Στην ταινία «Animal» το Ευρωπαϊκό Βραβείο Νεανικού Κοινού [βίντεο] - iefimerida.gr

Στην ταινία «Animal» το Ευρωπαϊκό Βραβείο Νεανικού Κοινού [βίντεο]

νεοι πλατη σκουπιδια
Στην ταινία «Animal» το Ευρωπαϊκό Βραβείο Νεανικού Κοινού
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην ταινία «Animal» του Cyril Dion απονεμήθηκε φέτος το Βραβείο Νεανικού Κοινού της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Ο νικητής αναδείχθηκε μετά από ταυτόχρονη online και δια ζώσης στα σινεμά, ψηφοφορία, διεθνούς κριτικής επιτροπής, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 5.000 νέοι και νέες, ηλικίας 12-14 ετών, από 42 χώρες του κόσμου.

Το ANIMAL είναι ντοκιμαντέρ. Πρόκειται για το πορτρέτο δύο ανθρώπων, που εκπροσωπούν ένα ολόκληρο κίνημα νέων ατόμων, πρόθυμων να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή, την προέλευση και τις συνέπειές της, που προσπαθούν να κάνουν τη διαφορά. Δείτε το τρέιλερ της ταινίας

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι άλλες δύο υποψήφιες ταινίες ήταν το «COMEDY QUEEN» της Sanna Lenken και το «DREAMS ARE LIKE WILD TIGERS» του Lars Montag.

Η δράση πανευρωπαϊκά, έλαβε χώρα μέσω διαδικτύου αλλά και δια ζώσης, σε κινηματογράφους. Στην Ελλάδα, η δράση πραγματοποιήθηκε μέσω διαδικτύου από τις 7 έως τις 13 Νοεμβρίου και δια ζώσης στον Πύργο Ηλείας, με την επιμέλεια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας, στις 12 και 13 Νοεμβρίου.

φυτα νεοι
Το ANIMAL είναι ντοκιμαντέρ. Πρόκειται για το πορτρέτο δύο ανθρώπων, που εκπροσωπούν ένα ολόκληρο κίνημα νέων ατόμων, πρόθυμων να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή, την προέλευση και τις συνέπειές της
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τον συντονισμό όλης της διοργάνωσης είχε για έκτη χρονιά η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου (ΕΑΚ), σε συνεργασία με τα εθνικά Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους: Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους - Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας – CineDoc Kids. Η δράση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, του Γραφείου MEDIA Δημιουργική Ευρώπη και των Φίλων της ΕΑΚ: Finos Film, Boo Productions, Filmiki, Foss Productions και TopCut-Modiano.

Πώς ψήφισαν οι νέοι για τη νικήτρια ταινία

Περισσότεροι από εκατό έφηβοι ηλικίας 12-14 ετών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας παρακολούθησαν τις τρεις υποψήφιες ταινίες, με ελληνικούς υπότιτλους, κατάλληλους και για κωφά και βαρήκοα άτομα. Στη συνέχεια, την Κυριακή 13 Νοεμβρίου συμμετείχαν σε online συζητήσεις για τις ταινίες με τις: Ελένη Κοσσυφίδου, παραγωγό, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, ηθοποιό, Άρτεμις Αναστασιάδου, σκηνοθέτη και την κινηματογραφίστρια Διονυσία Κοπανά διά ζώσης στον Πύργο, οι οποίες άκουσαν τις αναλύσεις των νεαρών κριτών για τις ταινίες, απάντησαν στις ερωτήσεις τους και συζήτησαν μαζί τους για τα θέματα των ταινιών, για την κινηματογραφική γλώσσα και δημιουργία.

Οι κριτές από την Ελλάδα είχαν επίσης την ευκαιρία να συνδεθούν διαδικτυακά με την Ερφούρτη της Γερμανίας, όπου διεξήχθησαν συζητήσεις ζωντανά, και να θέσουν ερωτήματα στους συντελεστές των τριών ταινιών, καθώς και να ανταλλάξουν τις απόψεις τους με συνομήλικους κριτές από τις άλλες χώρες της Ευρώπη. Η βραβευθείσα ταινία ανακοινώθηκε στην τελετή απονομής που μεταδόθηκε μέσω live streaming από το site της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου (yaa.europeanfilmawards.eu).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο θεσμός του Ευρωπαϊκού Βραβείου Νεανικού Κοινού προσφέρει κάθε χρόνο την ευκαιρία στις νέες και στους νέους που συμμετέχουν, να παρακολουθήσουν Ευρωπαϊκές ταινίες που απευθύνονται στην ηλικία τους και προσεγγίζουν με ευαισθησία και χιούμορ τα ζητήματα που τις / τους απασχολούν. Υπό την καθοδήγηση έμπειρων επαγγελματιών του κινηματογράφου, συζητούν, ανταλλάσουν απόψεις κι εμπειρίες και επικοινωνούν με συνομηλίκους / ες τους στην Ευρώπη, έχοντας την ευκαιρία να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία με επίκεντρο το Ευρωπαϊκό σινεμά, τους / τις δημιουργούς του και όσα αυτό πρεσβεύει.

Οι 42 χώρες που συμμετείχαν φέτος στην διοργάνωση ήταν οι εξής: ΑΛΒΑΝΙΑ / ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ / ΑΥΣΤΡΙΑ / ΒΕΛΓΙΟ / ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ / ΒΟΣΝΙΑ-ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ / ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ / ΓΑΛΛΙΑ / ΓΕΡΜΑΝΙΑ / ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ / ΔΑΝΙΑ / ΕΛΒΕΤΙΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΣΘΟΝΙΑ / ΙΡΛΑΝΔΙΑ / ΙΣΛΑΝΔΙΑ / ΙΣΠΑΝΙΑ / ΙΣΡΑΗΛ / ΙΤΑΛΙΑ / ΚΟΣΟΒΟ / ΚΡΟΑΤΙΑ / ΚΥΠΡΟΣ / ΛΕΤΟΝΙΑ / ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ / ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ / ΜΑΛΤΑ / ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ / ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ / ΝΟΡΒΗΓΙΑ / ΟΛΛΑΝΔΙΑ / ΟΥΓΓΑΡΙΑ / ΟΥΚΡΑΝΙΑ / ΠΟΛΩΝΙΑ / ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ / ΡΟΥΜΑΝΙΑ / ΡΩΣΙΑ / ΣΕΡΒΙΑ / ΣΛΟΒΑΚΙΑ / ΣΛΟΒΕΝΙΑ / ΤΟΥΡΚΙΑ / ΤΣΕΧΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

νεοι σκουπιδια
Η Bella και ο Vipulan ασχολούνται πολύ με την προστασία του κλίματος και τα δικαιώματα των ζώων

Λίγα λόγια για την βραβευθείσα ταινία: ANIMAL - Γαλλία, 2021, 105’

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σκηνοθεσία: Cyril Dion / Πρωταγωνιστούν: Bella Lack, Vipulan Puvaneswaran / Είδος: Ντοκιμαντέρ / Προτεινόμενο για ηλικίες: 12+

Το ANIMAL είναι ένα ντοκιμαντέρ καθώς και ένα πορτρέτο δύο ανθρώπων, που εκπροσωπούν ένα ολόκληρο κίνημα νέων ατόμων, πρόθυμων να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή, την προέλευση και τις συνέπειές της, που προσπαθούν να κάνουν τη διαφορά.

Ο σκηνοθέτης, Cyril Dion, τους στέλνει σε ένα ταξίδι σε όλο τον κόσμο για να ανακαλύψουν τι έκαναν και τι συνεχίζουν να κάνουν λάθος οι άνθρωποι. Το διαρκώς επίκαιρο ερώτημα γιατί να υπάρχει ολοένα και περισσότερη ρύπανση αφού όλοι οι κάτοικοι του πλανήτη μας υποφέρουν από αυτήν. Η Bella και ο Vipulan επικεντρώνονται στο άνοιγμα ενός διαλόγου με άτομα που συναντούν στην πορεία. Κάνουν ερωτήσεις σχετικά με τη ρύπανση του περιβάλλοντος και τη σχέση μας με τα ζώα.

Η ταινία δεν θέλει να δώσει απλές απαντήσεις σε περίπλοκα ερωτήματα. Μάλλον στοχεύει στο να παρουσιάσει πιθανές λύσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε ως οικογένεια των ανθρώπων. Η Bella και ο Vipulan ασχολούνται πολύ με την προστασία του κλίματος και τα δικαιώματα των ζώων. Έχουν συμμετάσχει σε παρελάσεις, απεργίες, δράσεις πολιτικής ανυπακοής, και συνεργάστηκαν με ΜΚΟ. Σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη και ακτιβιστή Cyril Dion, αποφάσισαν να εντοπίσουν τις αιτίες δύο τεράστιων προβλημάτων: Κλιματική Αλλαγή και Εξαφάνιση Ειδών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ