Το τέλος μιας ερωτικής σχέσης με τα μάτια της Cilia Katrali [βίντεο] - iefimerida.gr

Το τέλος μιας ερωτικής σχέσης με τα μάτια της Cilia Katrali [βίντεο]

Cilia Katrali
Cilia Katrali / Φωτογραφία: Filipopoulos Vasilis

Όταν αυτό που μένει δεν είναι το άγριο αίμα, αλλά ένα γλυκό χρώμα από κεράσια του Απρίλη.

Σε αντίθεση με τα συνήθη σπαραξικάρδια τραγούδια που κλαίνε ή οργίζονται για τον ερωτικό χωρισμό, η Cilia Katrali, έγραψε ένα τραγούδι, εορτάζοντας το τέλος της σχέσης, με εξαιρετικά ποιητικό και σουρεαλιστικό τρόπο. Το τραγούδι έχει τίτλο «Κεράσια του Απρίλη» και περιλαμβάνεται στο άλμπουμ «Πατίνια στο Φεγγάρι» που μόλις κυκλοφόρησε σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο χωρισμός κατά την Cilia, πρέπει να γίνει ημέρα Τετάρτη ενώ το ραδιόφωνο θα παίζει Θανάση (εννοεί ασφαλώς τον Θανάση Παπακωνσταντίνου). Με έναν στίχο μοναδικής ομορφιάς, και σαν έτοιμη από καιρό, προτρέπει τον αγαπημένο της : «Όταν θα φύγεις φρόντισε να ναι Τετάρτη. Πίσω να μη γυρίσεις κάνοντας πως τάχα ξέχασες κάτι. Να ντύσεις την κερασιά με τα ασημένια cd σου, ν’ αστράφτουν όλα ξανά, να φοβηθούν τα πουλιά και να πετάξουν μαζί σου».

Έχουμε πολύ καιρό να ακούσουμε τραγούδι με τέτοιον ρέοντα ποιητικό λόγο.

Στο ερώτημα που κάναμε στη Cilia «Γιατί θέλεις ο χωρισμός να γίνει Τετάρτη;» μας απάντησε:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μου αρέσει η Τετάρτη σαν μέρα. Τα «Κεράσια του Απρίλη» είναι μια ιστορία σουρεαλιστικού και ποιητικού χωρισμού. Έναν χωρισμό που τον περιμένει κανείς από μέρα σε μέρα, τον έχει σχεδιάσει, και τον έχει οραματιστεί. Γνωρίζουν και οι δύο πλευρές ότι θα συμβεί και απλά περιμένουν ποιος θα κάνει την πρώτη κίνηση, όπως στο σκάκι»

Δεν είναι το μόνο ωραίο τραγούδι που περιλαμβάνει ο δίσκος «Πατίνια στο Φεγγάρι».

Ένας δίσκος που η τραγουδοποιός περιγράφει σαν ένα σύνολο τραγουδιών που αφηγούνται παράξενες ιστορίες της πόλης και της υπαίθρου που δεν έχουν -σχεδόν ποτέ- κανένα τέλος, αλλά ούτε ψάχνουν κιόλας.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα ερωτήματα που θέτει στο ομώνυμο τραγούδι του δίσκου, όπως …

Γιατί οι εποχές αλλάζουν μα οι άνθρωποι όχι ακόμη ;

Γιατί όλοι οι δρόμοι δεν οδήγησαν ποτέ σε μια άλλη Ρώμη ;

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς βρέθηκαν τόσα υστερόγραφα μα ούτε ένα σ’ αγαπώ ;

… και άλλα ανάλογα, τα οποία η Cilia τα έθεσε σε γνωστούς της μέσα από τα προσωπικά της social media, χωρίς όμως να πάρει ικανοποιητικές απαντήσεις.

Cilia Katrali
Cilia Katrali / Φωτογραφία: Filipopoulos Vasilis

Τι ξέρουμε για την Cilia Katrali

Η Cilia Katrali γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής σχολής Αθηνών και στην Ανωτέρα δραματική σχολή «Ίασμος» του Βασίλη Διαμαντόπουλου. Ποιήτρια και συγγραφέας αλλά και εξαιρετική τραγουδοποιός, ο δίσκος «Πατίνια στο Φεγγάρι» είναι ο τρίτος της δίσκος. Χαρακτηριστικό της είναι ο ιδιαίτερος - αφηγηματικός στίχος σε indie ηχοχρώματα και η συνύπαρξη της θεατρικότητας και της πειραματικής σύνδεσης μουσικών ειδών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τραγούδια Μουσική τραγουδοποιός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ