Μίνως Μάτσας - Από τον Πειραιά στη Λισαβόνα και από το Buenos Aires στον Μισισιπή: Τα τραγούδια του κόσμου ενώνονται στο Ηρώδειο - iefimerida.gr

Μίνως Μάτσας - Από τον Πειραιά στη Λισαβόνα και από το Buenos Aires στον Μισισιπή: Τα τραγούδια του κόσμου ενώνονται στο Ηρώδειο

Μίνως Μάτσας - «Τα Ρεμπέτικα ΙΙ + Fado Tango & Blues – Τα τραγούδια του κόσμου»
Μίνως Μάτσας - «Τα Ρεμπέτικα ΙΙ + Fado Tango & Blues – Τα τραγούδια του κόσμου»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από τα ρεμπέτικα της Ελλάδας του ’40 και του ’50, ως τα fado της Πορτογαλίας της δικτατορίας, τα tango της Αργεντινής των μεταναστών και τα blues του αμερικανικού Νότου, η μουσική γίνεται η γλώσσα της μνήμης, της καρδιάς και της ελπίδας...

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Ωδείο Ηρώδου Αττικού, το εμβληματικό μνημείο που εδώ και αιώνες στέκει φρουρός της Ακρόπολης, ετοιμάζεται να φιλοξενήσει μια μουσική εμπειρία που ξεπερνά τον χώρο και τον χρόνο. Ο Μίνως Μάτσας επιστρέφει με τον δεύτερο κύκλο του σπουδαίου έργου του, «Τα Ρεμπέτικα ΙΙ + Fado Tango & Blues – Τα τραγούδια του κόσμου», σε μια παράσταση που θα υφάνει έναν καμβά γεμάτο συγκίνηση, πάθος και πανανθρώπινες ιστορίες.

Με την ευαισθησία ενός δημιουργού που γνωρίζει βαθιά την ουσία της μουσικής, ο εμπνευσμένος καλλιτέχνης -με τη βαθιά μουσική καλλιέργεια που κυλά στο DNA του- ανασυνθέτει και παντρεύει μουσικές παραδόσεις που γεννήθηκαν σε διαφορετικούς τόπους και κοινωνικές συνθήκες, αλλά μοιράζονται την ίδια ψυχή. Εκφράζουν τον πόνο, τη φτώχεια, την αγάπη, τον χωρισμό, τη νοσταλγία, τη μοναξιά, τον έρωτα και την ελπίδα, μιλώντας μία κοινή γλώσσα, της ψυχής.

Το Ηρώδειο, στις 16 Σεπτεμβρίου, θα μεταμορφωθεί σε σκηνή όπου θα αναβιώσουν οι θρύλοι του Βαμβακάρη, του Τσιτσάνη και του Παπαϊωάννου, θα συναντηθούν με τη φωνή της Amália Rodrigues, του Robert Johnson και του Carlos Gardel, και θα υψώσουν έναν κοινό ύμνο για τον πόνο, τη φτώχεια, τον χωρισμό, τον έρωτα, τη μοναξιά και τη νοσταλγία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνοδοιπόροι του συνθέτη, 15 Έλληνες και ξένοι σολίστ, μαζί με πέντε σπουδαίους τραγουδιστές, θα δώσουν σάρκα και ψυχή σε αυτό το πολυδιάστατο καλλιτεχνικό ταξίδι, προσφέροντας στο κοινό μια εμπειρία που δεν θα είναι απλώς ακρόαση, αλλά μια μύηση στη δύναμη της μουσικής.

Τραγουδούν:

  • Κώστας Τριανταφυλλίδης
  • Δήμητρα Μωραΐτη
  • Lina Cardoso Rodrigues
  • Debora Russ
  • Eric B. Turner

Παίζουν:

  • Γιάννης Αρβανιτάκης – Τρομπόνι
  • Τάκης Βασιλείου – Κρουστά
  • Γρηγόρης Βασίλας – Μπουζούκι, Νυκτά
  • Νικόλας Γαρουφαλάκης – Πιάνο, Keyboards
  • Σοφία Ευκλείδου – Τσέλο
  • Παρασκευάς Κίτσος – Κοντραμπάσο
  • Νίκος Μέρμηγκας – Μπουζούκι, Νυκτά
  • Αρετή Μπαρτάκη – Κιθάρα, Φωνητικά
  • Κώστας Μυλωνάς – Drums
  • Γιάννης Παπαγιαννούλης – Κρουστά
  • Γιάννης Πούλιος – Βιολί
  • Ντίνος Χατζηιορδάνου – Ακορντεόν
  • Γιώργος Χατζόπουλος – Κιθάρα
  • Facundo Torres – Bandoneon
  • Miguel Martins – Πορτογαλική κιθάρα
  • Daniele Bronzini – Ακουστική κιθάρα
  • και ο ίδιος ο συνθέτης, Μίνως Μάτσας, στο πιάνο

Πληροφορίες Παράστασης:

Μίνως Μάτσας – Τα Ρεμπέτικα ΙΙ + Fado Tango & Blues – Τα τραγούδια του κόσμου
Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2025
Ώρα έναρξης: 21:00

Προπώληση εισιτηρίων εδώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μουσική ηρώδειο μπλουζ ρεμπέτικα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ