Φεβρουάριος στο Μουσείο «Μαρία Κάλλας» -Οι δράσεις, πότε και για ποιους είναι δωρεάν η είσοδος - iefimerida.gr

Φεβρουάριος στο Μουσείο «Μαρία Κάλλας» -Οι δράσεις, πότε και για ποιους είναι δωρεάν η είσοδος

καλλας ποζάρει
Φωτογραφία από το προσωπικό άλμπουμ της Κάλλας, συλλογή ΜΜΚ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πρώτο μουσείο στον κόσμο που είναι αφιερωμένο στην Μαρία Κάλλας, την σοπράνο - σημείο αναφοράς για την Όπερα του 20ου αιώνα, συνεχίζει τις εκδηλώσεις του και τον Φεβρουάριο.

Το μουσείο Μαρία Κάλλας δίνει την ευκαιρία στους Αθηναίους αλλά και σε όλο τον κόσμο να ανακαλύψουν αυτή την προσωπικότητα. Με ένα πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, το μουσείο καλεί τον κόσμο να έρθει σε επαφή με τις διαφορετικές πτυχές της ζωής και της καλλιτεχνικής υπόστασης της Μαρίας Κάλλας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρόγραμμα του μουσείου για τον Φεβρουάριο

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας του Δήμου Αθηναίων, λοιπόν, εγκαινιάζει για τον μήνα Φεβρουάριο ένα πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων σε άτομα 65+ που θα περιλαμβάνονται στην τιμή του εισιτηρίου και στόχο έχει να εμβαθύνει στην γνώση γύρω από την καριέρα και τη ζωή της μεγάλης σοπράνο.

Το πρώτο μουσείο στον κόσμο που είναι αφιερωμένο στην Μαρία Κάλλας, την σοπράνο - σημείο αναφοράς για την Όπερα του 20ου αιώνα, συνεχίζει τις εκδηλώσεις του και τον Φεβρουάριο
Το πρώτο μουσείο στον κόσμο που είναι αφιερωμένο στην Μαρία Κάλλας, την σοπράνο - σημείο αναφοράς για την Όπερα του 20ου αιώνα, συνεχίζει τις εκδηλώσεις του και τον Φεβρουάριο

Παράλληλα, την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου στις 18.00 καλεί στην προβολή της ταινίας "Callas Forever" (2002) σε σκηνοθεσία του Franco Zeffirelli, στην πρώτη του συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο.

Τέλος, το Μουσείο Μαρία Κάλλας ανανεώνει το ραντεβού τα Σάββατα με ένα πλούσιο πρόγραμμα για παιδιά και γονείς, το οποίο έχει ήδη αγαπηθεί και περιλαμβάνει οικογενειακά εργαστήρια και δημιουργικές αφηγήσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δωρεάν Ξεναγήσεις για άτομα 65+

Τις Πέμπτες του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου, το Μουσείο Μαρία Κάλλας προσκαλεί επισκέπτες 65+ να βιώσουν τη μουσειακή εμπειρία και να ανακαλύψουν τη μεγάλη σοπράνο αλλά και την τέχνη της όπερας προσφέροντας δωρεάν ξεναγήσεις που περιλαμβάνονται στην τιμή του εισιτηρίου. 

Η επίσκεψη στο μουσείο αποτελεί μια συνολική εμπειρία που ενεργοποιεί όλες τις αισθήσεις. Οι επισκέπτες ανακαλύπτουν τον κόσμο της όπερας και της μεγάλης ντίβας μέσα από μια διαδρομή βιωματικής εμπειρίας, εμπλουτιζόμενη από οπτικοακουστικά μέσα, κείμενα, νέες τεχνολογίες, ηχητικά και ιστορικά τεκμήρια.

1, 8, 15, 29 Φεβρουαρίου & 7, 14, 21, 28 Μαρτίου / 11.00-11.50 π.μ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προγραμματίστε την επίσκεψή σας τηλεφωνικά : 210 44 04 204 / Διάρκεια ξενάγησης : 50 λεπτά / Είσοδος στο μουσείο : 7 ευρώ για 65+ / Ξενάγηση : δωρεάν / Οι συμμετέχοντες παρακαλούνται να προσέρχονται στο μουσείο 10' πριν την ώρα έναρξης της ξενάγησης. *Περιορισμένος αριθμός θέσεων

Προβολή της ταινίας Callas Forever

Κυριακή 18 Φεβρουαρίου - 18:00

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας συνεργάζεται για πρώτη φορά με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο και παρουσιάζει την προβολή της ταινίας "Callas Forever" (2002) σε σκηνοθεσία του Franco Zeffirelli, στα Ιταλικά με ελληνικούς υπότιτλους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η προβολή της ταινίας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 18:00 στο χώρο εκδηλώσεων του μουσείου με θέα την Ακρόπολη.

Γενική Είσοδος: 10€ / άτομο / Διάρκεια ταινίας: 1h 45m / Συνδυάστε την επίσκεψή σας στο Μουσείο Μαρία Κάλλας με την προβολή της ταινίας. Δωρεάν πρόσβαση στην προβολή με το αντίτιμο της γενικής εισόδου.

Προτεινόμενη διάρκεια επίσκεψης στο μουσείο 60’. /Κράτηση μέσω της πλατφόρμας More. Οι κρατήσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν από την Παρασκευή 2/2.

*Για όσα άτομα δεν έχουν την δυνατότητα ηλεκτρονικής αγοράς εισιτηρίου, μπορούν να απευθυνθούν στο ταμείο του Μουσείου Μαρία Κάλλας. Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Πληροφορίες & κρατήσεις στο τηλέφωνο 210 4404204 (Τρίτη – Παρασκευή 11:00-16:00). **Περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων.

Οικογενειακά Εργαστήρια

Τα Σάββατα του Φεβρουαρίου στο Μουσείο Μαρία Κάλλας

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

3/2 & 17/2, 8 έως 12 ετών, 10:30-11:30 π.μ.

«Σκηνικά και Ιστορίες»: Μια ιστορία, ένα σκηνικό. Παιδιά και συνοδοί εμπνέονται από τα εκθέματα του μουσείου και από ιστορίες όπερας, αυτοσχεδιάζουν με παιχνίδια ρόλων και δυναμικές εικόνες, μεταμορφώνονται σε σκηνογράφους και δημιουργούν τα σκηνικά που θα συνοδεύσουν τις εικόνες που έχουν δημιουργήσει με το σώμα τους. Οδηγός θα είναι το γνωστό έργο Κάρμεν, του Ζωρζ Μπιζέ. Μα τι αντικείμενα μπορεί να ταίριαζαν σε αυτή την εικόνα; Τι χρώματα; Υλικά; Για φαντάσου…πώς μπορεί να μεταμορφωθεί μια καρέκλα σε σκηνικό παράστασης;

Θεατροπαιδαγωγικό εργαστήριο. Συνολικός αριθμός συμμετεχόντων: 20 παιδιά. Κόστος συμμετοχής: 8 ευρώ το παιδί και εισιτήριο μουσείου ο/η συνοδός. Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση: Τρίτη – Παρασκευή 10:00-15:00 στο: 210 44 04 204.

Δημιουργικές αφηγήσεις

Ένα Σάββατο του μήνα, το Μουσείο Μαρία Κάλλας του Δήμου Αθηναίων προσφέρει δημιουργικές αφηγήσεις παραμυθιών, γεμάτες θεατρικά, μουσικοκινητικά παιχνίδια και εικαστικές δράσεις για παιδιά μαζί με τους συνοδούς τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σάββατο 17/2/2024 το Μουσείο αφηγείται. «Φουρφουρής 1: Μουσική», συλλογικό έργο, εκδόσεις: Φουρφούρι. Ηλικίες & Ώρα: 3-5 ετών, 3:00-4:00 μ.μ. Κόστος συμμετοχής: 7 ευρώ το παιδί και είσοδο μουσείου ο/η συνοδός.

Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση: Τρίτη – Παρασκευή 10:00-15:00 έως και 10 μέρες πριν την ημέρα διεξαγωγής του εργαστηρίου, στο: 210 44 04 204. Τα βιβλία που έχουν επιλεχθεί βρίσκονται στο πωλητήριο του Μουσείου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ