Μελωδίες και στίχοι που αγγίζουν τις καρδιές των ακροατών, συνθέσεις και ερμηνείες που αφήνουν ανεξίτηλο σημάδι...
Δίνουμε ραντεβού όλοι στο μεγάλο καλλιτεχνικό γεγονός, αφιερωμένο στον Χρήστο Νικολόπουλο, στις 16 Μαΐου στο Christmas Theatre. Εκεί για πρώτη φορά θα ακουστούν οι ερωτικές μπαλάντες του αγαπημένου συνθέτη, σε μια εμβληματική παράσταση με τη συμμετοχή κορυφαίων σύγχρονων ερμηνευτών. Πρόκειται για τραγούδια που έχουν αφήσει ξεχωριστό αποτύπωμα στο ελληνικό πεντάγραμμο.
Ποιος δεν ξέρει ή δεν έχει τραγουδήσει κομμάτια όπως τα: «Μου 'ταξες ταξίδι να με πας», «Εγώ θα σου μιλώ με τα τραγούδια μου», «Αν πεθαίνει μια αγάπη», «Της καληνύχτας τα φιλιά», «Η νύχτα θέλει έρωτα», «Νύχτα στάσου», «Όλες του κόσμου οι Κυριακές», «Αγριολούλουδο», «Η Διαθήκη», «Οι Νταλίκες» και τόσα άλλα... Αυτές οι μνημειώδεις στιγμές του ελληνικού τραγουδιού θα ακουστούν συγκεντρωμένες ζωντανά, σε μια σπάνια μουσική παράσταση, επικεντρωμένη για πρώτη φορά στην πιο λυρική έκφραση των τραγουδιών του σπουδαίου συνθέτη. Μία διαδρομή που θα καλύψει τις πιο αισθαντικές στιγμές, από μία τεράστια καριέρα 60 και πλέον χρόνων.

Με αφορμή αυτό το μοναδικό αφιέρωμα, τέσσερις κορυφαίοι ερμηνευτές θα συναντηθούν για πρώτη φορά στην ίδια σκηνή: Ελένη Τσαλιγοπούλου, Γιάννης Κότσιρας, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Χρήστος Μάστορας. Δεν είναι τυχαία αυτή η συνάντηση. Καλλιτέχνες που προέρχονται από διαφορετικές γενιές, ανταποκρίθηκαν αμέσως στην πρόσκληση του σπουδαίου συνθέτη καθώς τους ενώνουν κι εκείνους, όπως όλους μας, τα μεγάλα ερωτικά τραγούδια του!
Σε αυτή τη συναυλία, όλοι μαζί θα τιμήσουν τον ίδιο και τη διαχρονική αξία του έργου του, προσφέροντας εξαιρετικές ερμηνείες και βάζοντας ο καθένας και η καθεμία το δικό τους συναίσθημα. Στην παράσταση συμμετέχει με δύο τραγούδια και ο νέος δημιουργός Δημήτρης Κόψης, αποδεικνύοντας την αδιάλειπτη επίδραση και επιρροή των τραγουδιών του Χρήστου Νικολόπουλου και στις νεότερες γενιές.
Την επιμέλεια της παράστασης έχει αναλάβει ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης και την ενορχήστρωση ο Αντώνης Γούναρης.
Η 16η Μαΐου θα είναι ένα ραντεβού με τα πιο οικεία και αγαπημένα τραγούδια, εκείνα που αγαπήσαμε και πάντα θα αγαπάμε, με τον συνθέτη που μας τα χάρισε και με υπέροχες φωνές που θα αποδώσουν και θα τιμήσουν τον πλούτο του έργου του.
Υπό την αιγίδα του Δήμου Γαλατσίου.