Τσίπρας για Κλέαρχο Τσαουσίδη: Αποχαιρετούμε έναν μαχητή της Αριστεράς που πάλεψε για την δημοκρατία - iefimerida.gr

Τσίπρας για Κλέαρχο Τσαουσίδη: Αποχαιρετούμε έναν μαχητή της Αριστεράς που πάλεψε για την δημοκρατία

Ο Αλέξης Τσίπρας, σκεπτικός, στο γραφείο του στην Κουμουνδούρου
Αλέξης Τσίπρας -Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην απώλεια του δημοσιογράφου, Κλέαρχου Τσαουσίδη αναφέρεται με ανάρτησή του στον λογαριασμό στο twitter ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Με θλίψη αποχαιρετούμε τον Κλέαρχο Τσαουσίδη, έναν υπέροχο άνθρωπο, εξαίρετο δημοσιογράφο, μαχητή της Αριστεράς που πάλεψε καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής του για τη δημοκρατία και την πρόοδο», αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας στην ανάρτησή του εκφράζοντας θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ποιος ήταν ο Κλέαρχος Τσαουσίδης

Ο Κλέαρχος Τσαουσίδης έφυγε σήμερα το πρωί από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών. Σύμφωνα με την επιθυμία του ίδιου, η σορός του θα αποτεφρωθεί.

Ο γνωστός και αγαπημένος δημοσιογράφος της Θεσσαλονίκης γεννήθηκε το 1947 και ξεκίνησε να δουλεύει στην εφημερίδα «Θεσσαλονίκη» την περίοδο 1968-1973. Εργάστηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ράδιο Ζήτα», στην εφημερίδα «Τα Νέα», στη «Βόρεια Ελλάδα» της εφημερίδας «Καθημερινή» και στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA. Διετέλεσε διευθυντής στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος» και τα τελευταία χρόνια αρθρογραφούσε στην εφημερίδα «Η Αυγή». Επίσης, διετέλεσε αντιπρόεδρος της ΠΟΕΣΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών) και γγ της ΕΣΗΕΜΘ (Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας Θράκης). Ως εκπρόσωπος της ΕΣΗΕΜΘ συμμετείχε στο πρώτο ΔΣ του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Ο Κλέαρχος Τσαουσίδης συμμετείχε στους αγώνες του 114 και του 15% για την Παιδεία. Ως φοιτητής του Αγγλικού Τμήματος της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ υπήρξε μέλος του ΔΣ του αντίστοιχου συλλόγου που κατάργησε η χούντα. Συμμετείχε ενεργά στην αντιδικτατορική αντίσταση, μέσα από τις γραμμές της Σπουδαστικής-Λαϊκής Πάλης και του Ρήγα Φερραίου. Ήταν μέλος της Επιτροπής Κατάληψης της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, τον Νοέμβριο του 1973. Συνελήφθη επανειλημμένα και βασανίστηκε από τη χουντική ασφάλεια της Θεσσαλονίκης.

Μετά την πτώση της δικτατορίας πρωταγωνίστησε στον αγώνα για την αποχουντοποποίηση της Φιλοσοφικής Σχολής. Ηταν μέλος του ΚΚΕ Εσωτερικού, της ΕΑΡ, του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και του ΣΦΕΑ (Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών) 1967-1974.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αλέξης Τσίπρας δημοσιογράφος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ