Ιδρυμα Θεοχαράκη: Διαδραστική, on line, ξενάγηση σε συναρπαστικές θαλασσογραφίες του Κωνσταντίνου Βολανάκη [εικόνες] - iefimerida.gr

Ιδρυμα Θεοχαράκη: Διαδραστική, on line, ξενάγηση σε συναρπαστικές θαλασσογραφίες του Κωνσταντίνου Βολανάκη [εικόνες]

πινακας Βολανακης
«Κωνσταντίνος Βολανάκης: Ο πατέρας της Ελληνικής θαλασσογραφίας»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη μάς καλεί σε μία διαδραστική online ξενάγηση στο έργο του Κωνσταντίνου Βολονάκη.

Η ξενάγηση πραγματοποιείται στις 24 Φεβρουαρίου και γίνεται με αφορμή τη μεγάλη έκθεση που οργάνωσε το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη το 2018. Σε αυτή τη συνάντηση, η ζωγραφική του Κωνσταντίνου Βολανάκη συναντά τη λογοτεχνία του Γεωργίου Βιζυηνού και τη μουσική του Robert Schumann.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς συμμετέχουμε στην ξενάγηση του Ιδρύματος Θεοχαράκη

Η δράση αποτελεί μέρος του γενικότερου προγράμματος «Στο καταφύγιο της τέχνης – Διαδραστικές συναντήσεις με αφορμή τις τέχνες» όπου αναβιώνουν μερικές από τις σπουδαιότερες εκθέσεις τέχνης που διοργανώθηκαν στους εκθεσιακούς του χώρους του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη.

πινακας
Κωνσταντίνος Βολανάκης, «Στο καταφύγιο της τέχνης» Διαδραστική συνάντηση με αφορμή τις τέχνες στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη

Στο πρόγραμμα αυτό τα εικαστικά έργα αλληλοεπιδρούν με άλλες τέχνες όπως η λογοτεχνία και η μουσική, με σκοπό την ψυχαγωγία και την ανθρώπινη επαφή.

Κάθε συνάντηση αποτελεί και έναν διαφορετικό εικαστικό σταθμό, όπου οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να ξαναδούν αγαπημένα τους έργα ή να τα δουν για πρώτη φορά και να τα προσεγγίσουν με έναν πρωτότυπο τρόπο, αναπτύσσοντας μια ουσιαστική και δημιουργική επαφή με την τέχνη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
πινακας
«Κωνσταντίνος Βολανάκης: Ο πατέρας της Ελληνικής θαλασσογραφίας»

Παραστατικά τοπία καλλιτεχνών που συναντούν μουσικούς τόπους, ποίηση που συνδιαλέγεται με τη φωτογραφία και τη ζωγραφική και πολυπράγμονες καλλιτέχνες, κύριοι εκπρόσωποι μεγάλων καλλιτεχνικών ρευμάτων, όλα, λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία και μας δείχνουν το δρόμο για την αναζήτηση νέων συνδέσεων με την τέχνη.

Κωνσταντίνος Βολανάκης
Κωνσταντίνος Βολανάκης

Μέσω ΖΟΟΜ η ξενάγηση του Ιδρύματος Θεοχαράκη

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ενήλικες και πραγματοποιείται με μικρό αριθμό συμμετεχόντων, μέσω zoom, προκειμένου να διασφαλίζεται η καλύτερη διάδραση και επικοινωνία.
Σχεδιαστές των δράσεων είναι η ιστορικός και παιδαγωγός της τέχνης Κατερίνα Ρογκάκου και ο συγγραφέας, μουσικοπαιδαγωγός και εμψυχωτής στην εκπαίδευση Παναγιώτης Τσιρίδης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι συναντήσεις είναι αυτοτελείς και η συμμετοχή στο πρόγραμμα δεν προϋποθέτει καμία προηγούμενη γνώση ή εμπειρία των συμμετεχόντων με τις τέχνες.

πινακας
Κωνσταντίνος Βολανάκης
εκθεση
Κωνσταντίνος Βολανάκης

Οι υπόλοιπες δράσεις του Ιδρύματος Θεοχαράκη

Το πρόγραμμα των επόμενων συναντήσεων είναι το ακόλουθο:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • 24 Φεβρουαρίου 2022: «Κωνσταντίνος Βολανάκης: Ο πατέρας της ελληνικής θαλασσογραφίας»
  • 17 Μαρτίου 2022: «Picasso – Cocteau. Οι καινοτόμοι του μοντερνισμού – Pioneers of Modernism»
  • 14 Απριλίου 2022: «Γιώργος Σεφέρης: Όταν το φως χορεύει, μιλώ δίκαια»
  • 12 Μαΐου 2022: «Άρωμα Γυναίκας στην Ελληνική ζωγραφική»

Πέμπτη, 20:30-22:00 | Πραγματοποιείται μέσω zoom | Πληροφορίες: www.thf.gr

Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 10 ευρώ. Με το εισιτήριο των 10€ μπορούν να συμμετέχουν μέχρι 2 άτομα.

Κατερίνα Ρογκάκου 
Σπούδασε Ιστορία στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές πάνω στην Τέχνη και την Εκπαίδευση στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, στο Τμήμα Εκπαίδευση και Πολιτισμός. Έχει παρακολουθήσει ποικίλα εργαστήρια, βιωματικές δράσεις και σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό αναφορικά με τις τέχνες (θεωρία και ιστορία τέχνης, εικαστικά, χορός, θέατρο), τη μουσειακή, βιωματική και διαπολιτισμική εκπαίδευση. Μιλάει Αγγλικά, Γερμανικά και Ιταλικά. Τα τελευταία δέκα χρόνια σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικές δράσεις σε μουσεία, εκθέσεις και ευρύτερους χώρους πολιτισμού για παιδιά, εφήβους, ενήλικες και οικογένειες. Από το 2010 συνεργάζεται με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, τα τελευταία επτά χρόνια ως υπεύθυνη του εκπαιδευτικού προγράμματος «Είναι Αυτό Τέχνη;» που έχει ως στόχο την εξοικείωση των εφήβων με τη σύγχρονη τέχνη και πραγματοποιείται στα σχολεία της Αττικής. Παράλληλα, γράφει και επιμελείται κείμενα. Έχει συμμετάσχει ως επιμορφώτρια σε σεμινάρια, συνέδρια και ημερίδες αναφορικά με την Τέχνη και την Εκπαίδευση που απευθύνονται σε φοιτητές και εκπαιδευτικούς. Αγαπάει να ταξιδεύει, να διαβάζει, να φωτογραφίζει, να κατασκευάζει, να χορεύει και να ακούει μουσική. Όμως, περισσότερο απ’ όλα, της αρέσει μέσα από τη δουλειά της να γνωρίζει ανθρώπους και να ζει μαζί τους ιστορίες που αργότερα -μαζί ή ξεχωριστά- θα έχουν να διηγηθούν.

Παναγιώτης Τσιρίδης
Γεννήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου το 1967 και από το 1974 ζει στην Αθήνα. Σπούδασε μουσική και συμβουλευτική ψυχολογία και εργάζεται ως μουσικοπαιδαγωγός στην πρωτοβάθμια δημόσια εκπαίδευση. Υπήρξε για πολλά χρόνια συνεργάτης του Πανεπιστημίου  Αθηνών σε προγράμματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης. Έχει συμμετάσχει σε αρκετά ερευνητικά προγράμματα σχετικά με την τέχνη και την εκπαίδευση, καθώς και την ειδική αγωγή. Έχει εισηγηθεί σε αρκετά συνέδρια και σεμινάρια επιμόρφωσης εκπαιδευτικών και έχει δημοσιεύσει σχετικά άρθρα. Σχεδιάζει εκπαιδευτικά προγράμματα για μουσεία και άλλους πολιτιστικούς φορείς και είναι βασικός συνεργάτης του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη. Από το 2017 είναι παιδαγωγικά υπεύθυνος στο  El Sistema Greece και από το 2018 πρόσωπο υποδοχής στο «Το Μεγάλο μας Σπίτι». Έχει γράψει σενάρια για εκπαιδευτικές ταινίες, θεατρικά έργα για παιδιά και ενήλικες και βιβλία για παιδιά, τα οποία έχουν εκδοθεί από τις εκδόσεις Πατάκη και Ψυχογιός.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Στο καταφύγιο της τέχνης» Διαδραστική συνάντηση με αφορμή τις τέχνες στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη / 24 Φεβρουαρίου 2022

«Κωνσταντίνος Βολανάκης: Ο πατέρας της Ελληνικής θαλασσογραφίας»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ίδρυμα Θεοχαράκη έκθεση διαδίκτυο zoom
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ