Ελευσίνα 2023 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης -Όλες οι δράσεις του Φεβρουαρίου - iefimerida.gr

Ελευσίνα 2023 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης -Όλες οι δράσεις του Φεβρουαρίου

Η Ελευσίνα πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2023
Η Ελευσίνα πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2023 / Φωτογραφίες: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περιπατητικές διαδρομές στην πόλη, μοναδικές ξεναγήσεις σε εικαστικές εκθέσεις, απονομή πιστοποιητικών επιμόρφωσης, εργαστήρια μυθοπλαστικής, μουσικό θέατρο και πολλές ακόμη δράσεις και εκδηλώσεις έρχονται τον Φεβρουάριο στην Ελευσίνα.

Μυστήριο 68 ΣΤΑΛΚΕΡ | Credit John Kouskoutis

Η Ελευσίνα υποδέχεται τον Φεβρουάριο με το Μυστήριο 68 ΣΤΑΛΚΕΡ, τις περιπατητικές διαδρομές και τα παιχνίδια πόλης της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης σε συνεργασία με την ομάδα πeripatos, που συνδημιουργήθηκαν με την τοπική κοινωνία της Ελευσίνας. Το Μυστήριο 68 ΣΤΑΛΚΕΡ μας προσκαλεί στις 3, 4, 10 και 11 Φεβρουαρίου να διασχίσουμε μαζί για τέσσερις τελευταίες φορές τους δρόμους της Ελευσίνας και να δημιουργήσουμε κοινές εμπειρίες πολιτισμού και δημιουργικής έκφρασης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Νύμφη στο παράκτιο μέτωπο της πόλης | Credit Dimitris Michalakis

Οι Νύμφες, έναν χρόνο ακριβώς μετά το Μυστήριο 0 Μυστήρια Μετάβασης – Τελετή Έναρξης, εμφανίζονται αναπάντεχα στις 4 Φεβρουαρίου στο παραλιακό μέτωπο της πόλης. Παράλληλα, εκπαιδευτικά πλοιάρια του Ναυταθλητικού Ομίλου Ελευσίνας αναζητούν τη μυθική οντότητα στον βυθό του Ελευσινιακού κόλπου. Μία σύντομη performance - αφιέρωμα στη Φεύγουσα Κόρη, που θα πραγματοποιηθεί από τις 12.00 έως τις 16.00, σε κινησιολογική επιμέλεια του Κωνσταντίνου Ρήγου και ενδυματολογική της Όλγας Καραβερβέρη.

Παλαιό Δημαρχείο Ελευσίνας | Credit John Stathis

Το Μυστήριο 7 Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Ελευσίνας – IN SITU, το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που θεσπίστηκε από την 2023 Ελευσίς σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών, ολοκληρώνει τον πρώτο χρόνο της επιτυχημένης λειτουργίας του. Στο πλαίσιο αυτό, την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί στο Σινέ Ελευσίς η Τελετή Απονομής Πιστοποιητικών Επιμόρφωσης & Παρακολούθησης στους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες του προγράμματος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Credit John Kouskoutis

Μια σειρά συζητήσεων, με τίτλο Πόλη-Πολιτισμός-Παρακαταθήκη, σχετικά με τη δυναμική εξέλιξη της πολιτιστικής ζωής της πόλης, την ενεργοποίηση ομάδων της κοινότητας σε επιμέρους κατευθύνσεις τέχνης και έρευνας, και τις δυνατότητες αξιοποίησης των διαφόρων κατηγοριών παρακαταθήκης που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο της εξέλιξης της Ελευσίνας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης θα πραγματοποιηθεί στο Παλαιό Δημαρχείο στις 9, 16 και 27 Φεβρουαρίου.

Μην χάσετε!

Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου οι κάτοικοι και επισκέπτες της Ελευσίνας θα έχουν για τελευταία φορά την ευκαιρία να περιηγηθούν στην εικαστική εκθέση Μυστήριο 111 Ο πήλινος στρατός της Ελευσίνας του Juan Esteban Sandoval καθώς και να παραλάβουν τα πήλινα κράνη από τον ίδιο τον καλλιτέχνη, Μυστήριο 151 A Rave Down Below σε επιμέλεια Πάνου Γιαννικόπουλου, Μυστήριο 87 Εγώ το θαλάσσιο ταξίδι, εγώ η κατάληψη της γης της Στεφανίας Στρούζα και Μυστήριο 8 Με το βλέμμα στην Ιαπωνία του Αντώνη Θεοδωρίδη. Οι τέσσερις εκθέσεις θα είναι ανοιχτές από τις 13.00 έως τις 20.00, ενώ, κατά τη διάρκεια της μέρας, οι δημιουργοί των έργων -διεθνώς αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό- θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους και θα συνομιλούν με το κοινό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μυστήριο 111 Ο πήλινος στρατός της Ελευσίνας | Credit John Kouskoutis

Μυστήριο 151 A Rave Down Below | Credit Pinelopi Gerasimou

Μυστήριο 87 Εγώ το θαλάσσιο ταξίδι, εγώ η κατάληψη της γης | Credit John Kouskoutis

Μυστήριο 8 Eyes on Japan | Credit Pinelopi Gerasimou

Έως την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου συνεχίζεται το Μυστήριο 112: Το Θέατρο της Ενέργειας ή Περί Φιλίας, το έργο της διακεκριμένης εικαστικού Μαρίας Παπαδημητρίου. Μια σειρά ανοιχτών καλλιτεχνικών εργαστηρίων μυθοπλαστικής για –και με– τους κατοίκους της Ελευσίνας. Στον χώρο της ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΗΣ, οι μικροί και μεγάλοι συμμετέχοντες αποκτούν γνώσεις, εμπειρίες, δεξιότητες και ευαισθητοποιούνται για τις ευρείες επιλογές πρακτικών και τεχνικών που σχετίζονται με την παραγωγή έργων τέχνης.

Το πρόγραμμα του Φεβρουαρίου επιγραμματικά:

Μυστήριο 59 U(R)TOPIAS ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑΣ Ι 2 - 8 ΦΕΒ

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

X - BOWLING ART CENTER

Μυστήριο 68 ΣΤΑΛΚΕΡ Ι 3, 4, 10 & 11 ΦΕΒ

ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΝΥΜΦΕΣ Ι 4 ΦΕΒ

ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Μυστήριο 7 ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ - IN SITU I 6 ΦΕΒ

ΣΙΝΕ ΕΛΕΥΣΙΣ

ΠΟΛΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ Ι 9, 16, 27 ΦΕΒ

ΠΑΛΑΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Μία μέρα στην Ελευσίνα αφιερωμένη στις εικαστικές τέχνες! | 11 ΦΕΒ

ΙΡΙΣ - ΠΑΛΑΙΟ ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Λ. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Μυστήριο 37 ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ Ι 13 ΦΕΒ

ΠΑΛΑΙΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

Μυστήριο 107 ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ Ι 24 & 25 ΦΕΒ

ΣΙΝΕ ΕΛΕΥΣΙΣ

Μυστήριο 112: ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Ή ΠΕΡΙ ΦΙΛΙΑΣ Ι ΕΩΣ 29 ΦΕΒ

ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΗ

Αναλυτικά όλο το πρόγραμμα στο 2023eleusis.eu

Πρόσβαση στην Ελευσίνα

21χλμ

Μόλις 21 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας, μια από τις σημαντικότερες ιερές πόλεις της αρχαιότητας, η πόλη των Ελευσίνιων Μυστηρίων και γενέτειρα του Αισχύλου, η Ελευσίνα είναι η τέταρτη κατά σειρά Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης που φιλοξενείται στην Ελλάδα. Η πρόσβαση σε αυτή μπορεί να γίνει με τους εξής τρόπους:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με αυτοκίνητο ή μηχανή μέσω της Αττικής Οδού ή από τη Λεωφόρο Αθηνών, σε μόλις 25 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας

Με λεωφορείο (γραμμές 845 και 871 από Πειραιά, 876 από τον σταθμό «Αγ. Μαρίνα» του μετρό και 878 από Αχαρνές)

Με προαστιακό (στάση «Μαγούλα» και στη συνέχεια με το λεωφορείο 863)

Με ΚΤΕΛ (γραμμή Μέγαρα - Νέα Πέραμος - Ελευσίνα, με αφετηρία την πλατεία Ασωμάτων στο Θησείο)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ