Απάντηση στο σχόλιο του Κυριάκου Μητσοτάκη για το βιβλίο του «Ιθάκη» έδωσε μέσω ανάρτησης στο facebook ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο Κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε σήμερα το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα «ενδιαφέρον μυθιστόρημα» και πρόσθεσε πως δεν πρόκειται να το διαβάσει, αλλά αφήνει την αποδόμησή του σε άλλους.
Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε μέσω ανάρτησής του και κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι «επιλέγει, όπως έχει κάνει σε όλη τη διαδρομή του, τη συγκάλυψη και την αποδόμηση της αλήθειας, από την αναμέτρηση μαζί της. Η πατρίδα μας όμως δικαιούται ένα καλύτερο μέλλον, ένα μέλλον εντιμότητας και δικαιοσύνης, απαλλαγμένο από τους Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπες του κυρίου Μητσοτάκη».
Η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα στον Κυριάκο Μητσοτακη
Ο κύριος Μητσοτάκης χαρακτήρισε σήμερα το αδημοσίευτο βιβλίο μου με τον τίτλο Ιθάκη «ενδιαφέρον μυθιστόρημα» και δήλωσε ότι δεν πρόκειται να το διαβάσει, αλλά αφήνει την αποδόμησή του σε άλλους.
Καταλαβαίνω ότι προτιμά από τη μελέτη της τραγωδίας του χτες, στην οποία η παράταξή του έριξε τη χώρα, και τη συζήτηση για τη φαυλότητα και τα αδιέξοδα της διακυβέρνησής του σήμερα, να αφιερώνει το χρόνο του στις δικογραφίες της κυρίας Κοβέσι, τους διαλόγους του “Φραπέ”, τις απομαγνητοφωνήσεις των υποκλοπών, τις εξελίξεις για το έγκλημα των Τεμπών και την στήριξη της κλεπτοκρατίας.
Και να επιλέγει, όπως έχει κάνει σε όλη τη διαδρομή του, τη συγκάλυψη και την αποδόμηση της αλήθειας, από την αναμέτρηση μαζί της.
Η πατρίδα μας όμως δικαιούται ένα καλύτερο μέλλον, ένα μέλλον εντιμότητας και δικαιοσύνης, απαλλαγμένο από τους Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπες του κυρίου Μητσοτάκη.
Κι ακριβώς αυτό, τη συμβολή της Ιθάκης σε ένα τέτοιο μέλλον, φοβάται ο ίδιος και οι συνεργοί του.
Τι είπε ο Κ. Μητσοτάκης για το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα
Σημειώνεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου «Greece Talks 2025 - The Intelligence Age: Travel, Culture & Connection» του Travel.gr για το εάν θα λάβει το βιβλίο του προκατόχου του στον πρωθυπουργικό θώκο.
Η απάντηση δεν εξέπληξε, ήταν μάλλον η αναμενόμενη.
«Έχω πάρα πολλά βιβλία πάνω στο γραφείο μου, που περιμένουν να τα φυλλομετρήσω, δε νομίζω ότι το βιβλίο αυτό θα βρει τη θέση του στα προς ανάγνωση βιβλία μου» είπε αρχικά. «Σίγουρα θα πληροφορηθώ για το περιεχόμενο του, ξέρετε έχω σκληρή πολιτική άποψη για όλα όσα περιγράφονται στο βιβλίο. Θα αφήσω σε άλλους το έργο της αποδόμησης του συγκεκριμένου βιβλίου» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης για να προσθέσει: «Έχω πάντα μια επιφύλαξη με πολιτικούς, που αγχώνονται να διαχειριστούν την υστεροφημία τους, ιδίως όταν μιλούν σε τρίτο πρόσωπο τότε αρχίζω να προβληματίζομαι. Το πώς διαχειρίζεσαι μία κρίση εκείνη τη στιγμή νομίζω πως είναι ένα ενδιαφέρον βίωμα. Η ζωή μετά την πολιτική μπορεί να έχει πολλά ενδιαφέροντα κεφάλαια. Την ιστορία σου τη γράφεις, όσο είσαι στην πολιτική, εάν σε πιάνει άγχος να ξαναγράφεις την ιστορία σου μάλλον κάτι δεν έκανες καλά».