Σε ένα πολύχρωμο σταυροδρόμι πολιτισμών, όπου η παράδοση γίνεται γέφυρα επικοινωνίας και η μουσική με τον χορό ενώνουν τους λαούς, φιλοδοξεί να μετατρέψει ο Δήμος Κορδελιού - Ευόσμου το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Πολιτισμού.
Το Φεστιβάλλ, που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Εθελοντισμού και Πολιτικής Προστασίας, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 19 Ιουλίου.
Ο χώρος του υπαίθριου πάρκινγκ της Πλατείας Ευόσμου (όπισθεν του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού) θα πλημμυρίσει από χρώματα, ήχους και παραδόσεις, το βράδυ της Κυριακής (στις 20:30), φιλοξενώντας χορευτικά σχήματα από την Πολωνία, την Τουρκία, τη Βουλγαρία και την Ελλάδα.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου, το Φεστιβάλ φιλοδοξεί να αναδείξει την παράδοση ως μια ζωντανή δύναμη που ενώνει ανθρώπους, δημιουργεί γέφυρες επικοινωνίας και καλλιεργεί δεσμούς φιλίας.
Ποιοι συμμετέχουν στο Φεστιβάλ του δήμου Κορδελιού - Ευόσμου
Συμμετέχουν τα χορευτικά σχήματα: PROMNI Folk Dance Ensemble από την Πολωνία, IDEMM Maliye Culture, Art, and Education Center από την Τουρκία, Folk dance group "Shareno gerdanche-Sofia" από τη Βουλγαρία, SQER Dance Ensemble από την Πολωνία. Και από την Ελλάδα: Πολιτιστικός Σύλλογος Ευόσμου «Κύριλλος & Μεθόδιος», Πολιτιστικός Σύλλογος Κατοίκων Νέας Πολιτείας Ευόσμου, Χορευτική Ομάδα του Δήμου Κορδελιού - Ευόσμου.
Η βραδιά θα κορυφωθεί με ένα μεγάλο, ανοιχτό ελληνικό παραδοσιακό γλέντι, με τους μουσικούς: Αλέξανδρος Μπλέτσος (βιολί), Μανώλης Σκύφτας (λαούτο & τραγούδι), Δημήτρης Ντάκας (κρουστά & τραγούδι) και Γιάννης Μαύρος (κλαρίνο).
Η είσοδος είναι ελεύθερη.