Ρόδος: Ενα διεθνές φεστιβάλ στο επιβλητικό παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου - iefimerida.gr

Ρόδος: Ενα διεθνές φεστιβάλ στο επιβλητικό παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου

Παλάτι Μεγάλου Μαγίστρου στη Ρόδο
Παλάτι Μεγάλου Μαγίστρου στη Ρόδο, φωτογραφία eurokinissi/ Γιάννης Παναγόπουλος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Παλάτι των Ιπποτών της Ρόδου, ανοίγει και φέτος τις πύλες του για να υποδεχθεί για 15η χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου.

Το 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου που ήδη ξεκίνησε θα πραγματοποιηθεί έως τις 14 Σεπτεμβρίου στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου- των Ιπποτών, στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, η οποία έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και στο Αρχαίο Ωδείο της Ρόδου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι περιλαμβάνει το Διεθνές φεστιβάλ Ρόδου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου ιδρύθηκε το 2007, με στόχο την αναβάθμιση της πολιτιστικής ταυτότητας του πανέμορφου αυτού τόπου, την προώθηση του Πολιτιστικού Τουρισμού, καθώς και την ανάδειξη των ιστορικών μνημείων και της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού.

ροδος
Το 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου που ήδη ξεκίνησε θα πραγματοποιηθεί έως τις 14 Σεπτεμβρίου στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου- των Ιπποτών, στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου

Το φεστιβάλ οργανώνεται από τον μη κερδοσκοπικό Πολιτιστικό Οργανισμό για την διάδοση των Τεχνών και του Ελληνικού Πολιτισμού «Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου» τον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ρόδου-ΔΟΠΑΡ και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου υπό την Καλλιτεχνική και Γεν. διεύθυνση της ειδικής συμβούλου διαχείρισης πολιτισμού, Πηνελόπης Σερδάρη, ιδρύτριας του φεστιβάλ. Έχει αναγνωριστεί ως ένας από τους πιο επιτυχημένους θεσμούς της ελληνικής περιφέρειας, έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές από τα Ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ, και προσελκύει κάθε χρόνο φιλόμουσο κοινό από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Από το 2007 έως σήμερα, σημαντικές ορχήστρες, μουσικά σχήματα και διακεκριμένοι καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό έχουν παρουσιασθεί στο φεστιβάλ, το οποίο επικεντρώνεται στην κλασική μουσική και την όπερα, καθώς και την παρουσίαση ελλήνων και ξένων καταξιωμένων δημιουργών, σε ένα συνδυασμό με πρωτοποριακά crossover μουσικά σχήματα και show που εντυπωσιάζουν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
«Μαγικές Βραδιές Μουσικής στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου»
«Μαγικές Βραδιές Μουσικής στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου»

Η καλλιτεχνική διευθύντρια Πηνελόπης Σερδάρη μιλά στο iefimerida για τον θεσμό. «Το Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου ιδρύθηκε το 2007 με στόχο την αναβάθμιση της πολιτιστικής ταυτότητας του πανέμορφου αυτού τόπου, την προώθηση του Πολιτιστικού Τουρισμού, καθώς και την ανάδειξη των ιστορικών μνημείων και της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού, με επίκεντρο το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου».

«Σημαντικές ορχήστρες, μουσικά σχήματα και διακεκριμένοι καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό έχουν παρουσιασθεί στο φεστιβάλ, το οποίο επικεντρώνεται στην κλασική μουσική και την όπερα, καθώς και την παρουσίαση ελλήνων και ξένων καταξιωμένων δημιουργών, σε ένα συνδυασμό με πρωτοποριακά cross over μουσικά σχήματα και show που εντυπωσιάζουν» αναφέρει η Πηνελόπη Σερδάρη.

Πηνελόπη Σερδάρη
Η καλλιτεχνική διευθύντρια Πηνελόπης Σερδάρη
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ενδεικτικά μπορώ να αναφέρω: Την Καμεράτα Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, τον παγκοσμίου φήμης σολίστ πιάνου Cyprien Katsaris, τον έλληνα κορυφαίο πιανίστα Δημήτρη Σγούρο, τη διεθνούς φήμης σοπράνο Αλεξία Βουλγαρίδου, κ.α. Το φεστιβάλ έχει επίσης παρουσιάσει μερικούς από τους πιο σημαντικούς έλληνες δημιουργούς και ερμηνευτές όπως ο Γιώργος Θεοφάνους, η Λίνα Νικολακοπούλου, ο Θοδωρής Βουτσικάκης, ο Δημήτρης Μαραμής κ.α

Το 2021 ήταν η χρονιά ορόσημο στην εξέλιξή του φεστιβάλ ώστε να καθιερωθεί ως ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Ελλάδας, εφάμιλλο γνωστών ευρωπαϊκών φεστιβάλ. Η μεγάλη επιτυχία του 14ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ρόδου, και ειδικότερα της συμπαραγωγής με τον πολιτιστικό οργανισμό “Teatro Grattacielo N.Y” για την όπερα “Ιδομενέας” του W. A. Mozart, η οποία τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας όλης της Ελλάδας και της Νέας Υόρκης, μας προέτρεψε να επαναλάβουμε την εμπειρία μιας νέας διεθνούς συμπαραγωγής με μια πολύ δημοφιλή όπερα που ταιριάζει ιδανικά στο χώρο του παλατιού των Ιπποτών.

Η επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε με την όπερα “Don Giovanni” του Μότσαρτ, σε συμπαραγωγή του φεστιβάλ με τον πολιτιστικό οργανισμό Teatro Grattacielo New York και την Camerata Bardi Vocal Academy N.Y, σε σκηνοθεσία του Ελληνοαμερικανού διακεκριμένου σκηνοθέτη Stefanos Koroneos, καλλιτεχνικού και γενικού διευθυντή του Teatro Grattacielo, με διεθνείς λυρικούς καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο και τη Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών υπό την διεύθυνση του διεθνούς φήμης αρχιμουσικού Άλκη Μπαλτά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολουθεί το καθιερωμένο γκαλά στη μνήμη της μεγάλης Ελληνίδας ντίβας της όπερας, Μαρίας Κάλλας για την 45η επέτειο από το θάνατό της σε συνεργασία με την Camerata Bardi Vocal Academy της Νέας Υόρκης , με διεθνείς λυρικούς τραγουδιστές από πέντε χώρες. Στη συνέχεια ακολουθεί το μουσικό-θεατρικό έργο Σαπφώ, της Αυστραλής θεατρικής συγγραφέως Wendy Beckett το οποίο τοποθετείται στη Λέσβο (620-570 π.Χ) και διηγείται τη ζωή και το έργο της Σαπφούς, της σημαντικότερης λυρικής ποιήτριας της αρχαιότητας. Το έργο παρουσιάζεται στη Ρόδο σε συμπαραγωγή με τη διεθνή εταιρεία Pascal Productions, με έδρα την Αυστραλία.

Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται με μια μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στα 35 χρόνια σπουδαίας μουσικής πορείας του διακεκριμένου Έλληνα συνθέτη και πιανίστα Στέφανου Κορκολή με τον συνθέτη στο πιάνο να ερμηνεύει τα δικά του αγαπημένα τραγούδια και διεθνείς επιτυχίες, μαζί με την ορχήστρα του και την ερμηνεύτρια Σοφία Μανουσάκη.

Το φεστιβάλ έχει καταφέρει να χτίσει ένα εξαιρετικό κοινό το οποίο κατα κύριο μέρος αποτελείται από έλληνες και ξένους κατοίκους του νησιού οι οποίοι στηρίζουν το φεστιβάλ με την δυναμική παρουσία τους σε όλες τις εκδηλώσεις, μαζί με ένα μεγάλο ποσοστό φίλων του φεστιβάλ από διάφορες χώρες του εξωτερικού. που έρχονται ανελλιπώς κάθε χρόνο στις εκδηλώσεις μας» καταλήγει η Πηνελόπη Σερδάρη.

15ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΟΔΟΥ, έως 14 Σεπτεμβρίου «Μαγικές Βραδιές Μουσικής στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου»

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φεστιβάλ ρόδος UNESCO παλάτι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ