«Αδύναμος», «μικρός», «τρελάθηκε;» αναρωτιούνται οι Βρετανοί για τον Σούνακ που ακύρωσε το ραντεβού με Μητσοτάκη - iefimerida.gr

«Αδύναμος», «μικρός», «τρελάθηκε;» αναρωτιούνται οι Βρετανοί για τον Σούνακ που ακύρωσε το ραντεβού με Μητσοτάκη

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ / Φωτογραφία: AP Photo/Kin Cheung
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Αδύναμος», «μικρός Βρετανός», «τεράστια αγένεια» είναι μόνο λίγοι από τους χαρακτηρισμούς που αποδίδουν οι Βρετανοί στον πρωθυπουργό τους Ρίσι Σούνακ μετά το διπλωματικό φάουλ να ακυρώσει την προγραμματισμένη για σήμερα συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αφορμή για την ακύρωση του ραντεβού οι θέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη -πάγιες θέσεις της Ελλάδας- για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. Ο πρωθυπουργός είχε μιλήσει την Κυριακή στο BBC και είχε αναφερθεί στο θέμα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πώς θα σας φαινόταν να κόβαμε τη Μόνα Λίζα στα δύο;».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν και μεσολάβησαν αρκετές ώρες από τη συνέντευξη στο BBC το πρωί της Κυριακής, η ακύρωση του προγραμματισμένου για σήμερα ραντεβού έγινε χθες το βράδυ, την ώρα που o Kυριάκος Μητσοτάκης είχε ραντεβού με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης στη Βρετανία, Κιρ Στάρμερ, ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα σταθεί εμπόδιο σε πιθανή συμφωνία μεταξύ Αθήνας και Βρετανικού Μουσείου.

Οι εκτιμήσεις του Μεγάρου Μαξίμου είναι πως ο Σούνακ προέβη σε αυτό το διπλωματικό φάουλ σε μια προσπάθεια να συσπειρώσει τους Συντηρητικούς ενόψει εκλογών τον επόμενο χρόνο, την ώρα που υπολείπεται στις δημοσκοπήσεις 20 και πλέον μονάδες του Στάρμερ.

Τα καυστικά σχόλια στο Twitter για τον Σούνακ και την απρέπειά του στον Ελληνα πρωθυπουργό

«Ο Σούνακ είναι πραγματικά ο απόλυτος πρωθυπουργός της Μικρής Βρετανίας».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Συμφωνώ απόλυτα. Είναι εξαιρετικά αγενές να ακυρώσει ο Sunak τη συνάντηση», έγραψε κάποιος σχολιάζοντας σχόλιο άλλου χρήστη που έλεγε:

«Ο Σουνάκ ακύρωσε μια συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας λίγο πριν τη συνάντησή τους, επειδή "αναστατώθηκε από τα όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή της Laura Kuenssberg για τα Ελγίνεια Μάρμαρα".

Ναι, δημιούργησε ένα διπλωματικό ρήγμα με έναν σύμμαχο σε μια έκρηξη.

Ο Σουνάκ είναι ακατάλληλος για το αξίωμα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μπορούμε να ακυρώσουμε τον Σούνακ παρακαλώ», έγραψε μια χρήστρια σχολιάζοντας την είδηση που είχε ποστάρει άλλος χρήστης:

«Ο Ρίσι Σουνάκ ακυρώνει τη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό εν μέσω διπλωματικής διαμάχης για τα μάρμαρα του Έλγιν @ChrisMasonBBC αναφέρει.

Έρχεται αμέσως μετά την επανάληψη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη της πάγιας θέσης τους ότι τα μάρμαρα του Παρθενώνα (όπως είναι γνωστά στην Ελλάδα) πρέπει να επιστραφούν».

Αλλη χρήστρια τονίζει ότι αποτελεί έκπληξη η ακύρωση του ραντεβού δεδομένου ότι η πάγια θέση της Ελλάδας για τα Γλυπτά του Παρθενώνα δεν έχει αλλάξει εδώ και χρόνια. «Κανένα από τα σχόλια του Έλληνα πρωθυπουργού δεν αποτελεί μια νέα ή τροποποιημένη θέση για τα μάρμαρα. Πολλοί εκπλήσσονται που ο Ρίσι Σουνάκ επέλεξε να ακυρώσει μια προγραμματισμένη συνάντηση για το θέμα αυτό, δεδομένου ότι η άποψη αυτή έχει καθιερωθεί μεταξύ των διαδοχικών ελληνικών κυβερνήσεων εδώ και χρόνια».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αναρωτιέμαι αν ο Σουνάκ θα τολμούσε να ακυρώσει μια συνάντηση με τον Μόντι για το διαμάντι Kohinoor.

Ο Σουνάκ ακυρώνει τη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό για τη διαμάχη για τα γλυπτά του Παρθενώνα».

*Το διαμάντι Kohinoor, ένα από τα μεγαλύτερα διαμάντια στον κόσμο, άνω των 102 καρατίων, αποτελεί μέρος του κοσμημάτων του Στέμματος και κατά καιρούς εκφράζεται αίτημα από την Ινδία για την επιστροφή του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Βρετανική πρωτοτυπία Ρίσι. Ο Σουνάκ ακύρωσε συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό λόγω διαμάχης για τα Ελγίνεια Μάρμαρα. Τι;;;».

«Τούτου λεχθέντος, νομίζω ότι ο Σούνακ ήταν αγενής που ακύρωσε μια τέτοια συνάντηση λίγο πριν πραγματοποιηθεί».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Πόσο παιδαριώδες από τον Σούνακ να ακυρώσει μια συνάντηση γι' αυτό. Πραγματικά έχει τρελαθεί 🙄».

«Ντροπιαστική και ασεβής συμπεριφορά από τον Σουνάκ να ακυρώσει μια συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό σήμερα. Δεν υπάρχει ούτε ένα αξιοπρεπές ή ικανό άτομο στην κυβέρνησή μας. Είναι μια περαιτέρω επιβεβαίωση του πόσο αδύναμος είναι ο Σουνάκ και πόσο ελέγχεται από την ακροδεξιά του κόμματός του».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Σούνακ.

Η νέα ακύρωση δείχνει ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις δύσκολες αποφάσεις.

Αποτυχημένος!

Καμία ικανότητα ηγεσίας

Ο Σουνάκ ακύρωσε τη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό για τη διαμάχη με τα Ελγίνεια Μάρμαρα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Πόσο αξιολύπητος.

Είναι κατώτερο της αξιοπρέπειας του αξιώματος να ακυρώνεις μια συνάντηση με έναν σύμμαχο του ΝΑΤΟ για κάτι τόσο ασήμαντο.

Εξάλλου θα ήταν μια ευκαιρία για τον Σουνάκ να φανεί σκληρός και να τα βάλει με τους Έλληνες αν έκαναν φασαρία.

Αντί γι' αυτό, το βάζει στα πόδια και δείχνει αδύναμος όπως πάντα».

«Ντροπιαστική αδυναμία εκ μέρους του Σουνάκ να ακυρώσει τη διπλωματική συνάντηση επειδή δεν του άρεσαν τα σχόλια του Μητσοτάκη, ο οποίος είναι μέσα στα δικαιώματά του να ζητήσει την επιστροφή των κλοπιμαίων- ένα μακροχρόνιο αίτημα των Ελλήνων, τίποτα καινούργιο».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Σούνακ…….. απλά δώστε πίσω στους Έλληνες τα Γλυπτά τους……. τα κλέψαμε ούτως ή άλλως.

Ή θα μπορούσατε απλά να ακυρώσετε μια κανονική συνάντηση ενηλίκων με τον πρωθυπουργό τους επειδή φοβάστε να τον αντιμετωπίσετε».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μικροπρεπής, αγενής, αλαζονική, παιδαριώδης συμπεριφορά από τον δισεκατομμυριούχο πρωθυπουργό μας…

Δεν ακυρώνεις συνάντηση με βασικό σύμμαχο, επειδή εξέφρασε την άποψή του για 1 μικρό θέμα, με το οποίο διαφωνείς!

Κλασικός Σούνακ. Πάντα επιδιώκει να ακυρώνει/φυλακίζει/ποινικοποιεί όποιον διαφωνεί μαζί του».

«Αυτό που είναι ακόμη πιο λυπηρό είναι ότι γνωρίζετε ότι στον Σούνακ δόθηκε η οδηγία να ακυρώσει το ραντεβού από κάποιους "πατριώτες" του κόμματός του. Είναι τόσο αδύναμος ηγέτης».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αλλά ο Σούνακ δεν το έχει ξεκαθαρίσει. Αυτό το θέμα απασχολεί τον Τύπο εδώ και εβδομάδες. Απλά χρειάζεται ένας αρμόδιος Νο10 να καταπνίξει την ιστορία εν τη γενέσει της και να κάνει αυτό που έκαναν οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί και να πει "όχι". Δεν αφήνεις τον Έλληνα πρωθυπουργό να πετάξει στη Βρετανία και μετά να ακυρώσεις το ραντεβού την τελευταία στιγμή. Είναι απαίσιο σε κάθε επίπεδο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κυριάκος Μητσοτάκης ΡΙΣΙ ΣΟΥΝΑΚ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ