Στο Μουσείο Μπενάκη η Μπριζίτ Μακρόν με Μαρέβα Μητσοτάκη και Γιάννα Αγγελοπούλου - Τι την εντυπωσίασε [εικόνες] - iefimerida.gr

Στο Μουσείο Μπενάκη η Μπριζίτ Μακρόν με Μαρέβα Μητσοτάκη και Γιάννα Αγγελοπούλου - Τι την εντυπωσίασε [εικόνες]

Μπριζίτ Μακρόν, Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη και Μαρέβα Μητσοτάκη στο Μουσείο Μπενάκη
Μπριζίτ Μακρόν, Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη και Μαρέβα Μητσοτάκη στο Μουσείο Μπενάκη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ιδιωτική ξενάγηση στην Μπριζίτ Μακρόν, στο Μουσείο Μπενάκη, έκανε η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη.

Η σύζυγος του Γάλλου Προέδρου επισκέφθηκε την Αθήνα συνοδεύοντας τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος συμμετέχει στη Σύνοδο Κορυφής EUMED 9.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο Μουσείο Μπενάκη, την Πρώτη Κυρία της Γαλλίας υποδέχθηκαν η σύζυγος του Πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, και η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, και τη συνόδευσαν στην ξενάγηση της εμβληματικής έκθεσης «1821 Πριν και Μετά», η οποία έχει ενταχθεί στο Εθνικό Πρόγραμμα Εορτασμού της Επετείου που συντονίζει η Επιτροπή «Ελλάδα 2021».

Την ξενάγηση ανέλαβε ο επιστημονικός διευθυντής του μουσείου Γιώργης Μαγγίνης, παρουσία της Προέδρου της Διοικητικής Επιτροπής του μουσείου, Ειρήνης Γερουλάνου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, συνοδευόμενη από τη σύζυγο του Πρωθυπουργού παρακολούθησε την εκθεσιακή αφήγηση με τα εκατοντάδες έργα τέχνης και αρχειακά τεκμήρια που ξεδιπλώνει περισσότερα από εκατό χρόνια ιστορίας (1770-1870). Μέσα από τα ιστορικά αντικείμενα που εξασφαλίστηκαν απευθείας από τις οικογένειες των αγωνιστών του 1821 ή μέσω δανείων από μεγάλα μουσεία του εξωτερικού και ιδιωτικές συλλογές και από τη Γαλλία, η κα Μακρόν είδε να ζωντανεύουν σε τρεις ενότητες, η πορεία προς την εθνική Επανάσταση, η εξέλιξη του πολέμου της ανεξαρτησίας, η ολοκλήρωση του Αγώνα, η δημιουργία του νέου ελληνικού κράτους και οι πρώτες δεκαετίες της ανάπτυξης και λειτουργίας του. 
Μετά την ενημέρωση για τα ζωγραφικά έργα και τα προσωπικά αντικείμενα πρωταγωνιστών της Επανάστασης που πλαισιώνονται από σπάνιο αρχειακό, οι κυρίες Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη και Μακρόν μίλησαν για τους πολιτισμικούς, διπλωματικούς και καλλιτεχνικούς δεσμούς Ελλάδας - Γαλλίας που σφυρηλατήθηκαν στο βάθος των αιώνων και αποτελούν σημείο αναφοράς για την Ευρώπη και τη συλλογική μνήμη της Γηραιάς Ηπείρου.

Η Μπριζίτ Μακρόν από την πλευρά της, δήλωσε «φιλέλλην» και έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τα εκθέματα, ιδίως για τους ζωγραφικούς πίνακες, τις ελληνικές σημαίες και τις ελληνικές φορεσιές, και για διάφορα αντικείμενα της επαναστατικής και μετεπαναστατικής περιόδου.

Οι διάλογοι Μπριζίτ Μακρόν, Μαρέβας Μητσοτάκη, Γιάννας Αγγελοπούλου

Αμέσως μετά την ξενάγηση και ενώ οι τρεις κυρίες ετοιμάζονταν για τις αναμνηστικές φωτογραφίες είχε φιλική συζήτηση με την κυρία Αγγελοπούλου, η οποία φορούσε και χθες μια από τις ιδιαίτερες παραδοσιακές φορεσιές που φορά συχνά αυτή τη χρονιά σε εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση. «Την επόμενη εβδομάδα που θα βρεθείς στο Λούβρο να φοράς αυτή τη φορεσιά που είναι πάρα πολύ ωραία», είπε σύμφωνα με πληροφορίες η κυρία Μακρόν στην Γιάννα Αγγελοπούλου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι τρεις κυρίες, Μακρόν, Μητσοτάκη, Αγγελοπούλου συνομιλούσαν στα γαλλικά και με το τέλος της ξενάγησης έβγαλαν αναμνηστικές φωτό παρέα με του διαλόγους που έρχονται στο φως να αποκαλύπτουν το φιλικό τόνο της συνάντησης. Καθώς έβγαζαν τις μάσκες για τις φωτό αποκαλύφθηκε ότι η κυρία Αγγελοπούλου φορούσε το έντονο κραγιόν της με την κυρία Μακρόν να σχολιάζει ότι πλέον, λόγω μάσκας αποφεύγει να βάφει τα χείλη της. Την ώρα που προετοιμάζονταν για τη φωτό, μάλιστα, η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας αστειεύτηκε λέγοντας «τώρα που θα βγάλουμε τις μάσκες για να τηρήσουμε και τα πρωτόκολλα ας κρατήσουμε την αναπνοή μας για 10-15 δευτερόλεπτα μέχρι να βγάλουμε τις φωτό».

Η κυρία Αγγελοπούλου δώρισε στην κυρία Μακρόν τη συλλεκτική κασετίνα με τα νομίσματα του 21 λέγοντάς της μάλιστα «την έχω στείλει παλιότερα και στον Πρόεδρο (σσ τον Εμανουέλ Μακρόν), τώρα τη δίνω και σε εσένα». Να σημειωθεί ότι πρόκειται για μια συλλογή από 14 νομίσματα σπάνιας συλλεκτικής αξίας που αποτυπώνουν εμβληματικές στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της χώρας μας.

Αμφότερες Γιάννα Αγγελοπούλου και Μπριζίτ Μακρόν φορούσαν 12ποντα παπούτσια τα οποία τις δυσκόλεψαν στην έξοδο από το Μουσείο με τις δύο κυρίες να κατεβαίνουν σιγά σιγά από τη σκάλα κρατώντας την κουπαστή. Η Μπριζίτ Μακρόν φορούσε για μια ακόμη φορά Louis Vuitton, όπως συνήθως, ένα κομψό ροζ φόρεμα με ασορτί παπούτσια.

Τα δώρα στην Μπριζίτ Μακρόν - Με ποιο ενθουσιάστηκε

Το Μουσείο Μπενάκη από την πλευρά του προσέφερε στην Πρώτη Κυρία της Γαλλίας  τον κατάλογο της έκθεσης και από το Πωλητήριο του Μουσείου ένα μεταξωτό επετειακό μαντήλι με τη φιγούρα του εύζωνα καθώς και ασημένιο δακτυλίδι με κουκουβάγια, ακριβές αντίγραφο του χρυσού δακτυλιδιού της Φιλομούσου Εταιρείας Αθηνών. Η κυρία Μακρόν ενθουσιασμένη ευχαρίστησε την Πρόεδρο του Μουσείου Ειρήνη Γερουλάνου και το φόρεσε αμέσως.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η Μπριζίτ Μακρόν ενθουσιάστηκε με το ασημένιο δαχτυλίδι με κουκουβάγια που της προσέφερε ως δώρο το Μουσείο Μπενάκη και το φόρεσε αμέσως
Η Μπριζίτ Μακρόν ενθουσιάστηκε με το ασημένιο δαχτυλίδι με κουκουβάγια που της προσέφερε ως δώρο το Μουσείο Μπενάκη και το φόρεσε αμέσως
To μεταξωτό επετειακό μαντήλι με τη φιγούρα του εύζωνα που έλαβε ως δώρο η κυρία Μακρόν

To μεταξωτό επετειακό μαντήλι με τη φιγούρα του εύζωνα που έλαβε ως δώρο η κυρία Μακρόν, αξίας 135 ευρώ
Το ασημένιο δακτυλίδι με κουκουβάγια, ακριβές αντίγραφο του χρυσού δακτυλιδιού της Φιλομούσου Εταιρείας Αθηνών, αξίας 80 ευρώ
Το ασημένιο δακτυλίδι με κουκουβάγια, ακριβές αντίγραφο του χρυσού δακτυλιδιού της Φιλομούσου Εταιρείας Αθηνών, αξίας 80 ευρώ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ