Μέσα στην ανανεωμένη Δημοτική Αγορά Κυψέλης: Ανοίγει με εκδηλώσεις -Τι θα βρούμε, τα εννέα νέα καταστήματα - iefimerida.gr

Μέσα στην ανανεωμένη Δημοτική Αγορά Κυψέλης: Ανοίγει με εκδηλώσεις -Τι θα βρούμε, τα εννέα νέα καταστήματα

αγορα κυψελης
Ανακαινισμένη Δημοτική Αγορά Κυψέλης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ανακαινισμένη Δημοτική Αγορά Κυψέλης επιστρέφει ανανεωμένη και διοργανώνει μια μεγάλη γιορτή καλωσορίσματος την Τρίτη 4 Ιουλίου, από τις 7.30 το απόγευμα, για τους νέους της ενοίκους, για τη γειτονιά, για όλους τους κατοίκους της πόλης.

Νέα καταστήματα στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Καθώς οι εργασίες του κτιρίου ολοκληρώθηκαν και η καρδιά της, δηλαδή τα μαγαζιά της, έχουν και πάλι ζωή και ανοίγουν και επίσημα τις πόρτες τους, με 7 σταθερά καταστήματα και 2 pop up , έχοντας υποδεχτεί τους ανθρώπους με τα προϊόντα και τις ταιριαστές με το όραμα του χώρου ιδέες τους, με τη γιορτή αυτή μας καλεί όλους να περάσουμε μαζί στη νέα της εποχή και να γιορτάσουμε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δημοτική Αγορά Κυψέλης
Με εκδηλώσεις και δρώμενα ανοίγει η Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Το απόγευμα της Τρίτης θα έχουμε τη δυνατότητα να περιηγηθούμε σε όλους τους νέους χώρους των καταστημάτων-εργαστηρίων, να περάσουμε χρόνο στο ανανεωμένο και αγαπημένο όλων Αίθριο και, φυσικά, να γνωρίσουμε, αν δεν το έχουμε ήδη κάνει, τη μόνιμη ιστορική έκθεση που σχεδίασε ειδικά για την Αγορά, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, με τίτλο Δημοτική Αγορά Κυψέλης - Φωνές | Ιστορίες | Άνθρωποι.

Δημοτική Αγορά Κυψέλης
Μόνιμη ιστορική έκθεση στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Ποια ταινία γυρίστηκε στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Κάνοντας μια βόλτα στον χώρο της θα έχουμε κάνει μια βόλτα στον χρόνο, καθώς θα παρακολουθούμε αποσπάσματα του παλιού ελληνικού κινηματογράφου από ασπρόμαυρες ταινίες που έχουμε αγαπήσει και που γυρίστηκαν στο μοναδικό αυτό κτίριο — ποιος δεν έχει δει ξανά και ξανά την αριστουργηματική ταινία του 1955 Κάλπικη Λίρα; — και θα μάθουμε περισσότερα για την αρχική μορφή και λειτουργία της Αγοράς, ανάμεσα σε άλλα παρατηρώντας και τα εκθέματα που αποτελούν αυθεντικά αντικείμενα της παλιάς Αγοράς. Ακόμη, θα ανακαλύψουμε, χρησιμοποιώντας και άλλες, πέραν της όρασης, αισθήσεις μας την ιστορία όχι μόνο του κτιρίου αλλά και της γειτονιάς της Κυψέλης, “γνωρίζοντας” ανθρώπους της αλλά και για τους ανθρώπους της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δημοτική Αγορά Κυψέλης
Η ανακαινισμένη Δημοτική Αγορά Κυψέλης επιστρέφει ανανεωμένη και διοργανώνει μια μεγάλη γιορτή καλωσορίσματος την Τρίτη 4 Ιουλίου, από τις 7.30 το απόγευμα

Και καθώς όπου γιορτή και μουσική, κάπως έτσι θα απογειωθεί και η ατμόσφαιρα της ημέρας εκείνης. Οι μουσικοί παραγωγοί του ΑΘΗΝΑ 9,84 θα φέρουν μαζί με την ωραία τους διάθεση και τις πιο καλοκαιρινές μουσικές για ένα απογευματόβραδο που θα γνωριστούμε, θα χαρούμε και, το πιθανότερο, θα καταλήξουμε να χορεύουμε κάτω από τους μεγάλους ανεμιστήρες του χώρου. Και η βραδιά θα ολοκληρωθεί με τον καλύτερο τρόπο! Τη σκυτάλη θα πάρει η Παυλίνα Βουλγαράκη με τη συναυλία «Πλάι στο κύμα» και τους Βιολέτα Ίκαρη, Παντελή Κυραμαργιό, Θάνος Ματζίλη, Ελεάννα Βαρελά. Μια ξεχωριστή μουσική παράσταση από το νέο κύμα τραγουδιστών, οι οποίοι συμπράττουν με την Ορχήστρα «Ρυθμός», σε τραγούδια δικής τους δισκογραφίας*.

Η Αγορά επέστρεψε στην Κυψέλη! Εμφανώς ανανεωμένη και οργανικά ενταγμένη στη γειτονιά, με βασικό της μέλημα τόσο να αξιοποιηθούν οι χώροι του κτιρίου με τρόπο που να την καθιστούν πραγματικά μια αγορά της Αθήνας, όσο και να προάγει τον πολιτισμό, κάτι το οποίο αποδεικνύεται έμπρακτα από τη μόνιμη ιστορική έκθεση, πέραν, φυσικά, και των υπολοίπων εκδηλώσεων, του πολυσυλλεκτικού προγράμματός της, που διοργανώνονται και φιλοξενούνται στους χώρους της.

Δημοτική Αγορά Κυψέλης
Νέα καταστήματα στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα νέα καταστήματα στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Hōkō
Οικολογικά, βιώσιμα, εναλλακτικά προϊόντα οικιακής διακόσμησης. Το Hōkō αγκαλιάζει μια μίνιμαλ αισθητική. Βασίζεται στην ιαπωνική και σκανδιναβική εσωτερική διακόσμηση, με μια υποκείμενη γεύση από τα μέσα του αιώνα. Εξίσου σημαντική με την αισθητική είναι και η οικολογική συνείδηση: ως πρώτη ύλη χρησιμοποιείται το ξύλο, ενώ όλες οι φάσεις της παραγωγής, από τον σχεδιασμό μέχρι τη συσκευασία, αποτελούν προσωπική δουλειά των δημιουργών.

Αστική Μέλισσα
Οι μέλισσες παίζουν καθοριστικό ρόλο στο οικοσύστημά της Αθήνας. Η Αστική Μέλισσα αποτελείται από μία κοινότητα ανθρώπων και μελισσών που θέλουν να φέρουν τους ανθρώπους κοντά στη φύση της πόλης τους και να βοηθήσουν στην ενδυνάμωση της αστικής χλωρίδας. Παράλληλα, παράγει μοναδικές ποικιλίες βιώσιμου μελιού από διάφορες γωνιές της πόλης.

Πηλός
Ο «Πηλός» είναι ένα εργαστήριο κεραμικής με κεραμικά κυρίως οικιακής χρήσης, σε πρωτότυπα σχέδια. Ταυτόχρονα, σχεδιάζει δημιουργικά εργαστήρια για όλες τις ηλικίες, προσφέροντας μια αισθητηριακή εμπειρία για το κοινό. Η αίσθηση του πηλού στα χέρια και στα πόδια, ο ελεύθερος πειραματισμός με παιχνίδια και εργαλεία, τα αποτυπώματα και τέλος ένα μικρό κεραμικό έργο, κάνουν την εμπειρία αξέχαστη.

illustradays · 365
Το μοναδικό φεστιβάλ εικονογράφησης της Ελλάδας, εγκαθίσταται στην Αγορά, με έναν χώρο που θα ακολουθεί το όραμά του για την υποστήριξη και ανάδειξη των καλλιτεχνών, την πολιτιστική εκπαίδευση και τη συμπερίληψη. To illustradays·365 είναι ένα δημιουργικό σημείο συνάντησης που γιορτάζει το ταλέντο και την εικονογράφηση 365 μέρες το χρόνο με βιβλία, artworks, design αντικείμενα, εργαστήρια, events και πολλές εκπλήξεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Carrots
Στις τρέχουσες εμπορικές παραγωγές ρούχων, το 15% των υφασμάτων σπαταλάται στο πάτωμα του θαλάμου κοπής. Τα πατρόν zero waste χρησιμοποιούν κάθε τετραγωνικό εκατοστό υφάσματος, εξοικονομώντας με αυτό τον τρόπο υλικά τα οποία επαναχρησιμοποιούνται. Το Carrots χρησιμοποιεί την τεχνική του zero waste και δημιουργεί ρούχα από το 0, φιλικά προς το περιβάλλον.

Amigurumi
Το Amigurumi είναι εργαστήριο κατασκευής παιδικών παιχνιδιών, με χειροποίητα πλεκτά κουκλάκια για τους μικρούς μας φίλους. Το όνομά του προέρχεται από την ομώνυμη ιαπωνική τέχνη του πλεξίματος ή του κροσέ μικρών πλασμάτων με γεμιστά νήματα.

Modistra Hopemade
Εργαστήριο ραπτικής με χειροποίητες τσάντες, μοναδικά σχεδιασμένα και ραμμένα στο χέρι αξεσουάρ, καθώς και διακοσμητικά είδη σπιτιού από το Δίκτυο Στήριξης Φυλακισμένων και Αποφυλακισμένων Γυναικών.

Pop Up κατάστημα
Οι Φίλοι της Μέριμνας έρχονται στο pop up κατάστημα της Αγοράς στις 8, 9 και 10 Ιουνίου με σκοπό την πώληση παιδικών, εφηβικών, ενηλίκων, ελληνικών και ξενόγλωσσων βιβλίων που είναι έτοιμα να περάσουν σε νέα χέρια, με στόχο τη στήριξη του έργου της Μέριμνας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

*Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Όλη η Αθήνα μια Σκηνή, που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ