Απαξιωτικός Τσίπρας: Άνοιξε η πλατφόρμα για την AstraZeneca για να ξεστοκάρουμε | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | iefimerida.gr

Απαξιωτικός Τσίπρας: Άνοιξε η πλατφόρμα για την AstraZeneca για να ξεστοκάρουμε

Αλέξης Τσίπρας
Φωτογραφία: Aris Oikonomou / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει καν διαπιστώσει ότι «δεν πάμε καλά».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι το πρώτο εξάμηνο η χώρα είχε 600 νεκρούς ενώ από τον Νοέμβριο και μετά οι θάνατοι έχουν φτάσει τις 10 χιλιάδες. «Αν δεν διαπιστώνεις ότι δεν πάμε καλά, έχοντας, μάλιστα το πιο μεγάλο και αναποτελεσματικό lockdown στην Ευρώπη, υπάρχει πρόβλημα», σημείωσε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε, επίσης, ότι η λογική του ακορντεόν, που έχει εφαρμόσει όλη η Ευρώπη, απέτυχε παταγωδώς υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να ανοίξουμε, δεν πάει άλλο, χωρίς όμως να δίνουμε την αίσθηση ότι ξεμπερδέψαμε με την πανδημία καθώς, όπως είπε, το ποσοστό του εμβολιασμού είναι ακόμα χαμηλό.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε πως «το ποσοστό του εμβολιασμού είναι παρά πολύ χαμηλό κοντά στο 8%», ενώ στην ερώτηση γιατί δεν συμμετέχει σε κάποια καμπάνια είπε: «Πρώτος δεν εμβολιάστηκα; Εχουμε κάνει και συνεχίζουμε να το κάνουμε».

Στο ίδιο σημείο άσκησε κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας πως είναι άδικη απέναντι στους νέους τους οποίους όπως είπε έχει στοχοποιήσει: «Να σας δώσω ένα παράδειγμα σήμερα για να σας αποδείξω ποσό άδικη είναι κυβέρνηση που έχει στοχοποιήσει του νέους ανθρώπους. Οι νέοι ανταποκρίθηκαν μαζικά στο άνοιγμα της πλατφόρμας 30-39. Ας σταματήσουμε να του στοχοποιούμε».

Η πλατφόρμα για το AstraZeneca άνοιξε τώρα για να ξεστοκάρουμε

Ενώ για το άνοιγμα της πλατφόρμας είπε πως άνοιξε τώρα για να ξεστοκάρουμε: «Άνοιξε η πλατφόρμα για το Astrazeneca για να ξεστοκάρουμε. Δεν υπονοώ ότι είναι επικίνδυνο. Θα μιλήσω καθαρά και θα πω ότι δυστυχώς δημιουργήθηκε ένα κλίμα αρνητικό για το συγκεκριμένο εμβόλιο. Εδώ θα έξω από τα δόντια ότι υπάρχουν και συγκρούσεις εταιρειών. Δεν μπορεί ένας ολόκληρος λαός να έχει εμβολιαστεί με Astrazeneca. Όλη η Βρετανία έχει εμβολιαστεί με Astrazeneca. Δεν μπορεί να δημιουργεί υπόνοιες μόνο στην ΕΕ και στις άλλες χώρες να είναι μια χαρά. Ολα τα εμβόλια έχουν κάποιες παρενέργειες. Οι πιθανότητες να κολλήσει κάποιος τον κορωνοϊό και να περάσει δύσκολα είναι περισσότερες από τον πάθει κάτι από το εμβόλιο και ενδεχομένως να μην γλυτώσει [..] Κι αυτό που λένε για τις θρομβώσεις οι επιστήμονες είναι ότι αν εντοπιστούν νωρίς αντιμετωπίζονται. Ενώ ο κορωνοϊός όχι».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η φράση του κ. Τσίπρα «για να ξεστοκάρουμε» σόκαρε ακόμη και τον παρουσιαστή Γιώργο Παπαδάκη: Δείτε το σημείο από την συνέντευξη που δημοσίευσε η Ομάδα Αλήθειας:

Τσίπρας: Η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι όλη αυτήν την περίοδο, όπως μπαίνουμε έτσι βγαίνουμε από το lockdown, και πως η κυβέρνηση «λειτούργησε χωρίς σχέδιο και στρατηγική, χωρίς σοβαρή επιδημιολογική επιτήρηση, με τις εστίες υπερμετάδοσης ανοικτές σε όλη τη διάρκεια του lockdown». «Η ανεμελιά είναι βασικό χαρακτηριστικό της στάσης του Πρωθυπουργού από την αρχή της πανδημίας», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Από την πρώτη στιγμή κάναμε προτάσεις», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας ότι «η αντιπολίτευση στάθηκε στο ύψος των ευθυνών της» και «έδωσε συναίνεση για δύο κρίσιμα ζητήματα», στο δύσκολο -όπως είπε- ζήτημα του περιορισμού των ελευθεριών και στους εμβολιασμούς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τσίπρας: Πιστεύετε ότι αποφασίζει ο Τσιόρδας; Η κυβέρνηση αποφασίζει

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε, επίσης, ότι η κυβέρνηση εργαλειοποιεί τους επιστήμονες και την Επιτροπή. «Ποιος αμφισβητεί τους επιστήμονες;», αναρωτήθηκε. «Τους έχει αμφισβητήσει ο τρόπος με τον οποίο τους έχει εργαλειοποιήσει η κυβέρνηση», πρόσθεσε, σχολιάζοντας: «Δεν είναι υποτιμητικό για αυτούς να θεσπίζεται ακαταδίωκτο; Για ποιο λόγο; Γνωμοδοτικός είναι ο ρόλος τους. Σας έχει πει κανένας από αυτούς ότι θέλει να μη λογοδοτεί πουθενά; Κανείς. Αλλά επειδή υπάρχει ανάγκη να θεσπιστεί ακαταδίωκτο για τα κυβερνητικά στελέχη που συμμετέχουν στις επιτροπές και ασκούν πιέσεις, να τα πούμε τα πράγματα καθαρά...». «Αποφασίζει ο Τσιόδρας; Το πιστεύεστε εσείς αυτό; Διαρκώς κόντρα στις αποφάσεις είναι. Αποφασίζει η κυβέρνηση αυτό που θέλει να αποφασίσει», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα, τόνισε ότι το σύνολο της αντιπολίτευσης έχει επιδείξει σοβαρή στάση μέσα στην πανδημία, καταθέτοντας προτάσεις τις οποίες η κυβέρνηση αγνόησε ενώ ζήτησε να καταργηθεί άμεσα στο sms για τις μετακινήσεις. «Η λογική του λοκντάουν είναι εύκολη. Το δύσκολο είναι να μπορέσεις να κρατήσεις και ανοικτή την οικονομία. Να καταργηθεί το sms. Δεν υπάρχει πουθενά αλλού στην Ευρώπη», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε ό,τι αφορά τα θέματα της οικονομίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η παρούσα κυβέρνηση έχει δυνατότητες που δεν είχαν άλλες κυβερνήσεις στην Ελλάδα και τόνισε ότι το ζήτημα είναι αυτές να μην χαραμιστούν σε έναν προσανατολισμό που είναι προσανατολισμένος στα μεγάλα συμφέροντα.

Τσίπρας: Δεν υπάρχει λογικός άνθρωπος να μην συμφωνεί με όσα είπε ο Τζανακόπουλος

Αναφορικά με το ζήτημα των δηλώσεων Τζανακόπουλου, ο Αλέξης Τσίπρας στήριξε πλήρως τις δηλώσεις του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι δεν υπάρχει λογικός άνθρωπος που να μην συμφωνεί με αυτά που είπε. «Υπήρξε προσπάθεια διαστρέβλωσης. Δεν υπάρχει σοβαρός πολίτης να μην συμφωνεί. Μίλησε για τις εστίες διαφθοράς που υπάρχουν μέσα στη δημόσια διοίκηση. Μαζί πρέπει να κάτσουμε να ξηλώσουμε τις εστίες διαφθοράς και παραεξουσίας. Δεν υπάρχει κύκλωμα παραδικαστικό; δεν υπάρχουν επίορκοι; Αυτά είπε ο Τζανακόπουλος», είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη αύξησε τους μετακλητούς και ο Βορίδης είπε ότι καλώς πήρε τους δικούς του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πελώνη: Ο κ. Τσίπρας επέρασε και τον χειρότερο εαυτό του

«Ξεπέρασε και τον χειρότερο εαυτό του, κάνοντας την αδιανόητη για πρώην πρωθυπουργό και νυν αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωση ότι η κυβέρνηση άνοιξε την πλατφόρμα των εμβολιασμών για την ηλικιακή ομάδα 30-39 ετών πολύ νωρίτερα από το προγραμματισμένο, για να “ξεστοκάρει”, σημειώνει η κυβερνητική εκπρόσωπος σε σχόλιό της για τη σημερινή δήλωση του Αλέξη Τσίπρα.

«Είναι η πολλοστή φορά εν μέσω της πανδημίας που ο κ. Τσίπρας αντί να καλέσει σε τήρηση των μέτρων και να συστήσει στους πολίτες να εμβολιαστούν, ψαρεύει στα θολά νερά της καταστροφολογίας. Σήμερα, ξεπέρασε και τον χειρότερο εαυτό του, κάνοντας την αδιανόητη για πρώην πρωθυπουργό και νυν αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωση ότι η κυβέρνηση άνοιξε την πλατφόρμα των εμβολιασμών για την ηλικιακή ομάδα 30-39 ετών πολύ νωρίτερα από το προγραμματισμένο, για να «ξεστοκάρει».

Προσβάλλει τους νέους που ήδη εμβολιάζονται. Και μετατρέπει τον εαυτό του σε αρνητή του μεγαλύτερου διακυβεύματος της εποχής που είναι το χτίσιμο του τείχους ανοσίας. Ανεύθυνος και πλέον αυταπόδεικτα συνειδητός υπονομευτής της εθνικής προσπάθειας κατά της πανδημίας, το μόνο που δεν είπε καθαρά ο κ. Τσίπρας, είναι να μην κάνει κανείς το εμβόλιο», καταλήγει

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ