Καβάκος, Πορτοκάλογλου στο Ηρώδειο -Το Εθνικό στην Επίδαυρο: Οι εκδηλώσεις της εβδομάδας - iefimerida.gr

Καβάκος, Πορτοκάλογλου στο Ηρώδειο -Το Εθνικό στην Επίδαυρο: Οι εκδηλώσεις της εβδομάδας

Μήδεια του Μποστ από το Εθνικό θέατρο στην Επίδαυρο
Μήδεια του Μποστ από το Εθνικό θέατρο στην Επίδαυρο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά από ένα δυναμικό ξεκίνημα με την «Αλκηστη» από τον Γιόχαν Σίμονς στην Επίδαυρο, κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Αθηνών.

Το Ηρωδειο αυτη την εβδομάδα φιλοξενεί τη Μαρία Φαραντούρη, τον Λεωνίδα Καβάκο και τον Νίκο Πορτοκάλογλου, ενώ το Εθνικό Θέατρο κατεβαίνει Επίδαυρο με τη Μήδεια του Μποστ.

Οι εκδηλώσεις της εβδομάδας

Μίκης Θεοδωράκης, Μαρία Φαραντούρη
Μίκης Θεοδωράκης, Μαρία Φαραντούρη
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη στο Ηρώδειο

Μαρία Φαραντούρη - Τάσης Χριστογιαννόπουλος - Μίλτος Λογιάδης

To Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου και η Μαρία Φαραντούρη προσκαλούν το κοινό σε μια κατανυκτική μουσική βραδιά, αφιερωμένη στη μνήμη και την πολύτιμη παρακαταθήκη του Μίκη. Η «ιέρεια» του Θεοδωράκη συμπράττει με τον εξαίρετο βαρύτονο Τάση Χριστογιαννόπουλο, υπό τη μπαγκέτα του σπουδαίου διευθυντή ορχήστρας Μίλτου Λογιάδη. Έχοντας ερμηνεύσει τα σημαντικότερα έργα του, σε κάθε γωνιά του κόσμου, η Φαραντούρη έχει συνδέσει άρρηκτα την καλλιτεχνική της πορεία με τον Μίκη Θεοδωράκη γνωρίζοντας στο διεθνές κοινό τα, μελοποιημένα από τον ίδιο, ποιητικά έργα των σημαντικότερων Νεοελλήνων λογοτεχνών (Σεφέρη, Ελύτη, Ρίτσου, Καμπανέλλη, κ.ά.).

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας - φόρου τιμής στον εθνικό μας μουσικοσυνθέτη, παρουσιάζονται αποσπάσματα από το εμβληματικό Canto General, σε ποίηση του Πάμπλο Νερούδα, που στα χείλη της Φαραντούρη και του Πέτρου Πανδή, των πρώτων ερμηνευτών του, αγαπήθηκε από το διεθνές κοινό στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου. Το κοινό του Ηρωδείου θα το ανακαλύψει εκ νέου στην αυθεντική ενορχήστρωσή του για 15μελές μουσικό σύνολο και δύο χορωδίες (Χορωδία της ΕΡΤ και Χορωδία Δήμου Αθηναίων). Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας, η Μαρία Φαραντούρη και ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος, πάντα υπό τη μπαγκέτα του Μίλτου Λογιάδη, θα ερμηνεύσουν έργα-σταθμούς που σημάδευσαν ανεξίτηλα πάνω από μισό αιώνα ελληνικής ιστορίας, σε ενορχήστρωση του πιανίστα Αχιλλέα Γουάστωρ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

04/07/2022 στις 21:00

γερασιμος σκιαδαρέσης
Κρέοντας, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης

Αλέξανδρος Ραπτοτάσιος, Αντιγόνη του Σοφοκλή, Πειραιώς 260

Μια παράσταση για τη σχέση της πόλης / των πολιτών με την εξουσία, διαχρονικό ζήτημα του τραγικού έργου. Εστιάζοντας στον καταλυτικό ρόλο των ΜΜΕ στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης, η θεατρική δράση τοποθετείται σ’ ένα κυβερνητικό τηλεοπτικό κανάλι, όπου κάθε πολιτική διαπραγμάτευση και απόφαση πραγματοποιούνται σε ζωντανό χρόνο. Ο Χορός των γερόντων γίνεται εδώ συμβούλιο πολιτικών στελεχών που εκφράζουν εκφάνσεις του κυρίαρχου λόγου, παρακολουθώντας, πάντα σε live σύνδεση, την ανελέητη σύγκρουση κοσμικού και ηθικού δικαίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με αγγλικούς υπέρτιτλους και με ελληνικούς στην πρεμιέρα, για άτομα με προβλήματα ακοής

Παίζουν Γεράσιμος Σκιαδαρέσης (Κρέοντας), Κίττυ Παϊταζόγλου (Αντιγόνη), Ελένη Καραγιώργη (Ευριδίκη), Χριστίνα Δαλαμάγκα (Ισμήνη), Φοίβος Παπακώστας (Αίμονας), Βίκυ Κυριακουλάκου (Τειρεσίας), Λάμπρος Γραμματικός (Φύλακας, Άγγελος)

Χορός Δανάη Λουκάκη (Κορυφαία), Γιώργος Μπινιάρης, Ντέμπορα Οντόγκ, Βασίλης Καλφάκης, Ντίνος Γκελαμέρης, Νέγρος του Μοριά, Ζωή Δρακοπούλου

05/07 έως 07/07/2022 στις 21:00

λεωνιδας καβάκος
Λεωνίδας Καβάκος

Λεωνίδας Καβάκος στο Ηρώδειο, Κοντσέρτα για βιολί του Μπαχ

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά τη μαγική στιγμή ανάτασης στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου το «δύσκολο» καλοκαίρι του 2020, ο κορυφαίος, παγκοσμίου φήμης, Έλληνας βιολονίστας επιστρέφει, αυτή τη φορά στο Ηρώδειο. Στο ρωμαϊκό Ωδείο, ο Λεωνίδας Καβάκος θα παρουσιάσει κοντσέρτα για βιολί του Μπαχ ένα μικρό σχήμα από έξι εκλεκτούς Έλληνες μουσικούς (δύο βιολιά, μία βιόλα, ένα τσέλο, ένα κοντραμπάσο, ένα τσέμπαλο).

Μουσικοί Αλέξανδρος Σακαρέλλος, Νωέ Ινούι βιολί, Ηλίας Λιβιεράτος βιόλα, Τιμόθεος Γαβριηλίδης-Πέτριν βιολοντσέλο, Μιχάλης Σέμσης κοντραμπάσο, Ιάσων Μαρμαράς τσέμπαλο

06/07/2022 στις 21:00

ηθοποιοί
ΑΔΕΛΦΟΣΥΝΗ, μια φανταστική ιστορία στην Πειραιώς
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FRATERNITÉ, Conte fantastique / ΑΔΕΛΦΟΣΥΝΗ, μια φανταστική ιστορία

Όταν ένα μέρος της ανθρωπότητας εξαφανίζεται στο διάστημα λόγω ενός εξωφρενικού ατυχήματος, της Μεγάλης Έκλειψης, οι εναπομείναντες κάτοικοι της γης καταφεύγουν στα λεγόμενα "κέντρα φροντίδας" απ 'όπου μπορούν να στείλουν σύντομα μηνύματα στους αγνοούμενους οικείους τους . Μια κοινότητα συναισθηματικά "ακρωτηριασμένων" ανθρώπων συσπειρώνεται γύρω από τα κέντρα φροντίδας, που μετατρέπονται έτσι σε πολύ σημαντικούς χώρους που προσφέρονται για περισυλλογή και επούλωση . Μια μέρα, ωστόσο, αναγγέλλεται μια νέα Έκλειψη…

Μετά τη σαγηνευτική ΣΑΪΓΚΟΝ , που απέσπασε θερμό χειροκρότημα στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2019, η Γαλλοβιετναμέζα Καρολίν Γκυγελά Ενγκυγέν επιστρέφει με ένα παραμύθι επιστημονικής φαντασίας και ένα πληθωρικό σύνολο επαγγελματιών και ερασιτεχνών ηθοποιών , που αναδεικνύει τον πιο πολύτιμο πόρο για το μέλλον του πλανήτη μας : την έννοια της Αδελφοσύνης.

Με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πειραιώς 260 (Δ) 06/07 έως 07/07/2022 στις 20:00

νικος πορτοκαλογλου
Νικος Πορτοκάλογλου στο Ηρώδειο

Νίκος Πορτοκάλογλου – 40 χρόνια, Εφ’ όλης της ύλης, στο Ηρώδειο

Η καλλιτεχνική πορεία του κορυφαίου Έλληνα τραγουδοποιού από το 1982 έως σήμερα, μέσα από τα σημαντικότερα τραγούδια του, με αφετηρία την εμφάνισή του ως ιδρυτικό μέλος των Φατμέ το 1982 έως και τη σημερινή του ενεργή παρουσία και προσφορά στη μουσική δημιουργία: 40 συναπτά έτη δημιουργίας και τραγουδοποιίας, σπουδαίες καλλιτεχνικές συνεργασίες και αξιοσημείωτη συμβολή στο πολιτιστικό έργο της χώρας μέσα από τη δισκογραφία του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συναυλία θα παρουσιάσει «εφ’ όλης της ύλης» τα σημαντικότερα τραγούδια από την δισκογραφία του Νίκου Πορτοκάλογλου, με μια σύγχρονη ενορχηστρωτική ματιά. Μια επετειακή συναυλία - γιορτή γι’ αυτό το υπέροχο μουσικό ταξίδι, με εκλεκτούς προσκεκλημένους, συνοδοιπόρους και μη, από τους Φατμέ στο Μουσικό κουτί!

Καλεσμένοι: ΦΑΤΜΕ, Ρένα Μόρφη, Μουσικοί του Κουτιού / Συμμετέχουν Βίκυ Καρατζόγλου, Βύρων Τσουράπης, Χορωδία Μουσικού Σχολείου Παλλήνης / Εκτέλεση παραγωγής 360° Entertainment

Λόγω της έξαρσης της πανδημίας Covid-19 και κατόπιν ισχυρής ιατρικής σύστασης, ο Διονύσης Σαββόπουλος δε θα μπορέσει να συμμετάσχει στις δοκιμές, την προετοιμασία και τις συναυλίες του Νίκου Πορτοκάλογλου στο Ηρώδειο, 8 & 9 Ιουλίου.

Εκδηλώσεις στην Επίδαυρο

μηδεια
Μήδεια από το Εθνικό Θέατρο
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μήδεια του Μποστ, από το Εθνικό Θέατρο

Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει για πρώτη φορά ένα έργο - σταθμό της νεοελληνικής δραματουργίας στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, μέσα από τη σκηνοθετική ματιά του Γιάννη Καλαβριανού. Γραμμένη το 1993 σε δεκαπεντασύλλαβο, η Μήδεια του Μέντη Μποσταντζόγλου ή Μποστ, είναι μια εκρηκτική κωμωδία για τη σύγχρονη πραγματικότητα αυτής της χώρας. Η Μήδεια, η Αντιγόνη, ένας ψαράς, ο Ιάσονας, μια καλόγρια και ένας διαφορετικός Χορός, συναντιούνται αναπάντεχα για να διαλύσουν κάθε μας βεβαιότητα, «να επικρίνουν τους επικριτάς, να προβληματίσουν τους κριτάς και να ελευθερώσουν τους θεατάς».

Με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους

Σκηνοθεσία Γιάννης Καλαβριανός / Δραματουργική επεξεργασία Γιάννης Καλαβριανός – Έρι Κύργια / Σκηνικά Εύα Μανιδάκη / Κοστούμια Βάνα Γιαννούλα / Μουσική Θοδωρής Οικονόμου

Παίζουν (αλφαβητικά) Γιώργος Γλάστρας (Τροφός), Θανάσης Δήμου (Οιδίποδας), Άνδρη Θεοδότου (Αντιγόνη), Στέλιος Ιακωβίδης (Ευριπίδης), Θανάσης Ισιδώρου (Ψαράς), Σύρμω Κεκέ (Καλόγρια), Μαρία Κοσκινά (Κορυφαία), Φανή Παναγιωτίδου (Εξάγγελος), Γιώργος Σαββίδης (Καλόγερος), Σταύρος Σβήγκος (Ιάσονας), Γαλήνη Χατζηπασχάλη (Μήδεια)

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χορός (αλφαβητικά) Μαρία Κωνσταντά, Ειρήνη Μακρή, Λυγερή Μητροπούλου, Ελπίδα Νικολάου, Κατερίνα Πατσιάνη, Ματίνα Περγιουδάκη, Μαριάμ Ρουχάτζε, Θεοδοσία Σαββάκη, Νιόβη Χαραλάμπους

Μουσικοί επί σκηνής Παρασκευάς Κίτσος κοντραμπάσο, Θοδωρής Οικονόμου πιάνο, μουσική διεύθυνση, Δημήτρης Χουντής σοπράνο σαξόφωνο, Μαρία Χριστίνα Harper άρπα

Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, 08/07 έως 09/07/2022 στις 21:00

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ