Η κεφαλή του Μεγάλου Αλεξάνδρου με τα σφριγηλά μάγουλα και τους βόστρυχους -Το έκθεμα που ξεχώρισε το ΥΠΠΟ [εικόνα] - iefimerida.gr

Η κεφαλή του Μεγάλου Αλεξάνδρου με τα σφριγηλά μάγουλα και τους βόστρυχους -Το έκθεμα που ξεχώρισε το ΥΠΠΟ [εικόνα]

κεφαλή του Μέγα Αλέξανδρου από το μουσείο της Θάσου
Η κεφαλή του Μεγάλου Αλέξανδρου από το Μουσείο της Θάσου / Φωτογραφία: ΥΠΠΟ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού κάθε εβδομάδα αναδεικνύει στον επίσημο λογαριασμό του στο FB ένα ξεχωριστό έκθεμα από τα μουσεία της χώρας.

Αυτή την εβδομάδα η επιλογή του ΥΠΠΟ έγινε από το αρχαιολογικό μουσείο της Θάσου και αφορά τον Μέγα Αλέξανδρο.

Γιατί επέλεξε αυτό το έκθεμα από τη Θάσο το ΥΠΠΟ

«Το όμορφο νεανικό πρόσωπο με τα σφριγηλά μάγουλα, τα σαρκώδη χείλη τα εκφραστικά μάτια, οι πλούσιοι βόστρυχοι που πλαισιώνουν το πρόσωπο σαν χαίτη λιονταριού και η ελαφρά στροφή του προσώπου προς τα δεξιά του, οδήγησαν τους μελετητές στην άποψη ότι η κεφαλή της Θάσου είναι ένα ακόμη πορτρέτο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ένας Αλέξανδρος Θεός, η λατρεία του οποίου στη Θάσο είναι γνωστή από επιγραφή του τέλους του 4ου π.Χ. αιώνα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η ανδρική κεφαλή μεγαλύτερη του φυσικού μεγέθους, από τοπικό μάρμαρο, βρέθηκε μέσα στο στρώμα καταστροφής ενός ορθογωνίου κτιρίου στην αρχαία δημόσια πλατεία που αναπτύσσεται στη ΒΑ γωνία της αγοράς. Το κτίριο ταυτίστηκε από τους ανασκαφείς με ναό.

Επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο της Θάσου, ένα από τα παλαιότερα μουσειακά κτίρια του βορειοελλαδικού χώρου και παρακολουθήστε μέσα από τις συλλογές του, την ιστορική διαδρομή του νησιού από τα προϊστορικά μέχρι και τα βυζαντινά χρόνια. Θαυμάστε την αξιόλογη αρχαϊκή κεραμική των κυκλαδικών και βορειοανατολικών εργαστηρίων, αλλά και των ντόπιων κεραμέων που αφομοιώνουν δημιουργικά τις επιδράσεις από τον κόσμο του Αιγαίου και της Ανατολής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το μουσείο διαθέτει μία από τις πλουσιότερες για επαρχιακό μουσείο, συλλογές μαρμάρινων γλυπτών, ολόγλυφων και ανάγλυφων έργων από το περίφημο θασιακό μάρμαρο, αλλά και πεντελικό και παριανό».

«Επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο της Θάσου, ένα από τα παλαιότερα μουσειακά κτίρια του βορειοελλαδικού χώρου» αναφέρει το ΥΠΠΟ
«Επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο της Θάσου, ένα από τα παλαιότερα μουσειακά κτίρια του βορειοελλαδικού χώρου» αναφέρει το ΥΠΠΟ

Ωράριο λειτουργίας: 1η Νοεμβρίου - 31 Μαρτίου: Καθημερινά, εκτός Τρίτης, 08:30-15:30. Από 1ης Απριλίου έως 31 Οκτωβρίου: Καθημερινά 08:00-20:00.

Από 1ης Νοεμβρίου έως 31 Μαρτίου: γενική είσοδος 2 ευρώ. Από 1ης Απριλίου έως 31 Οκτωβρίου: κανονικό εισιτήριο 4 ευρώ, μειωμένο 2 ευρώ. Πληροφορίες: 25930 22180.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ