Περιήγηση κάτω από το Μουσείο Ακρόπολης -Ανάμεσα στα λουτρά, τα ιερά, την αίθουσα συμποσίων [εικόνες] - iefimerida.gr

Περιήγηση κάτω από το Μουσείο Ακρόπολης -Ανάμεσα στα λουτρά, τα ιερά, την αίθουσα συμποσίων [εικόνες]

Η υπόγεια ανασκαφή του Μουσείου Ακρόπολης
Η υπόγεια ανασκαφή του Μουσείου Ακρόπολης / φωτογραφία: Alexandros Michailidis / SOOC

Δροσιά και σκιά στο -1 του Μουσείου της Ακρόπολης και ένα υπαίθριο Μουσείο όπου πλέον αποκαλύπτεται στους κατοίκους και επισκέπτες της Αθήνας η υπόγεια ανασκαφή.

Μία αρχαία γειτονιά της Ακρόπολης, με τα λουτρά, τα δημόσια αποχωρητήρια, τις κατοικίες και την αίθουσα συμποσίων.

Ανασκαφή
Μία αρχαία γειτονιά κάτω από την Ακρόπολη
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Περιήγηση σε 4.000 τ.μ. ανασκαφής κάτω από το Μουσείο Ακρόπολης

Το Μουσείο της Ακρόπολης κλείνει 10 χρόνια λειτουργίας, με σπουδαίες εκθέσεις, μοναδικά εκθέματα, πρωτιές σε επισκεψιμότητα και εισιτήρια και διεθνείς διακρίσεις, όπως η πρόσφατη του ICOM που το κατατάσσει στα 5 πιο σημαντικά μουσεία του κόσμου.

Μία βόλτα στην καθημερινότητα των Αθηναίων του 5ου π.Χ αιώνα

Ο Πρόεδρος του Μουσείου Ακρόπολης Δημήτρης Παντερμαλής συνοδεύει με ένα πλατύ χαμόγελο τους δημοσιογράφους που ήταν και οι πρώτοι που επισκέφτηκαν την υπόγεια ανασκαφή. Εναν χώρο, 4.000 τ.μ. ο οποίος θα είναι ανοιχτός και επισκέψιμος για το κοινό από 21 Ιουνίου. Μία υπόγεια ανοιχτή έκθεση που εμπλουτίζεται με αντιπροσωπευτικά αντικείμενα της ανασκαφής που μαρτυρούν την καθημερινότητα των Αθηναίων του 5ου π.Χ. αιώνα.

Ανασκαφη
Περιήγηση στην ανασκαφή, κάτω από το Μουσείο της Ακρόπολης. Μαγεία!

Ανάμεσα στις ξύλινες πασαρέλες έχουν στηθεί πινακίδες οι οποίες ενημερώνουν το κοινό για το τι ήταν εκεί, αιώνες πριν και μάς κατατοπίζουν για τα 1.300 κινητά ευρήματα που πλαισιώνουν τις οικίες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Σμίλη και μνήμη»

Φωτογραφική έκθεση για τα 10 χρόνια του Μουσείου Ακρόπολης.

Ακρόπολη εργάτες
Στο πλαίσιο των 10 χρόνων λειτουργίας του Μουσείου πραγματοποιείται έκθεση φωτογραφίας με θέμα τις αναστηλώσεις του Μνημείου της Ακρόπολης

Η αγωνία στα βλέμματα για την αναστήλωση της Ακρόπολης

Το μουσείο της Ακρόπολης κλείνει 10 χρόνια και το γιορτάζει με μία αποκαλυπτική φωτογραφική έκθεση για τον τρόπο με τον οποίο έγιναν οι αναστηλώσεις στο Μουσείο της Ακρόπολης και τη συμβολή της μαρμαροτεχνίας στο τελικό αποτέλεσμα.

Σκαλωσιά στην Ακρόπολη
Η φωτογραφική έκθεση «Σμίλη και μνήμη» παρουσιάζεται στην Αίθουσα περιοδικών Εκθέσεων στο ισόγειο και έχει ελεύθερη είσοδο
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η έκθεση έχει τον τίτλο «Σμίλη και Μνήμη» και εγκαινιάζεται στις 11 Ιουνίου.

14.500.000 επισκέπτες στα 10 χρόνια του Μουσείου Ακρόπολης

Το μουσείο της Ακρόπολης κλείνει 10 χρόνια που μεταφράζονται σε 14.500.000 επισκέπτες από ολόκληρο τον πλανήτη. Την Πέμπτη 20 Ιουνίου στα γενέθλια του Μουσείου οι πόρτες θα είναι ανοιχτές για το κοινό και η είσοδος στους χώρους της μόνιμης συλλογής ελεύθερη για το κοινό από τις 08:00 το πρωί μέχρι και τις 20:00 το βράδυ. Παράλληλα την προηγούμενη νύχτα, Τετάρτη 19 Ιουνίου, το κοινό τους Μουσείου θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει συναυλία υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Ξαρχάκου και οκταμελή ορχήστρα Ελλήνων σολίστ.

Οταν τα Γλυπτά επιστρέψουν στην Ελλάδα... «απρόσμενα»

Φυσικά από την εορταστική ατμόσφαιρα δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι συζητήσεις για τα Γλυπτά του Παρθενώνα και την επιστροφή τους από το Βρετανικό Μουσείο, στη θέση τους, στο Μουσείο της Ακρόπολης. Σύμφωνα με τον Δημήτρη Παντερμαλή, αυτό που θα γίνει θα είναι κάτι απρόσμενο, «κάπως έτσι γίνονται όλα» ανέφερε, «ωστόσο θα πρέπει να συνεχιστεί η διαρκείς πίεση από ελληνική πλευράς για τη διεκδίκησή τους».

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019 / 10 χρόνια Μουσείο Ακρόπολης

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ