Πέθανε η συγγραφέας Σλαβένκα Ντρακουλίτς -Η φεμινιστική φωνή της Κροατίας, η δράση της - iefimerida.gr

Πέθανε η συγγραφέας Σλαβένκα Ντρακουλίτς -Η φεμινιστική φωνή της Κροατίας, η δράση της

Η κροάτισσα συγγραφέας και δημοσιογράφος Σλαβένκα Ντρακουλίτς πέθανε σε ηλικία 76 ετών
Η κροάτισσα συγγραφέας και δημοσιογράφος Σλαβένκα Ντρακουλίτς πέθανε σε ηλικία 76 ετών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κροάτισσα συγγραφέας και δημοσιογράφος Σλαβένκα Ντρακουλίτς μία από τους πιο πολυμεταφρασμένους συγγραφείς της Κροατίας, πέθανε σε ηλικία 76 ετών.

Η Σλαβένκα Ντρακουλίτς υπήρξε μία από τους πρώτους συγγραφείς που έφεραν τους φεμινιστικούς αγώνες στον δημόσιο διάλογο στην πρώην Γιουγκοσλαβία.

Γεννημένη στην Ριέκα το 1949, ξεκίνησε την συγγραφική της καριέρα στην δεκαετία του 1970 αφού σπούδασε συγκριτική λογοτεχνία και κοινωνιολογία στο πανεπιστήμιο του Ζάγκρεμπ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εγραψε το «Balkan express»

Δημοσίευσε ένα πρώτο δοκίμιο με τίτλο «Τα θανάσιμα αμαρτήματα του φεμινισμού» το 1984. Τρία χρόνια αργότερα εκδόθηκε το πρώτο της μυθιστόρημα «Ολογράμματα του Φόβου».

Τα έργα της έχουν μεταφρασθεί σε περισσότερες από είκοσι γλώσσες και έχουν συχνά ως θέμα της γυναικεία μοίρα, αλλά και το τέλος του κομμουνισμού, την άνοδο του εθνικισμού, τον πόλεμο που ξέσπασε με την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας. Στο τέλος της ζωής της έγραψε για την αρρώστια, τον φόβο και το θάνατο.

Η κροάτισσα συγγραφέας και δημοσιογράφος Σλαβένκα Ντρακουλίτς πέθανε σε ηλικία 76 ετών
Η κροάτισσα συγγραφέας και δημοσιογράφος Σλαβένκα Ντρακουλίτς πέθανε σε ηλικία 76 ετών

Μεταξύ των βιβλίων που γνώρισαν διεθνή επιτυχία το «Balkan express», «Τα απομεινάρια του κομμουνισμού είναι στην κατσαρόλα» και το μυθιστόρημα «Σαν να μην είμαι εγώ» για την σεξουαλική βία κατά την διάρκεια του πολέμου στην Βοσνία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο «Δεν θα έβλαπταν ούτε μύγα» ασχολείται με τα πορτρέτα των εγκληματιών πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία υπό το πρίσμα της κοινοτοπίας του κακού και της διάπραξής του από τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας.

Ζούσε στην Κροατία και την Σουηδία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ