Άνοιξε η ταράτσα του Λαμπέτη: Ο καλοκαιρινός πολυδιάστατος χώρος εξόδου που έλειπε από την Αθήνα - iefimerida.gr

Άνοιξε η ταράτσα του Λαμπέτη: Ο καλοκαιρινός πολυδιάστατος χώρος εξόδου που έλειπε από την Αθήνα

Η ταράτσα του Λαμπέτη
Η ταράτσα του Λαμπέτη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυτό που επιχειρείται φέτος στην ταράτσα του Λαμπέτη είναι κάτι που έλειπε από την Αθήνα: ένας πολυδιάστατος χώρος εξόδου, όπου η τέχνη, η μουσική και η διασκέδαση συνυπάρχουν με σεβασμό στο κοινό, σε ένα περιβάλλον που τιμά την αστική κουλτούρα και προσφέρει διεξόδους ουσίας.

Ένα σημείο συνάντησης για τους ανθρώπους της πόλης

«Η ταράτσα του Λαμπέτη δεν είναι απλώς μια καλοκαιρινή σκηνή. Είναι μια πρόταση ζωής στην πόλη. Θέλαμε να δημιουργήσουμε έναν χώρο όπου ο πολιτισμός και η απόλαυση συνυπάρχουν αρμονικά, με ποιότητα και συνέπεια. Δεν μας ενδιέφερε να κάνουμε απλώς κάτι “ωραίο για το καλοκαίρι”. Θέλαμε έναν χώρο που να μένει, που να χτίζει συνήθεια, που να αποκτήσει χαρακτήρα, ταυτότητα, διάρκεια. Κάτι που θα ζει κάθε καλοκαίρι και θα εξελίσσεται, δημιουργώντας μια νέα συνθήκη πολιτισμού μέσα στην πόλη. Αυτό είναι για εμάς η ταράτσα του Λαμπέτη. Ένας χώρος που θα μείνει, θα εξελιχθεί και θα καθιερωθεί ως θεσμός – όχι μόνο για το θέατρο, αλλά και για τη συνολική εμπειρία που προσφέρει. Αυτό ονειρευόμαστε: ένα σύγχρονο, ανοιχτό, φιλόξενο σημείο συνάντησης για όλους», αναφέρει ο επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης της Αθηναϊκά Θέατρα Α.Ε., Διονύσης Παναγιωτάκης με αφορμή το φετινό άνοιγμα της ταράτσας του Λαμπέτη στην Αθήνα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το όραμα του Διονύση Παναγιωτάκη και της ομάδας των Αθηναϊκών Θεάτρων δημιουργεί ξεκάθαρα μία νέα εποχή – έναν θεσμό που θα παραμείνει ζωντανός, εξελισσόμενος οργανισμός μέσα στον αστικό ιστό της Αθήνας.

Η φιλοσοφία που το διέπει είναι να δημιουργηθεί ένας σταθερός θεσμός στο πολιτιστικό τοπίο της Αθήνας: ένας χώρος που θα φιλοξενεί σημαντικούς καλλιτέχνες, παραγωγές με περιεχόμενο, μουσικές βραδιές με άποψη και παραστάσεις που μιλούν ουσιαστικά στο κοινό. Στόχος όλων είναι να γίνει κάτι παραπάνω από σκηνή θεάματος: να καθιερωθεί ως σταθερό σημείο πολιτιστικής αναφοράς, χαράς και δροσιάς στο πολύβουο αθηναϊκό καλοκαίρι.

Ένας χώρος που αναπνέει καλοκαίρι και πολιτισμό

Ένα νέο κεφάλαιο, λοιπόν, για την ταράτσα του Λαμπέτη, που δεν μοιάζει με τίποτα απ’ όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Η ταράτσα έχει επιμεληθεί από ειδικούς ώστε να «αναπνέει» καλοκαίρι, φως και δημιουργικότητα. Με υψηλή αισθητική, άνετη χωροθέτηση, την ευεργετική παρουσία πρασίνου, η ταράτσα θυμίζει urban υπαίθριο πολιτιστικό κόμβο που φτιάχτηκε με μεράκι και ματιά στραμμένη στο μέλλον.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στο σύστημα κλιματισμού ανοικτού χώρου, που εξασφαλίζει συνθήκες άνεσης ακόμη και τις πιο ζεστές νύχτες, αλλά και στο ολοκαίνουργιο μπαρ, που ξεχωρίζει όχι μόνο για τον σχεδιασμό του, αλλά και για τη φιλοσοφία του: δροσιστικά cocktails, επιλεγμένα ποτά και φιλική εξυπηρέτηση συνθέτουν μια εμπειρία που θυμίζει… διακοπές, χωρίς να φύγεις από την πόλη.

Το πρόγραμμα: Θέατρο, μουσική, stand-up

Η επιλογή του προγράμματος έχει γίνει με τη συμμετοχή όλης της ομάδας και η επιλογή των καλλιτεχνών έγινε με την αυστηρότητα που έχει ένα κοινό που δεν θέλει οι βραδιές του καλοκαιριού του να πάνε χαμένες.

Από Δευτέρα έως Τετάρτη, η ταράτσα υποδέχεται τη θεατρική κωμωδία «Το Ψέμα» του Φλοριάν Ζελέρ – ενός από τους σημαντικότερους σύγχρονους Ευρωπαίους συγγραφείς.

Η παράσταση, σε σκηνοθεσία Μανώλη Δούνια, με πρωταγωνιστές τον Πέτρο Λαγούτη, τη Ντάνη Γιαννακοπούλου, τον Νίκο Γκέλια και την Κατερίνα Νικολοπούλου, αποτελεί ένα καυστικό αλλά τρυφερό σχόλιο για την αλήθεια, το ψέμα και τη διαχείριση των σχέσεων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από Πέμπτη έως Κυριακή, η σκηνή γεμίζει με live εμφανίσεις αγαπημένων και σπουδαίων μουσικών, ερμηνευτών και stand-up καλλιτεχνών, με διαφορετική πρόταση κάθε εβδομάδα.

Πρεμιέρα θα κάνει η Μελίνα Ασλανίδου την Κυριακή 1η Ιουνίου, ενώ θα απολαύσουμε μαζί της άλλη μία βραδιά, την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου.

Η Λίνα Νικολακοπούλου σχεδιάζει και επιμελείται καλλιτεχνικά τα swing, τα mambo και τα λαϊκά του Μανώλη Χιώτη. Ο Μανώλης Καραντίνης, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος και η Ασπασία Στρατηγού θα δώσουν το παρόν σε δύο μουσικές βραδιές στην ταράτσα του Λαμπέτη, την Κυριακή 15 Ιουνίου και την Πέμπτη 3 Ιουλίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το συγκρότημα 15 50 και ο Δημήτρης Σταρόβας θα βρίσκονται τρία Σάββατα του Ιουνίου στην ταράτσα του Λαμπέτη με ένα εξαιρετικό μουσικό πρόγραμμα. Σημειώστε τις ημερομηνίες: 14, 21 και 28 Ιουνίου.

Από μία βραδιά θα τραγουδήσουν ο Κώστας Μακεδόνας την Πέμπτη 12 Ιουνίου, η Γιώτα Νέγκα την Πέμπτη 26 Ιουνίου, ο Χρήστος Θηβαίος την Παρασκευή 11 Ιουλίου, η Σοφία Μανουσάκη στις 25 Ιουλίου και ο Θοδωρής Βουτσικάκης την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου.

Η ταράτσα του Λαμπέτη υπόσχεται και άφθονο γέλιο, με καλλιτέχνες που θα κάνουν υπέροχους μονολόγους ή stand-up comedy, όπως η Σοφία Μουτίδου την Παρασκευή 13 Ιουνίου, η Ήρα Κατσούδα την Πέμπτη 19 Ιουνίου και η Κατερίνα Βρανά την Παρασκευή 27 Ιουνίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πολλές ακόμα συνεργασίες καλλιτεχνών θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες και οι εκπλήξεις θα συνεχιστούν μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Φέτος, δεν χρειάζεται να φύγεις για να αισθανθείς πως είσαι αλλού. Η ταράτσα του Λαμπέτη σε περιμένει για να ζήσεις το «Καλοκαίρι Αλλιώς» – με δροσιά, άποψη και πολιτισμό.

Μια πρόσκληση στους ανθρώπους της πόλης

Η ταράτσα του Λαμπέτη δεν απευθύνεται μόνο σε θεατρόφιλους, ούτε μόνο σε μουσικόφιλους. Θα επιστρέφει κάθε χρόνο, πιο ώριμη, πιο τολμηρή, πιο δικιά μας.

Φέτος, η πρόταση είναι μία: Καλοκαίρι αλλιώς. Στην ταράτσα του Λαμπέτη.

Μια εμπειρία που αξίζει να γίνει αγαπημένη συνήθεια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ