέροντα, αλλά και για να ικανοποιήσουν κρυφές ματαιοδοξίες.

Αν η ΑΕΚ BC δεν πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου και του κανονισμού, ας ξεκινήσει η κάθαρση απ’ αυτήν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έφτασε η ώρα, όμως, να μας πουν κάποιοι πρόεδροι νυν και επίδοξοι, πώς φτιάχνουν τους κανονισμούς, πώς έκαναν πρωταθλήματα μέχρι τώρα, πώς δέχονταν και δέχονται ομάδες να παίξουν, με ποια οικονομικά στοιχεία μετόχων, δανειστών, με τι συμβόλαια παικτών.

Ήρθε η ώρα για "mani pulite" στο ελληνικό μπάσκετ.

Ας αρχίσουν κάποιοι να δίνουν εξηγήσεις, και ας αφήσουν την ΑΕΚ να τηρεί το νόμο και να μην προσκομίζει πλαστά και εικονικά στοιχεία για να παίζει στο Πρωτάθλημα…».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αεκ καε αεκ Basket League ΕΣΑΚΕ μπάσκετ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ